האם יש לו זכות..?

princesa4

New member
האם יש לו זכות..?

לפני כמה חודשים היה לי מקרה שבו ישבתי באחד מהמושבים הקדמיים. פנה אלי איש כבן 40-50 בטענה שהוא נכה ושאני אפנה לו את המקום (יש לציין שהיו עוד מקומות ישיבה והתיישבתי במקום אחר). לא רציתי לעשות בעיות ואם הוא אכן נכה זאת עבירה פלילית מצידי אם לא אקום.. אתמול זה קרה שוב מקרה דומה . ישבתי באוטובוס עמוס בנוסעים וישבתי במושב הקדמי . באחד התחנות במן הנסיעה עלה איש זקן כבן 70 שלא שמתי לב אליו בכלל(הראש היה עסוק במחשבות). לפתע אני קולטת מישהו נוגע בכתף שלי. אני מביטה בו והוא מביט עליי ועושה לי עם היד "תפני את המקום , אני ישב במקומך". אני בלי לחשוב פעמיים קמתי , שכן הוא זקן וגם בלי שהוא היה מסמן לי הייתי אמורה לקום. לפתע נוסע זקן אחר התערב. "נכון שהוא חצוף?!?!" לא עניתי לו ותהיתי לעצמי שאם לקום זה היה הדבר הנכון או פשוט להתעקש לשבת . מה דעתכם?

trilliane

Well-known member
מנהל
המושבים הקדמיים באוטובוס אכן שמורים לנכים

ולקשישים. יש כזו מדבקה שראיתי על חלונות של אוטובוסים רבים (לפחות באגד). מכאן ועד עברה פלילית או סתם התנהגות גסת רוח המרחק גדול. אפשר להיות בני אדם ולבקש בנועם בלי לאיים או לדרוש בכוחניות.

wil

New member
לנכים כן, לקשישים אין מקום שמור ייעודי.

קונדסבא

New member
מה את נורמלית??

בן אדם בן 70 רוצה לשבת מה את רוצה שזה יהיה על המצפון שלך שבעצירה הראשונה הוא יתעופף לו באוטובוס?? אין ספק שהוא היה חצוף וזה מעצבן שיש אנשים שחושבים שכל העולם שייך להם אבל רבאק למה בחורה בת 27 בכלל צריכה לשבת במקומות הקדמיים ששמורים לנכים וקשישים שקשה להם ללכת את כל האוטובס?! רק בתל אביב זה ככה שרואים צעירים יושבים וקשישים עומדים....אני בן 23 ובחיים אני לא אתיישב בכיסאות הקדמיים מבחינתי הם לא קיימים. גם אם כל האוטובוס יהיה מלא אני לא אתיישב במקומות האלה כדי שכשיגיע קשיש הוא לא יצטרך להרגיש לא נעים שאני קם לו או שאני לא ישים לב ויקרה לי מה שקרה לך.

Iherb

New member
למה את ישר חושבת שהוא חצוף?

אולי הוא הראה לך שהוא רוצה לשבת בסימנים ולא אמר במילים כי הוא אילם? אולי הוא לא דובר עברית? בכל מקרה, כסאות קדמיים באוטובוס שמורים למבוגרים ולנכים, בד"כ יש שם גם מדבקה שמעידה על כך.

shron17

New member
תשובה על מקומות שמורים לנכים באוטובוס,,

את הצעירה הנוסעת באוטובוס, אם כדברייך,ממילא היו מקומות פנויים נוספים, אז ‬מה הבעייה מלכתחילה, לפסוח על הספסל הקדמי ,אשר משמש לנכים ?

GentlyWeeps

New member
טוב אז ככה

- רוב הזקנים שעולים על אוטובוסים בארץ הם קצת חצופים וממורמרים ובצדק, העלייה לאוטבוס גבוהה, שלא לדבר על האוטובוסים החדשים של מטרופולין שכדי לשבת בחלק השני של האוטובוס זה כמו לעלות לפנטהאוז, בדרך כלל האוטובוסים מפוצצים ורועשים בבני נוער ששמים מוזיקה, אנשים לא מפנים להם מקום לשבת - במיוחד נשים צעירות שיושבות במקום הקדמי של האוטובוס שידוע מקום המדינה שהוא מיועד לזקנים, וכן 70 זה זקן
אפילו זקן פלוס. אז למה שהוא לא יהיה עצבני? (לא ניכנס לקטע של התייחסות המדינה לאנשים מבוגרים ולמצב הכלכלי שלהם ..) היית צריכה איך שראית אותו לקום ולהושיב אותו לא מבינה מה הבעיה בכלל פה

wil

New member
70 זה זקן פלוס?

עוד כמה שנים זה יהיה גיל היציאה לפנסיה. 70 זה ה-60 החדש, יש היום המון בני 70 שמתפקדים 100% בכל פרמטר שאת יכולה לחשוב עליו.

wil

New member
לא אמרתי את זה, רק תמהתי על הביטוי "זקן פלוס"

קישקשתא

New member
וגם להם קשה יותר לעמוד באוטובוס

וגם להם העצמות והסיד בון וכל זה לא כמו פעם ויותר מסוכן להם ליפול ולוקח להם יותר זמן להחלים. יש איזשהו נימוס בסיסי ששווה להקפיד עליו. אם זה לא מובן לבד, אפשר לדמיין הורים מבוגרים או סבים וסבתות במקום האנשים הגרמפי שלפנינו ואיך היינו רוצים שיתייחסו אליהם.

arye9

New member
חומר למחשבה

גילי מעל 70 שהיתי שבוע ברומא ונסעתי המון בטראם. בכל צפיפות שלא תהיה, לא עמדתי אף פעם, רק נכנסתי לקרון קפצו כמה אנשים לתת לי מקום. איך אמרתי, חומר למחשבה.

כל נוסע רשאי לשבת בכל מקום

למעט במקומות המיועדים לנכים או לאנשי ביטחון (המקומות הקדמיים).

dudusch

New member
אכן שאלה טובה...

שלט בקרון רכבת או באוטובוס, או בקולנוע המורים שלא להשתמש בטלפון חצופים? לדעתי אין חוק בנושא, א-ב-ל... רוב האנשים יקבלו על עצמם את ההגבלות האלה, מאחר והם מבינים שהדבר מפריע לאחרים, כמו שיכול להיות שהיה מפריע להם. הדבר אינו קשור בחוק או תקנה בטיחותית (אני לא מדבר כרגע על הגבלת הישיבה מקדימה לאיש ביטחון במדים), אלא יותר כהנחייה לשמר את הנימוסים (כמו שבאוטובוסים בהם שני כיווני מושבים יש שלט המורה שלא להרים רגליים על המושב שממול). אני עדיין זוכר איך בביה"ס היסודי היו מלמדים אותנו שאם אנחנו יושבים באוטובוס ונכנסים קשיש, נכה או אישה בהריון מן הראוי שנקום (והדרת פני זקן?). העניין של להתעקש תלוי בך, היית רוצה שיתייחסו אלייך ככה כשתגיעי לגיל מבוגר?

קישקשתא

New member
משרשור זה נמחקו הודעות

אני מבקשת להזכיר שמותר לשאול כמעט הכל פה ואין לנו זכות לשפוט אנשים בלי להכיר אותם. מטרת הפורום הוא פתיחות לשאלות ולתשובות, ולכן בהכללה איננו מאפשרים ביקורת על שואלים. לאחרונה נתנו יד חופשית יותר לתגובות, גם בנושא הזה, אנא אל תנצלו אותה יתר על המידה.

למעלה