האם טראמפ מטומטם?

jackie111

Well-known member
איך הוא לא יודע שנשיא מדינת ישראל יכול לחון
רק את מי שיצא אשם במשפטו?

פעם ראשונה שאמר זאת לפני כמה חדשים אולי
לא הסבירו לו את החוק הישראלי. אבל היום?

palmony1951

Well-known member

פעם ראשונה שאמר זאת לפני כמה חדשים אולי
לא הסבירו לו את החוק הישראלי. אבל היום?
לאכפת לי-מקווה שהוא משוגע כדי למחוק את חמנאי

evglev1

Well-known member
מנהל
אז הוא כן מטומטם או שמישהו עבד עליו.
נראה שעבדו עליו כי גם אדם רציני כמו מרקו רוביו באמת השתכנע שהמשפט הוא על בובת באגס באני שיאיר נתניהו בן ה-4 קיבל במתנה לפני כמעט 30 שנה.

Harrington

Well-known member
מנהל
מסתבר שגם נשיא מדינת ישראל הרצוג לא יודע את זה, כי לדבריו הנושא עדיין מצוי בבדיקה, משהו שהיה מיותר לחלוטין (ונמשך כבר חודשים) אם אכן היה כל כך ברור שהדבר בכלל בלתי אפשרי על-פי "החוק הישראלי".

דורי 1981

Well-known member
מסתבר שגם נשיא מדינת ישראל הרצוג לא יודע את זה, כי לדבריו הנושא עדיין מצוי בבדיקה, משהו שהיה מיותר לחלוטין (ונמשך כבר חודשים) אם אכן היה כל כך ברור שהדבר בכלל בלתי אפשרי על-פי "החוק הישראלי".
בסופו של דבר יש חוק, נוהל ופרקטיקה מסודרים. הם שיקבעו מה יקרה עם נתניהו- וכל אדם אחר שמבקש חנינה. התרחיש הסביר ביותר, הוא שהרצוג ישלח אותו לנסח מחדש. בסופו של דבר, אתה צריך להודות שביצעת עבירה כדי שידונו בבקשת החנינה. אחרת, מה עשית?

Harrington

Well-known member
מנהל
בסופו של דבר יש חוק, נוהל ופרקטיקה מסודרים. הם שיקבעו מה יקרה עם נתניהו- וכל אדם אחר שמבקש חנינה. התרחיש הסביר ביותר, הוא שהרצוג ישלח אותו לנסח מחדש. בסופו של דבר, אתה צריך להודות שביצעת עבירה כדי שידונו בבקשת החנינה. אחרת, מה עשית?
זאת החלטה שלך ש"אתה צריך להודות". השאלה מה קובע הדין הישראלי, לא מה דעתך או דעתי בענין.

דורי 1981

Well-known member
זאת החלטה שלך ש"אתה צריך להודות". השאלה מה קובע הדין הישראלי, לא מה דעתך או דעתי בענין.
תכניס את זה לראש, יש חוק. אי אפשר לעשות מה שרוצים. ככה לא מגישים חנינה. יש לי לפחות שני חברים וקרובי משפחה משפטנים והם אומרים לי שאני צודק. אתה מוזמן להתווכח איתם.

Harrington

Well-known member
מנהל
תכניס את זה לראש, יש חוק. אי אפשר לעשות מה שרוצים. ככה לא מגישים חנינה. יש לי לפחות שני חברים וקרובי משפחה משפטנים והם אומרים לי שאני צודק. אתה מוזמן להתווכח איתם.
נהדר. אבל ראשית הדין הוא מעל לחוק ושנית החוק ניתן לפרשנות. הפרשנות שלך לגיטימית, אולם היא לא היחידה כידוע. כאמור מעלה, חזקה על נשיא המדינה שהוא יידע להשיב לנתניהו שבקשתו אינה אפשרית על-פי חוק, אם כך ייקבע.
כמות חבריך וקרוביך שחושבת א' או ב' אינה רלוונטית לענין.

evglev1

Well-known member
מנהל
נהדר. אבל ראשית הדין הוא מעל לחוק ושנית החוק ניתן לפרשנות. הפרשנות שלך לגיטימית, אולם היא לא היחידה כידוע. כאמור מעלה, חזקה על נשיא המדינה שהוא יידע להשיב לנתניהו שבקשתו אינה אפשרית על-פי חוק, אם כך ייקבע.
אין שום פרשנות הגיונית לחוק שמאפשרת להפוך נאשם לזכאי באמצעות חנינה.

Harrington

Well-known member
מנהל
אין שום פרשנות הגיונית לחוק שמאפשרת להפוך נאשם לזכאי באמצעות חנינה.
לדעתך אין וזה בסדר גמור. מה לעשות שיש כאלה, גם משפטנים, שסבורים אחרת ממך. לשחק בנדמה-לי ולעשות כאילו זה לא קיים? גם שיטה, אבל בעולם שלי לא אחת מוצלחת במיוחד.

evglev1

Well-known member
מנהל
נתניהו לא טיפש הוא יודע שגם להנות מחזקת החפות וגם לקבל חנינה זה בערך כמו לקבל זריקה ללא מזרק.

certified.woke

Well-known member
סעיף 11 (ב) לחוק יסוד: נשיא המדינה אומר "לנשיא המדינה נתונה הסמכות לחון עבריינים ולהקל בעונשים על ידי הפחתתם או המרתם".
איזו פרשנות נחוצה?
תחילה נחוץ פסק דין חובה (היינו "אָשֵׁם") ורק לאחר מכן אפשרית חנינה...לפני קביעת גזר הדין או לאחריה.
אם אין פסק דין חובה - לא נחוצה התערבות הנשיא...

שכל הרשעה כולה כעשן תכלה, ותעבור מכשלת זדון מן הארץ...

Harrington

Well-known member
מנהל
סעיף 11 (ב) לחוק יסוד: נשיא המדינה אומר "לנשיא המדינה נתונה הסמכות לחון עבריינים ולהקל בעונשים על ידי הפחתתם או המרתם".
איזו פרשנות נחוצה?
תחילה נחוץ פסק דין חובה (היינו "אָשֵׁם") ורק לאחר מכן אפשרית חנינה...לפני קביעת גזר הדין או לאחריה.
אם אין פסק דין חובה - לא נחוצה התערבות הנשיא...
יקירי, הכל גלוי וידוע, אך לא משנה במאומה את מה שכתבתי למעלה בענין. מן הסתם הנשיא מתייעץ עם יועציו המשפטיים ועל-פי עצתם המקצועית יקבל החלטה בסופו של הליך סדור ומסודר. עד אז, כל אחד מפרשן את החוק והדין בהתאם להשקפת עולמו הפוליטית בסוגיה. זה בסדר גמור כשלעצמו, אבל די מיותר לדון ולדוש בזה יותר מדי בנסיבות האלה. בוודאי כשזה נעשה פעמים רבות בעבר.

certified.woke

Well-known member
יקירי, הכל גלוי וידוע, אך לא משנה במאומה את מה שכתבתי למעלה בענין. מן הסתם הנשיא מתייעץ עם יועציו המשפטיים ועל-פי עצתם המקצועית יקבל החלטה בסופו של הליך סדור ומסודר. עד אז, כל אחד מפרשן את החוק והדין בהתאם להשקפת עולמו הפוליטית בסוגיה. זה בסדר גמור כשלעצמו, אבל די מיותר לדון ולדוש בזה יותר מדי בנסיבות האלה. בוודאי כשזה נעשה פעמים רבות בעבר.
אינני מפרש את החוק.
איזו פרשנות נחוצה נוכח לשונו הברורה של החוק?
החנינה - לעבריינים בלבד...

Harrington

Well-known member
מנהל
אינני מפרש את החוק.
איזו פרשנות נחוצה נוכח לשונו הברורה של החוק?
החנינה - לעבריינים בלבד...
זו דעתך ודעת אחרים מה לעשות, שונה. אפילו של כאלה שבניגוד אליך, גם מקצועיים בתחום.

מיצינו.

certified.woke

Well-known member
זו דעתך ודעת אחרים מה לעשות, שונה. אפילו של כאלה שבניגוד אליך, גם מקצועיים בתחום.

מיצינו.
אכן אינני מן ה"מקצועיים בתחום", אולם נסיתי לקרא בין השיטין, שמא מסתתר שם נסח המאשש את עמדתך ולא העליתי בחכתי אלא חרס, חרסית וחול זך.
לשון החוק אומרת "לנשיא המדינה נתונה הסמכות לחון עבריינים ולהקל בעונשים על ידי הפחתתם או המרתם".
עונש, גזר דין - ניתן רק בעקבות פסק דין "אשם".
חז"לינו גרסו "לא הבישן למד ולא הקפדן מלמד" (אבות ב ה) ואינני בישן.
שנס נא מתניך, אזור אותם, אם אינך קפדן, והסבר היכן הוסמך הנשיא, במשתמע או במפורש, לחון לא-עבריינים...

jackie111

Well-known member
את הדרישה לחנינה התחיל בעצם ביבי. הסבירו לו שאי
אפשר. אולי שוכנע ואולי לא. ואז השתתק. במקום זה
החליט להפעיל מאחורי הקלעים לחץ על בוז'י וביקש
את עזרת הנשיא האמריקני.

ביבי מכיר את הבייס שלו והם חושבים שהוא מעל החוק.
וכל שטות או עבירה על חוק שידרוש הם יתמכו בו.

למעלה