האם יש חומר

fadetoblack2006

New member
האם יש חומר

שהוא מבודד את השדה המגנטי? שאותו השדה המגנטי לא יכול לעבור?!

אתה טועה לדעתי.

מתכת סטנדרטית מבודדת שדה חשמלי אבל לא מגנטי (אם כי, אולי אפשר למצוא חומר אנטי-פרומגנטי שמקזז שדה מגנטי חיצוני בשיעור מסויים).

על-מוליך.

שדה מגנטי (שאיננו חזק מדי) לא יכול לחדור לעומקו של חומר במצב של על מוליכות.

שדה מגנטי חזק

עלול להרוס את העל-מוליכות בחומרים מסוג I, או "לפרוץ" על-מוליך ולחדור לתוכו בקווים שנקראים vortices בחומרים מסוג II. לכל על-מוליך יש ערך קריטי של שדה מגנטי שמעליו העל-מוליכות נהרסת או נפגמת.

fadetoblack2006

New member
אני רוצה ליצור

מעין חומה שכזו , שתגן על מכשירים חשמליים . ליד , אמורה להיות מוצבת מערכת מגנטית חזקה מאוד. השאלה שלי היא , איך ליצור את החומה הזו...?

האם מדובר בשדה מגנטי סטטי

או שדה חילופין? מהי עוצמת השדה, ובאיזה מרחק מהמכשירים? קח בחשבון שעל-מוליך עשוי להיות מסורבל ויקר, והוא דורש מערכת קירור לטמפרטורות נמוכות מאוד. אני לא מכיר פתרון פשוט המאפשר לחסום שדה מגנטי סטטי.

fadetoblack2006

New member
זה אמור להיות

אלקטרומגנט הוא יפעל לעיתים .. ואני לא רוצה שיפגע במכשירים הם לא עד כדי כך קרובים , אך מכיוון שזהו אלקטרומגנט בעוצמות גבוהות מאוד , אז אני מניח שזו בעיה ישנה דרך אחרת חוץ מעל מוליך?

אתה יכול לנסות

להציב מגנטים נוספים או מוטות ברזל מסביב לאלקטרו-מגנט באופן כזה שמרבית קווי השדה יעברו דרכם ולא יגיעו למכשירים. אלמנטים כאלו אמנם מגבירים את השדה בצמוד אליהם, אבל בתכנון נכון עשויים להחליש אותו במקום אחר.

fadetoblack2006

New member
והם אמורים להיות

הפוכים? ז"א .. למשל אם הם מכוונים למכשירים החשמליים במינוס , אזי המגנטים האחרים יהיו מכוונים אליו בפלוס?

פחות או יותר.

את הגיאומטריה המדוייקת תצטרך למצוא בעצמך. אבל בעקרון אפשר לקזז את השדה המגנטי בנקודה על ידי מגנט שיוצר באותה נקודה שדה בכיוון הפוך.

למעלה