האם יש אם מי לדבר?

הגנה על שדרות כפר סבא ונתניה

כאשר מישהו אומר לך שהוא רוצה להרוג אותך ואינו מתכוון להסתפק בפחות, אתה תהיה מטומם אם תכניס אותו הביתה. ניגה מהשטחים תאפשר לפלסטינים ליירט מטוסים ממריאים ונוחתים מנתב"ג על ידי טילי קרקע אויר ותאפשר להכניס את כל מדינת ישראל לטווח קטיושות. הנסיגה מלבנון אינה דומה מכמה סיבות: אחת היא כי ללבנונים אין יותר תביעות מישראל לאחר הנסיגה, בעוד שהפלסטינים חוזרים ואומרים שהמלחמה תימשך גם לאחר הנסיגה עד לחזרת כל הפליטים. אז מה אתה מציע? שניסוג לגבולות 67 ואז נתחיל להתדיין איתם? מה ניתן להם אז במו"מ לסיום הסיכסוך. תחשוב רגע על התסריט: אנחנו נסוגים, הפלסטינים מקימים מדינה ומתחמשים בקטיושות, טילי קרקע אויר ועוד. בשלב מסוים הם דורשים מישראל להכנס למו"מ על נושא הפליטים. במו"מ הם דורשים חזרה, אנחנו מסרבים. הם פותחים בהתקפות על ישראל. אנחנו מגיבים. הקהילה הבינלאומית מתערבת ואומרת "בוא נפתור את הבעיה ושאלת את ישראל כמה היא מוכנה ללכת לקראת הפלסטינים. מה נגיד אז? 100,000 פליטים? מליון פליטים או שנגיד "כלום" ואז מה יקרה? כולם יאשימו את ישראל בחוסר גמישות. לכן עלינו לעשות דבר אחד: להסכים למדינה פלסטינית תמורת הכרה פלסטינית בישראל כמדינה יהודית וויתור על זכות השיבה. ולגבי שדרות, היום יש לחמאס רק קסאמים דפוקים. מה יקרה כשיהו להם קטיושות? ותותחי 155? ונשק כימי וביולוגי?

yeshgvul

New member
למען השם, תהיה עקבי

בהודעה אחרת אמרת בעצמך שחיזבאללה ממשיך לשמור על כוחו ולא להכיר בישראל. אז תחליט אם לחזור לשם או לא. ישראל זכתה עד עכשיו לגיבוי בינלאומי ביחס לטרור נגדה. אז בטח שאף אחד לא יכריח אותך לקלוט מיליון פליטים אחרי שתסיים את הכיבוש. אבל ברור שעדיף לך לנהל עכשיו מו"מ על הכל ולהגיע להסדר כולל. נשק ביולוגי? כימי? עוד הפחדות? לסורים כבר יש. בוא נכבוש אותם. לך תדע מי יעלה שם לשלטון מחר !!!

רק אידיוט מתעקש על מו"מ ראה

אנגליה גרמניה בתחילת מלחמת העולם השניה טוב. האמת שלא מדובר בטיפש או בפחדן יש טעם למו"מ או אין טעם לךו בהתאם לנסיבות אין כלל אחיד הכלל היחיד שתופס הוא שלא תמיד נכון לעשות מו"מ שים לב שכלל זה אומר גם שיש פעמים שנכון לעשות מו"מ הכל ענין של עיתוי נו... אבל אתץה הרי יודע זאת.... ולמרות זאת קשקשת את שקשקשת

yeshgvul

New member
../images/Emo140.gif מהותי

גם אני מסכים שלפעמים יש טעם במו"מ ולפעמים אין. ברצוני להוסיף שמחר תזרח השמש ושהכדור הוא עגול.

avvv

New member
למה שיוותרו עכשיו?

זוהי המטרה שלשמה עושים משא ומתן. ולמשא ומתן באים עם עמדת פתיחה שיודעים שהצד השני בחיים לא יוכל לקבלה ושיהיה צריך להתגמש עליה. גם שרון פתאום חזר בו מהכוונה לפנות התנחלויות, ואף מנהיג ישראלי לא מדבר על משהו קרוב לגבולות 67'. אז מה, אני מודאג? ברור שכשלא קיבלו כלום הם לא ייתנו כלום, ויש להתחיל בקטנות, לפי מפת הדרכים. אם בגין היה אומר שהוא הולך לסגת מסיני מה היה יוצא ממנו בבחירות? מה לעשות. לא מתחילים משא ומתן עם הקווים האדומים.

מטרניך

New member
מצידי שיחכו עוד חמישים שנה. מספר

ה'פליטים' יהיה אז 15-20 מיליון ואז 'יהיה על מה לדבר'. ההסתלקות מהתביעה ל'זכות השיבה' איננה וויתור פלסטיני במו"מ. התביעה הזאת היא מילת קוד לחיסול ישראל. מותר לי לדרוש מהפרטנר למו"מ לוותר מראש על כוונתו לחסלני, אחרת אין בכלל טעם לנהל מו"מ. נשלוף ישר את החרבות. העניינים האחרים, לעומת זאת, הם נושא למו"מ: גבולות, התנחלויות, הסדרי ביטחון וכו'. 'זכות השיבה' איננה נושא למו"מ עבור הרוב המכריע של העם היהודי בישראל. אולי עבור ביילין, שריד ועוד 'NEGOTIATORS' מסוגם שפרופ' ברנרד לואיס אמר עליהם שלא היה נותן להם למכור שטיחים בשוק.

למה שיכריזו עכשיו?

למה אתה דורש בתוקף משרון שיכריז שהוא בעד הקמת מדינה פלסטינית, הורדת התנחלויות ונסיגה לגבולות 67? כי אתה רוצה לפתוח פתח למו"מ, לא? אז למה אין פלסטינים (סליחה, חוץ מנוסייבה שערפאת אסר עליו להופיע במסיבת עיתונאים) שאומרים שעל הפלסטינים להכריז, לפחות, שמימוש זכות השיבה יהיה למדינה הפלסטינית ולא לישראל? האיזון חסר לי כאן!!!

avvv

New member
לא הבנת אותי

דווקא יש איזון. אני לא דורש לא משרון ולא מעראפת. עדיף לנהל את המשא ומתן לפני שמבטיחים להם כלום, או לפחות כאשר ההבטחות פורפורציונליות לשלהם. ואין לי בעיה עם ההדדיות הזאת.

למעלה