האם זה נכון?

אספרסו2

New member
ציפיות

יש רק על הכריות.
עזוב ויכוחים,

בעד מי אתה בגמר היום?

Nobilis

New member
מממ

בתכלס לא מצליח להחליט. נראה לי שספרד.
ואתה?

Nobilis

New member
למרות שהם ניצחו את הגרמנים?

מה זה, איפה הלוקל-פטריוטיות שלך?!

אספרסו2

New member
בעברי מגורים באיטליה

אהבה ממבט ראשון,
עד היום יוצא לי כמעט מידי יום לדבר עם איטלקים בשפתם.

HouseAtreides

New member
אתה טועה - קצה העורלה הפנימית הוא החלק היחיד

בקרבת ראש איבר המין העשיר בגופיפי מייזנר ואברוני חישה מסוגים נוספים. גופיפים אלה לא מתחדשים ברקמת הצלקת שנוצרת לאחר כריתת העורלה, ולכן התחושה למגע באיבר אינה יכולה להיות זהה לפני ואחרי המילה.

העצבוב של העטרה אמנם לא נחתך כתוצאה מחיתוך העורלה, בזה לכאורה אתה צודק, א-ב-ל, העטרה נועדה באופן טבעי להיות איבר פנימי בדומה לדגדגן. בשר חשוף, עדין ומאד רגיש למגע. כשהיא חשופה באופן תמידי לאויר ולחיכוך בתחתונים, היא מפתחת עם הזמן שכבת קרטין מחוספסת ויבשה שמכהה את התחושה, וגם, המוח מתרגל לגרוי התמידי וכבר לא מתייחס אליו. גבר ערל מרגיש גרוי מיני אפילו מעצם העובדה שהוא מפשיל את העורלה והעטרה נחשפת לאויר. גבר נימול מסתובב כל היום עם העטרה חשופה ומתחככת בתחתונים והוא לא שם לב לזה.

אני מכיר בחור שנימול בגיל 16 והוא סיפר שבמשך שנה הוא השתגע מהחיכוך של העטרה בתחתונים. עד שהקרטיניזציה וכוח ההרגל עשו את שלהם.

HouseAtreides

New member
קודם כל, מדברים על זה כבר 20 שנה בערך

בארה"ב ובאירופה בלי קשר ליהדות. בעצם קצת יותר מ- 20 שנה. לפני כן פשוט לא היה מי שיתעניין בהנאה מינית. מתירנות מינית ושאיפה לחופש מיני היא עניין של הדורות האחרונים.
אם היה לי שקל על כל פעם שאמרו לי בדיון על ברית מילה: "קראנו את כל הדיונים ואת רוב המחקרים, הכל ידוע לנו ולא נוותר על מצווה חשובה בגלל הנאה מינית". מה תגיד על זה?

הרמב"ם בעצם אמר דברים פחות או יותר דומים כבר לפני 800 שנה, וחז"ל אפילו הקדימו אותו. למעשה זהו קונצנזוס ביהדות עוד מימי הביניים, שמטרת ברית המילה היא לרסן את המיניות של הגבר כדי שיעסוק בעניינים רוחניים ולא בתאווה מינית. אתה ודאי יודע שליהודים אסור לאונן... אז דע שההקפדה על איסור זה נקראת "שמירת הברית" בגלל ברית המילה.
הנה מה שבחורה דתיה כתבה בבלוג שלה לאחר שעיתון "הארץ" פירסם מידע עדכני לאותה תקופה בנוגע לברית מילה:
http://israblog.nana10.co.il/blogread.asp?blog=21865&blogcode=557654

אז זה לא שאף אחד לא אמר זאת עד היום, פשוט, כשלכולם חותכים ת'זין עוד לפני שהם יודעים מי הם ומה הם, מאד מבאס אח"כ להתחיל לחשוב "וואו, מה הפסדתי". הרבה יותר קל להגיד "נו יאללה, אם אני מרגיש סבבה אז הכל סבבה".

tomerbenner

New member
חיפוש מהיר בגוגל יראה לך גברים רבים שהתלוננו

בישראל גברים פשוט לא יודעים איזה נזק נעשה להם בברית המילה. חיפוש מהיר בגוגל יראה לך עדויות רבות של גברים שמאד כועסים שעשו להם ברית מילה.

ארגון הרופאים של קנדה מזהיר את הרופאים שלו שיצפו לכעס רב מגברים שהם מלו בעבר.

Ricca

New member
יישור שיניים הוא גם קוסמטי, וניקוב אוזניים

הוא לא הפיך.

שלא לדבר על תיקון שפה שסועה, הצמדת אוזניים בולטות ושאר ניתוחים קוסמטיים שנהוג לעשות לילדים קטנים.

Apfelwein

New member
ריקה

כנסי לגוגל "תמונות" כתבי "שפה שסועה" ונראה אם את חושבת שמדובר בניתוח קוסמטי- או שנגזר על התינוק להמשיך לשתות עם קשית למשך חייו או ולאכול נוזלים בלבד? מלבד זאת בחלק מהמקרים שפה שסועה כוללת גם חיך שסוע.
ניקוב אוזניים הוא הפיך, החורם נסגרים ברוב המקרים עם השנים. בכל מקרה לא קוטע איבר מתפקד בגוף.
יישור שיניים הוא לא רק קוסמטי- אלא לעיתים קרובות מדובר במניעת עיוות הלסת וגם כאן, לא כרתת איבר מתפקד בגוף.
הצמדת אוזניים בולטות- לא שמעתי מימיי שעושים ניתוח כזה לתינוקות. אלא בדר"כ לילדים אשר סובלים מאוד מהתופעה ובמקרים באמת חריגים. עדיין, את עושה זאת בהסכמתו של הילד ומרצונו ולא כופה עליו לכרות איבר מגופו.
ניתוחים קוסמטיים הינם חריגים ביותר אצל ילדים. וגם כשהם מבוצעים הם לא גורמים למום אלא מנסים לתקן עיוות שכבר קיים.

העורלה אינה עיוות. היא חלק אינטגלי וחשוב באיבר המין של כל היונקים, כולל בני האדם.

Ricca

New member
לעיתים קרובות..

לא כל ישור שיניים הוא חיוני מבחינה רפואית ולא כל ניתוח לשפה שסועה הוא חיוני מבחינה רפואית.

וחורים לא באמת נסתמים, נשארת צלקת קטנה.
את מוזמנת להסתכל על האוזניים שלי.

לא ברור לי למה כל כך קשה לך לקבל בחירה חופשית של הורים למול את בניהם.
אם את לא רוצה למול את בנייך זה מאוד לגיטימי ואני בהחלט מזדהה איתך ואשמח להגן על זכויותייך.
אבל באותה מידה אני לא חושבת שהורה שבוחר למול את ילדיו מטעמי מסורת הוא "פרימיטיבי", והוא בטח לא צריך להיות עבריין.

Osy2

New member
אני מאוד שמחתי לקרא את זה

אני מקווה שזה יהיה בעוד מדינות.

forester404

New member
ברבריות דתית בשיא עליבותה

תקיפה גופנית אכזרית של תינוק חסר ישע. אלוהים כרגיל מאד גאה.

tomerbenner

New member
מדינות רבות יאסרו ברית מילה החוק - וטוב שכך

ארגון הרופאים ההולנדי: ניתוח ברית המילה פוגע בזכות הילד לשלמות גופו. בניגוד לדעה הרווחת, ברית מילה יכולה לגרום לסיבוכים רפואיים – דימום, זיהום, חסימת פתח השופכה והתקפי פאניקה הם סיבוכים נפוצים במיוחד. רופאים חייבים ליידע ולהדגיש להורים לתינוקות את הסכנות לסיבוכים ואת כך שאין יתרונות רפואיים לברית המילה.

http://knmg.artsennet.nl/Diensten/k...rapeutic-circumcision-of-male-minors-2010.htm

ישנן סיבות טובות לאסור בחוק את ביצוע ברית המילה בבנים בדיוק כמו שהחוק אוסר ניתוחים משחיתים באברי המין של בנות.

http://knmg.artsennet.nl/web/file?u...e-f42b-47a5-960e-be08025b7b04&contentid=77976

---------------------
ארגון רופאי הילדים בשוודיה: ברית מילה מהווה תקיפה והשחתת גופם של ילדים. ארגון רופאי הילדים ממליץ לאסור ברית מילה בחוק.

http://m.thelocal.se/39200/20120219/

למעלה