האם זו תופעה?

האם זו תופעה?

שלום אני שואלת בשביל מכר, הירדמויות חוזרות ונישנות בכל פעם של ריכוז בלי קשר לרמת עייפות זה יכול להיות גם אחרי שינה של 12 שעות בלילה ושעתיים עירנות. האם יש תופעה כזו? יש לזה שם? ההרדמויות יכולות להיות באמצע הרצאה (כמעט תמיד וגם כשמעניין), נהיגה שדורשת ריכוז (מחוץ לעיר) ועוד. זה ממש מפריע לתפקוד לפעמים. מדובר בהירדמות בכל צורה גם בישיבה או עמידה. האם זו בעיה נוירולוגית או פסיכולוגית? מה אפשר לעשות נגד זה?

אמא- יעל צודקת בהצעתה.יש סיכונים כתוצאה ממצב

זה,וזאת במידה שהתופעות בלילה קורות לעיתים קרובות.ככל שיש תכיפות,כך שעות העירות ניזוקות יותר.הסיכון הרב ביותר הוא בנהיגה,היכל לגרום לתאונה. אז המליצי לו לפנות בדחיפות לרופא המשפחה שיתן לו הפנייה לבדיקת שינה במכון שינה.ע"פ תוצאות הבדיקה תדאו אם שם המוקד,או שיש דברים נוספים שמומלץ לו לבדוק.

גרא.

New member
אמא לבונבונת,אכן יש מחלה כזו של כניסה לשינה

להרדמות בלא שליטה.היא מכונה נרקולפסיה.כפי שנאמר כדאי לפנות למעבדת שינה,אבל גם להתייעץ עם רופא המשפחה.

בהחלט למעבדת שינה, ובהקדם.

לי זה נשמע כמו נרקולפסיה. אבל באמת רק רופא מומחה לשינה יוכל לאבחן. כמו שנאמר, הירדמות כזאת יכולה להיות מאוד מאוד מסוכנת כשהיא קורית על הכביש. לכן, לדעתי, דאי שהאדם עליו מדובר יימנע מנהיגה עד שיתברר העניין הזה. מוטב להיזהר מלהצטער. לילה טוב.

המשך

נשמע לי לפי מה שהבנתי ממנו שזה אכן נרקולפסיה. אם כן, מה יש לעשות נגד זה חוץ מטיפול תרופתי? האם שינה של 10 דקות לפני מצבים בהם זה עלול לקרות אכן עוזרת ומונעת הירדמות?

ובכן

נרקולפסיה זו בעיה רצינית. כמו שכתבת, זו בעיה שבהחלט מגבילה את התפקוד. וכמו שאת מבינה , עלולה גם להיות מסוכנת. יש מגוון טיפולים וצורות התמודדות. ולמיטב זכרוני ניתן גם לקבל גם הכרה רשמית במגבלה -- על ידי ביטוח לאומי וכו'. גרא נתן לך קישור למאמר. מעבר לזה, בשאלות ספציפיות, עדיף לפנות לרופא שינה.

למעלה