האם זה חוקי?

מורנא007

New member
האם זה חוקי?

אלבום ב- 70 סנט, בעל הבית השתגע. תזהרו שפרטי כרטיס האשרי לא יגיעו למאפיה LOL

למה לקנות אמפי3 מאתר רוסי?

גם האמן לא מקבל כסף על זה וגם אמפי3, סיבה אחת טובה לעשות את זה?

MajorWinters

New member
חוקי למחצה../images/Emo19.gif

ראיתי בטק טיוי: ברוסיה זה חוקי! בשאר העולם (המערבי לפחות), אף אחד לא ממש יודע.... אבל למה? MP3 זה חינם, אם אתה מתכוון להשיג עותק חוקי, אז כבר קנה את הדיסק- זה למה אני קונה דיסקים למרות אוסף MP3 מכובד: כדי להרגיש את הפלסטיק! כי רובם מגיעים עם בוקלט של מספר דפים... כי רילייר פשוט לא יהיה שלם בלי הציור של רוג'ר דין! גי סלינג אינגלנד לא יהיה אותו דבר בלי כסחן הדשא הנח, וכו' וכו'... תמשיך לקנות דיסקים, זה כיף, ואם אתה רוצה סתם לשמוע הרבה מוזיקה... אז יש כל דבר בעולם בMP3

חוקי למחצה כי...

ברוסיה החוקים לגבי זכויות יוצרים מעורפלים מאוד, ויש הרבה פרצות בחוק. לכן יוצא שגם הדיסקים הרשמיים שקונים ברוסיה, למעט חברות רציניות כמו Leo Records וכן הלאה, לא מניבים תמלוגים לאמנים. בעצם מה שהאתר הזה מוכר לך זה אוויר- הם גם לא משלמים לאמנים, וכל מה שהם עשו זה ריפ לדיסק (ובעצם גם מקום על הרשת) וזהו. עדיף כבר להוריד בסולסיק מאשר לשלם לפיראטים האלה...

מורנא007

New member
../images/Emo45.gif

אני בעד דיסקים או וונילים, שבאחד השלבים שולמו זכויות היוצרים. (אם קונים משומש - אין תשלום של זכויות יוצרים בשלב הקניה). אומר את האמת, בזמן נפסטר הורדתי שירים בעיקר כדי להחליט אם לקנות או לא את האלבום. אם אתה אוהב את הציורים של רוג'ר דין, הם מוצלחים וגדולים באריזת הווניל השחור, הישן והטוב.

MajorWinters

New member
עזוב כסף../images/Emo19.gif

יס באמת לא ירגישו אם תקנה... אבל בשביל כל המפורט לעיל, זה משהו בשביל עצמך... ואגב, דין על ויניל זה גאוני (יש לי את רילייר, קלוז וטורמטו), והציור
- ובניגוד לסידי- גם רואים את הסוסים

מורנא007

New member
../images/Emo13.gif לך יש את

הנוף של הרי אילת ברקע, שהם האנטי תזה של ציור המפלים בקלוז.

trilliane

Well-known member
מנהל
מה שהוא אמר ../images/Emo99.gif

כל פעם שמישהו אומר לי שאוטוטו לא יהיו יותר דיסקים וכולנו נקנה מוזיקה ישירות מהרשת, אני מתבאסת. אם אני לא קונה ממש את הדיסק, אני לא באמת מרגישה שזה שלי! אני שונאת צרובים, מורידה MP3ים (אם בכלל) כדי להכיר את השירים. למרות שסידור מדפי הדיסקים שלי אתמול בערב הבהיר לי שאני במצוקת מקום קלה (קשה) ואני מתחילה להרגיש שיש לי הרבה יותר דיסקים מזמן להאזין להם... אין כמו לקנות מוזיקה בצורה של דיסק. אני צריכה את זה - הפלסטיק, והחוברת... ה"טקס" של לקרוע את הניילון, לעלעל בחוברת, לשים את הדיסק ב-CD בפעם הראשונה... כמובן שיש את הויניל, אני קונה לפעמים (בעיקר של אלבומים שאין להשיג בדיסק). רק שזה לא ממש קומפקטי ולא זמין לי להאזנה (אין לי גישה נוחה לפטיפון ביום-יום). אין ספק שעטיפות, בפרט של אלבומים מהתקופה ההיא, נראים כמו שצריך רק בויניל. זה אחד הדברים המצערים בפורמט של הדיסק (יש מחיר לקומפקטיות).

MajorWinters

New member
האוסף הצנוע שלי../images/Emo19.gif

90 סידי, 30 ויניל, מעט אבל אני אוהב אותם

trilliane

Well-known member
מנהל
מה הקשר?

אם הייתי גרה באילת האוסף שלי (מעל 450 דיסקים חוקיים, וינילים לא טרחתי לספור) היה הרבה יותר גדול... לפני שבוע הייתי בדיסק-קלאב, חשבתי שהגעתי לחנות הדיסקים בגן עדן! אמנם יש לי השגות על המגוון, אבל המחירים היו מאד לרוחי. לצערי היינו לחוצים בזמן, ביליתי שם רק שעה. השארתי בקופה 457 ש"ח (8 דיסקים ו-4 DVD) וגם זה אחרי שכמה דיסקים ודוידים שרציתי היו חסרים.

trilliane

Well-known member
מנהל
עכשיו אני מבולבלת

בהודעה לה הגבת אמר הכותב שהאוסף שלו צנוע (יש לו מעט דיסקים / תקליטים) ובתגובה ענית לו "ככה זה כשגרים באילת"
מכאן משתמע שמסיבה כלשהי לאילתים קשה לצבור דיסקים. אני כתבתי שאין קשר (בין המגורים באילת לבין כמות דיסקים צנועה) כיוון שבאילת היו מחירים מצויינים, כך שאם הייתי גרה באילת המדפים שלי באמת היו קורסים... אז איך יצא כתבנו את אותו הדבר?

הבלבול הוא אסון לאומי....

מאיה (כח אני מניח) התכוונה שאוספו הצנוע של דין המכיל 90 דיסקים ו 30 וינילים (אם לא התבלבלתי גם אני
) הוא גדול לעומת שלה, ועל כן עזר לו שהוא גר באילת. לעומת האוסף שלך אוספו של דין קטן ולכן את הבנת את זה הפוך.... קפיש?

trilliane

Well-known member
מנהל
כשמסבירים לי לאט, אני מבינה מהר ../images/Emo6.gif

כשהוא אמר צנוע חשבתי שהוא מתכוון בשיא הרצינות. בשיא הכנות, בעולם המושגים שלי (שכולל עוד מכרים רבים לצורך השוואה, לא רק אותי) 90 דיסקים זה באמת צנוע.

MajorWinters

New member
אני אכן הייתי רציני../images/Emo19.gif

לחברי הפורום יש פה אלפי דיסקים.... יש פה אנשים עם מאגר של 5K דיסקים... אז האוסף שלי אכן צנוע. ברצינות.

../images/Emo187.gifמזל שאתה פה, אני אומרת לך../images/Emo8.gif

זו לא הכמות שקובעת , אלא האיכות .. ותחשבו על זה...

למעלה