ממממאיה-כל כך הרבה
מ'...... קראתי את שכתבת אתמול אבל לא היה לי זמן להתייחס למרות שהרגשתי צורך.(מקווה שזה בסדר מצידך). באשר לתקופת החגים - אין ספק שלהמון אנשים זו תקופה טעונה מאד, לרווקים/רווקות, לקשישים, לפרודים,גרושים, למשפחות שכולות, לעניים, ובטח שעוד לא הזכרתי את כל מי שקשה לו בחגים. תתפלאי גם למשפחות "קונבנציונאליות" לכאורה רגילות - החגים זו עונה קשה וטעונה. מה עושים עם סבא/סבתא/ איפה יהיו הילדים הנשואים שעזבו כבר את הבית... הגיסה שלא מדברת עם האחות......וכל ההתחשבנויות מי מארח את מי. אני לא יודעת מה מצבך המשפחתי אבל אני יכולה לספר לך מנסיוני כרווקה תקופת החגים היתה בשבילי עונה רגשית קשה מאד הרבה שנים...וגם אחרי שהבן שלי נולד וכבר הייתי משפחה - בכל זאת זו לא משפחה קונבנציונאלית.... אבל - עוד בימי רווקותי ככל שהתמודדתי עם רגשות ומצבים הגעתי למצב שאפילו מאד אהבתי את החגים. על מנת שלא להגיע למצבי בדידות,כעס וכו' - תכננתי לי בקפדנות תוכנית. לאט לאט נוצר מצב שחיכתי בקוצר רוח לימי החגים והחופשות (לא עובדת בסוכות) נרשמתי בעוד מועד לסדנאות בנושאים שעינינו אותי, נרשמתי לטיולים, הכנתי לי ספרים שקראתי, הכנתי רשימת סרטים שאני אראה בקולנוע, ידעתי בדיוק אצל מי אני מתארחת ומתי, ודאגתי גם להיות מארחת - אבל דאגתי לסכם את העניין מראש כדי שלא יווצר מצב שאנשים לא יוכלו לבוא וכו' קניתי מתנות לפי רשימה ובעוד מועד - השקעתי זמן,כסף ומחשבה כדי לא לקנות מתנות ברגע האחרון מכל הבא ליד.... בחופשת סוכות תמיד השארתי מקום גם לפינוק עצמי - מספרה,קוסמטיקאית,ארוחות בוקר מפנקות, ודאגתי לעשות דברים שאני ממש אוהבת ורוצה לעשות. רוצה לומר לך - שלמדתי לאהוב את התקופה הזו בשבילי זה היה פשוט זמן איכות היה קשה אחר כך לחזור לשיגרה......... ובאשר לרשימת התוכניות לשנה החדשה והאיחולים או לרשימת המשימות שלא צלחו ולא עמדתי בהם - ממש אין צורך לדעתי לעשות כאלו דווקא בראש השנה (אפשר רשימה יומית,חודשית, או בכלל לא...) הכי טוב לברך על מה שכבר יש ולקוות שהשנה הבאה תהייה טובה יותר. מה אני מנסה לומר? זה הרבה תלוי בנו ובגישה שלנו ואיך אנחנו מתמודדים. תוכנית זה דבר חשוב בעיני - אם תהיה תוכנית, יהיה גם תוכן. או איך אומרות האמהות שלנו - מה שמבשלים, זה מה שאוכלים....... שולחת לך - חיבוק, אנרגיות טובות ו-דף חלק כדי שתוכלי להכין לך תוכנית "התוכנית של ממממאיה לחגים שמחים".