האם יש טעויות ?

כאן נמחקה הודעה מאת Gaius Duilius

לצערי נאלצתי למחוק מכאן הודעה של Gaius Duilius עקב מה שמכנים בתפוז "התבטאות בלתי נאותה".
המשתמש נחסם ל-24 שעות מכתיבה בפורום.

כן, יש פעולות שמקרבות או מרחיקות ממטרה מסוימת

השאלה האם המונח "טעות" הוא ביחס למטרה בלבד, או שהוא "מרמז" על קיומן של אפשרויות אחרות.
כלומר - האם כשאני אומר "הייתה זו טעות", נמצאת שם איזו הנחה כי הייתה אפשרות אחרת חוץ מזו שהתרחשה בפועל?
אני יכול לדעת בדיעבד אם משהו "קירב" או "הרחיק" ממטרה כלשהי, אך האם המילה טעות אינה אומרת כי אני מאמין שלו הייתי עושה משהו אחר, הייתי מתקרב יותר?
אולי היחס למשהו בתור "טעות" נובע מאיזו אמונה כי אפשרות אחרת, שמעולם לא התקיימה, היא האפשרות ה"נכונה".

Mist2

New member
אז התייחסתי גם לזה

יכול להיות שאתה בכלל לא מודע למטרה או לטעות, זה לא משנה את המצב.
כפי שאותו בחור שאכל רעל.
&nbsp
בגדול הדברים מתנהלים בדיוק כפי ששקספיר כתב, ״כל החיים הם במה...״ הבעיה שלרבים זו רק תאוריה, לכן לא רציתי להיכנס לזה...
תאר לעצמך שלכל אחד מאיתנו יש תפקיד בחיים האלה, יכול להיות שמדובר בתפקיד גדול, קטן, טרגי, קצר או ארוך...
עלינו לבצע תפקיד זה על הצעד הטוב ביותר, בדיוק כמו שחקן על במה המגלם תפקיד.
אך כיצד נגלם את התפקיד אם אנו כלל לא מודעים שמתנהלת כאן הצגה?
נכון, אנו מקבלים מסגרת מאוד כללית, כמו המקום בו אנו נולדים, הגוף והטיפוס שלנו, האנשים שסביבנו שלוקחים חלק בהצגה...ועוד.
במצבו של האדם הרגיל, כל אלה לא מספיקים, מתוך שנתו העמוקה הוא לא מסוגל לראות כלום ואינה מצליח לגלם את תפקידו.
במצבו הטבעי, כלומר במקרה בו האדם מודע לעצמו, האדם כמובן יכול להבין את תפקידו בעולם, ויכול להשתדל לבצע אותו בצורה מושלמת.
עד כאן, אם אתה יכול להסכים איתי, הרי שכל מי שמצליח להיצמד ולבצע את תפקידו כראוי, הרי שהוא לא טועה, ומי שלא מצליח לבצע ולהבין את תפקידו, הרי שהוא טועה.
&nbsp
דתות שונות ניסו ע״י חוקים ורעיונות לגרום לאדם הישן לבצע את תפקידו, ורובן מדברות בניסוח כזה או אחר על אותה הצגה, ומה יקרה אם תגלם את תפקידך כראוי או לא.
אבל אנחנו כבר בהרבה יותר מתוחכמים מזה, כלומר, האדם ממשיך לישון, בזה שום דבר לא השתנה, רק שהאני המדומה שלו הפך למשוכלל יותר, מתוחכם יותר, והחוקים ההם כבר לא מרשימים אותו.
&nbsp
&nbsp

למעלה