האם זה קרה לעוד מישהו?

formersusan

New member
האם זה קרה לעוד מישהו?

בשנה שעברה, הגעתי לקנדה בדיוק בתקופת האביב. לא עבר זמן רב, ויום אחד קמתי בבוקר, חשתי מחנק בגרון המלווה בתחושת יובש, עיניים דומעות ואף גדוש. לא היה מושג מה קורה לי, עד שמישהו אמר לי שאני כנראה אלרגית למשהו. עניתי: אלרגית? אני? הרי כל חיי הייתי האדם הכי בריא שתפגוש. השתתפתי בענפי ספורט תחרותיים, למדתי מחול.. מה פתאום, מעולם לא סבלתי מאלרגיות. אלא מאי? התופעה חזרה על עצמה. המסקנה היא, שאני כנראה אלרגית לדשא ואולי לכמה סוגי עצים ושאר ירוקים. בכל פעם שקיצצו את המדשאות בבנין, סבלתי. השאלה היא: האם עוד מישהו שהיגר מאזור אחר בעולם, נניח, המזרח התיכון, ומעולם לא סבל מאלרגיות קודם, התגלה כאלרגי למשהו בקנדה? וכמובן - מה עושים עם זה? אם לא יתפספסו לי התכניות (שוב), ולא יצוצו לי עוד מבחנים או התחייבויות קודמות, אני אמורה לנסוע לביקור בדיוק עם פרוץ עונת האלרגיות, באפריל, ואני תוהה מה לעשות בנידון.

yoav68

New member
קחי משהו אנטי-אלרגי ../images/Emo101.gif

ישנן אלרגיות המופיעות "פתאום", באמצע החיים- אחרי שכבר נדמה היה שאנחנו לא אלרגים לכלום. לא צריך להרחיק מעבר לאוקיינוס כדי לגלות שאתה אלרגי. האלרגיה יכולה לפרוץ בעת מעבר דירה לעיר אחרת, שינוי מצב בחיים (כמו בהריון) או שינוי מצב בריאותי. היא יכולה לפרוץ אפילו משינוי קטן של החלפת אבקת כביסה או סבון רחצה. לכן, העיצה הכי טובה: הצטיידי בארץ במלאי תרופות אנטי-אלרגיות. כשתגיעי לשם, ויתחילו הסימנים, קודם קחי את התרופה. אח"כ, במידת האפשר, גשי לרופא אלרגולוג, שיעשה לך "טסטים" לאיתור מקור האלרגיה. אולי הבעיה היא רק בשמפו שלך ולא בקנדה עצמה?!
תהיי בריאה

formersusan

New member
תודה, יואב

השקענו הרבה מאוד מחשבה בעניין. השמפו שהשתמשתי בו בקנדה זהה לזה זהשתמשתי בו בבוסטון והוא זהה לזה שאני משתמשת בו בארץ. זה לא השמפו, אבל: יש לי כנראה שני סוגי אלרגיות. האחת מאוד לא נעימה המופיעה בצורת פריחה. זה לא קרה לי לפני המעבר לצפון אמריקה, ולכן המסקנה הייתה שזה חייב להיות bounce, המטליות האלה שמכניסים לדרייר, כי בארץ אנחנו לא משתמשים בהם. אלרגיה אחרת היא *כנראה* מהדשא, כפי שסיפרתי. בכל מקרה, הרופא שלי בארץ אמר שאין אפשרות לבחון את העניין כאן אלא רק כשאחזור לשם. אילו תרופות אנטי אלרגיות קיימות בשוק (חוץ מריאקטין, שמישהו נתן לי שם והיה גורם לי מייד לישון ל-5 שעות)?

yoav68

New member
אני לוקח "לורסטין" ../images/Emo184.gif לאלרגיה

אבל יש הרבה תרופות טובות בשוק. אבל יש עוד הרבה תרופות טובות בשוק: פני לרופא המטפל בך, והוא כבר ידע על מה להמליץ לך. וזו גם הזדמנות לחזק את ידיך: אני קורא את הודעותיך הרבות בפורום הזה ואצל השכנים. אני מודע לעובדה שלעיתים הן מעוררות אנטגוניזם, בפרט אלה שבהן את מנסה להבהיר בדיוק את כוונותיך ע"י כמה הודעות רצופות. יחד עם זאת, הן מעידות על אינטיליגנציה גבוהה, ונכונות לשתף את האחרים בידע שיש לך, תוך התעלמות מה"ברכות והאיחולים" שחלק מהמשתתפים חולקים לך. המשיכי להשתתף ולהתעלם מאלה שאינם ראויים לתגובה!! יואב ועוד דבר: מה קורה עם תהליך ההגירה שלך? איפה זה עומד כיום?

formersusan

New member
היי יואב,

סליחה שלקח לי זמן לענות. כרגע חזרתי מבית הספר שבו אני מלמדת והיה שמייח כי הילדים נסגרו בפנים בגלל מזג האוויר.. בכל אופן, אני אמורה לעשות את הבדיקות הרפואיות כנראה בשבוע הבא (לא שיש לי רגע לנשום, עם בחינות לכתוב, ועם סוף הסמסטר שלי שמתקרב ועוד כהנה וכהנה). ואחרי הבדיקות הרפואיות תבוא ההמתנה הלא כל-כך ברוכה, אבל ההכרחית. העיקר שהחלק הזה עומד להסתיים ואוכל כבר להתחיל לתכנן את החודשים הבאים. האם לורסטין היא תרופה במרשם רופא, אגב? כי הרופא שלי כאן אמר שאין לו מה לעשות נגד אלרגיות "שם". כלומר, אני איאלץ לסבול קצת בהתחלה עד שאראה מומחה לאלרגיות שיקבע מה יהיה הטיפול המתאים לי. אני באופן אישי גם לא אוהבת לנטול תרופות, אלא אם כן מדובר בתרופות הומאופטיות. אני דוגלת בנטילת ויטמינים ושאר צמחי מרפא כאמצעי מנע למחלות. לכן תהיתי אם יש אמצעי טיפול אלטרנטיביים גם באלרגיות. ותודה על התמיכה. אני נמצאת על האינרנט כבר מ-1996, וכבר ראיתי אנשים גסי רוח בהרבה. שימוש בלשון בוטה וגסה כבר מזמן לא מרגש אותי. הרי מדובר בחבורת אנשים זרים, שאין סיכוי שמעולם אפגוש, וודאי שלא תהיה להם כל השפעה על חיי. אז למה להשקיע אנרגיות בעניין? (מה גם ששנאה, הכפשה וכו' כרוכות תמיד בהוצאה של אנרגיה שלילית, שבסופו של דבר חוזרת אל השונא כמו בומרנג). אני שמחה בחלקי ושלמה עם עצמי, ואני מאחלת לכולם אושר גדול, שכל אחד ראוי לו.

yoav68

New member
אני לא רופא, סתם סובל מאלרגיות...

מה שאני מתכנן לעשות, זה (כשיבוא היום) לנסוע לקנדה עם "סטוק" של תרופות אנטי-אלרגיות (אני מעדיף את השיטות הקונבנציונאליות...), ולהתפלל שלא אסבול שם... אני חושב שאם את בקטע הטבעי, תפני לרופא הומאופת למשל, והוא כבר ינחה אותך איך לנהוג ומה לקחת. אולי הוא גם יוכל לתת לך תרופות לקנדה. שנהיה כולנו בריאים, ...אאאאא פ ט צ' י..... שבת שלום וחג אורים שמח, יואב

למעלה