לאכפת לי-מקווה שהוא משוגע כדי למחוק את חמנאיאיך הוא לא יודע שנשיא מדינת ישראל יכול לחון
רק את מי שיצא אשם במשפטו?
פעם ראשונה שאמר זאת לפני כמה חדשים אולי
לא הסבירו לו את החוק הישראלי. אבל היום?
אז הוא כן מטומטם או שמישהו עבד עליו.לאכפת לי-מקווה שהוא משוגע כדי למחוק את חמנאי
נראה שעבדו עליו כי גם אדם רציני כמו מרקו רוביו באמת השתכנע שהמשפט הוא על בובת באגס באני שיאיר נתניהו בן ה-4 קיבל במתנה לפני כמעט 30 שנה.אז הוא כן מטומטם או שמישהו עבד עליו.
אין קשר, הוא יכול להיות משוגע גם לטובה.לאכפת לי-מקווה שהוא משוגע כדי למחוק את חמנאי
מסתבר שגם נשיא מדינת ישראל הרצוג לא יודע את זה, כי לדבריו הנושא עדיין מצוי בבדיקה, משהו שהיה מיותר לחלוטין (ונמשך כבר חודשים) אם אכן היה כל כך ברור שהדבר בכלל בלתי אפשרי על-פי "החוק הישראלי".איך הוא לא יודע שנשיא מדינת ישראל יכול לחון
רק את מי שיצא אשם במשפטו?
בסופו של דבר יש חוק, נוהל ופרקטיקה מסודרים. הם שיקבעו מה יקרה עם נתניהו- וכל אדם אחר שמבקש חנינה. התרחיש הסביר ביותר, הוא שהרצוג ישלח אותו לנסח מחדש. בסופו של דבר, אתה צריך להודות שביצעת עבירה כדי שידונו בבקשת החנינה. אחרת, מה עשית?מסתבר שגם נשיא מדינת ישראל הרצוג לא יודע את זה, כי לדבריו הנושא עדיין מצוי בבדיקה, משהו שהיה מיותר לחלוטין (ונמשך כבר חודשים) אם אכן היה כל כך ברור שהדבר בכלל בלתי אפשרי על-פי "החוק הישראלי".
זאת החלטה שלך ש"אתה צריך להודות". השאלה מה קובע הדין הישראלי, לא מה דעתך או דעתי בענין.בסופו של דבר יש חוק, נוהל ופרקטיקה מסודרים. הם שיקבעו מה יקרה עם נתניהו- וכל אדם אחר שמבקש חנינה. התרחיש הסביר ביותר, הוא שהרצוג ישלח אותו לנסח מחדש. בסופו של דבר, אתה צריך להודות שביצעת עבירה כדי שידונו בבקשת החנינה. אחרת, מה עשית?
תכניס את זה לראש, יש חוק. אי אפשר לעשות מה שרוצים. ככה לא מגישים חנינה. יש לי לפחות שני חברים וקרובי משפחה משפטנים והם אומרים לי שאני צודק. אתה מוזמן להתווכח איתם.זאת החלטה שלך ש"אתה צריך להודות". השאלה מה קובע הדין הישראלי, לא מה דעתך או דעתי בענין.
נהדר. אבל ראשית הדין הוא מעל לחוק ושנית החוק ניתן לפרשנות. הפרשנות שלך לגיטימית, אולם היא לא היחידה כידוע. כאמור מעלה, חזקה על נשיא המדינה שהוא יידע להשיב לנתניהו שבקשתו אינה אפשרית על-פי חוק, אם כך ייקבע.תכניס את זה לראש, יש חוק. אי אפשר לעשות מה שרוצים. ככה לא מגישים חנינה. יש לי לפחות שני חברים וקרובי משפחה משפטנים והם אומרים לי שאני צודק. אתה מוזמן להתווכח איתם.
אין שום פרשנות הגיונית לחוק שמאפשרת להפוך נאשם לזכאי באמצעות חנינה.נהדר. אבל ראשית הדין הוא מעל לחוק ושנית החוק ניתן לפרשנות. הפרשנות שלך לגיטימית, אולם היא לא היחידה כידוע. כאמור מעלה, חזקה על נשיא המדינה שהוא יידע להשיב לנתניהו שבקשתו אינה אפשרית על-פי חוק, אם כך ייקבע.
כמות חבריך וקרוביך שחושבת א' או ב' אינה רלוונטית לענין.
לדעתך אין וזה בסדר גמור. מה לעשות שיש כאלה, גם משפטנים, שסבורים אחרת ממך. לשחק בנדמה-לי ולעשות כאילו זה לא קיים? גם שיטה, אבל בעולם שלי לא אחת מוצלחת במיוחד.אין שום פרשנות הגיונית לחוק שמאפשרת להפוך נאשם לזכאי באמצעות חנינה.
נתניהו לא טיפש הוא יודע שגם להנות מחזקת החפות וגם לקבל חנינה זה בערך כמו לקבל זריקה ללא מזרק.נהדר. אבל ראשית הדין הוא מעל לחוק ושנית החוק ניתן לפרשנות. הפרשנות שלך לגיטימית, אולם היא לא היחידה כידוע. כאמור מעלה, חזקה על נשיא המדינה שהוא יידע להשיב לנתניהו שבקשתו אינה אפשרית על-פי חוק, אם כך ייקבע.
מסכים איתך שנתניהו לא טיפש.נתניהו לא טיפש הוא יודע שגם להנות מחזקת החפות וגם לקבל חנינה זה בערך כמו לקבל זריקה ללא מזרק.
סעיף 11 (ב) לחוק יסוד: נשיא המדינה אומר "לנשיא המדינה נתונה הסמכות לחון עבריינים ולהקל בעונשים על ידי הפחתתם או המרתם".נהדר. אבל ראשית הדין הוא מעל לחוק ושנית החוק ניתן לפרשנות. הפרשנות שלך לגיטימית, אולם היא לא היחידה כידוע. כאמור מעלה, חזקה על נשיא המדינה שהוא יידע להשיב לנתניהו שבקשתו אינה אפשרית על-פי חוק, אם כך ייקבע.
יקירי, הכל גלוי וידוע, אך לא משנה במאומה את מה שכתבתי למעלה בענין. מן הסתם הנשיא מתייעץ עם יועציו המשפטיים ועל-פי עצתם המקצועית יקבל החלטה בסופו של הליך סדור ומסודר. עד אז, כל אחד מפרשן את החוק והדין בהתאם להשקפת עולמו הפוליטית בסוגיה. זה בסדר גמור כשלעצמו, אבל די מיותר לדון ולדוש בזה יותר מדי בנסיבות האלה. בוודאי כשזה נעשה פעמים רבות בעבר.סעיף 11 (ב) לחוק יסוד: נשיא המדינה אומר "לנשיא המדינה נתונה הסמכות לחון עבריינים ולהקל בעונשים על ידי הפחתתם או המרתם".
איזו פרשנות נחוצה?
תחילה נחוץ פסק דין חובה (היינו "אָשֵׁם") ורק לאחר מכן אפשרית חנינה...לפני קביעת גזר הדין או לאחריה.
אם אין פסק דין חובה - לא נחוצה התערבות הנשיא...
אינני מפרש את החוק.יקירי, הכל גלוי וידוע, אך לא משנה במאומה את מה שכתבתי למעלה בענין. מן הסתם הנשיא מתייעץ עם יועציו המשפטיים ועל-פי עצתם המקצועית יקבל החלטה בסופו של הליך סדור ומסודר. עד אז, כל אחד מפרשן את החוק והדין בהתאם להשקפת עולמו הפוליטית בסוגיה. זה בסדר גמור כשלעצמו, אבל די מיותר לדון ולדוש בזה יותר מדי בנסיבות האלה. בוודאי כשזה נעשה פעמים רבות בעבר.
זו דעתך ודעת אחרים מה לעשות, שונה. אפילו של כאלה שבניגוד אליך, גם מקצועיים בתחום.אינני מפרש את החוק.
איזו פרשנות נחוצה נוכח לשונו הברורה של החוק?
החנינה - לעבריינים בלבד...
אכן אינני מן ה"מקצועיים בתחום", אולם נסיתי לקרא בין השיטין, שמא מסתתר שם נסח המאשש את עמדתך ולא העליתי בחכתי אלא חרס, חרסית וחול זך.זו דעתך ודעת אחרים מה לעשות, שונה. אפילו של כאלה שבניגוד אליך, גם מקצועיים בתחום.
מיצינו.
את הדרישה לחנינה התחיל בעצם ביבי. הסבירו לו שאיתכניס את זה לראש, יש חוק. אי אפשר לעשות מה שרוצים. ככה לא מגישים חנינה. יש לי לפחות שני חברים וקרובי משפחה משפטנים והם אומרים לי שאני צודק. אתה מוזמן להתווכח איתם.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.