האם זה הגיוני

yogi125

New member
האם זה הגיוני

אני רכשתי דירה לפני כחצי שנה עם דיירת ששוכרת את הדירה ,העברתי את התשלומים על שמה של הדיירת. מכיון שעשתה בעיות עם תשלומי הדירה ביקשתי שתפנה את הדירה ואכן עשתה זאת .הישכרתי את הדירה לדיירת אחרת וכשניגשתי לעיריה הודיעו לי שמכיון שהדיירת היתה רק חצי שנה בדירה כל החוב שלה אני צריך לשלם.במידה והיתה מתגוררת שנה החוב היה נופל על הדיירת . האם זה הגיוני שלמרות שהעברתי את התשלומים על שמה אני אמור לשלם את החוב? (בחברת חשמל לא היתה בעיה כזאת) אשמח לשמוע תשובה מהירה.

u 1000

New member
האם החוזה היה לשנה לפחות?

אם כן, העירייה טועה. מה שחשוב הוא התקופה הרשומה בחוזה ולא המימוש בפועל.

yogi125

New member
עד כמה אתה בטוח , היכן אני יכול למצוא זאת בכת

רישום מחזיק בעירייה

אתה צריך להגיש מיד "השגה" למנהל הארנונה בעירייה, ולפרט בה את כל הפרטים ולצרף צילום של חוזה השכירות. אם התשובה על ההשגה תהיה שלילית, אתה רשאי להגיש ערר לועדת הערר בעירייה תוך 30 יום. ראה לדוגמא פסק דין זה שעוסק בעניין דומה (אם כי לא זהה).

radaradio

New member
תודה ל U 1000 ולאליפז הנעמתי (אני לא השואל).

מקודם U 1000 כתב על כך שהשכירות רק שנה לפחות. לא הבנתי מה הנפקות של זה אז חשבתי שהוא התכוון לשכירות קיצרת מועד שפטורה מרישום, אבל בזכות הקישור שנתת קראתי את הוראת סעיף 326 לפקודת העיריות שמטילה את הוצאות הארנונה על המשכיר אם מדובר על שכירות של פחות משנה. ולכן, אני מודה לך. תמיד אשמח ללמוד דברים חדשים.

radaradio

New member
גם לא הכרתי את הוראת סעיף 326 לפקודת העיריות

גם לפני כן.

radaradio

New member
הגיוני כי גם זה קורה.

קרוב לוודאי שלשוכרת הקודמת היתה רק שכירות קיצרת מועד שלא דורשת רישום, אבל זה לא רלוונטי. היא החזיקה בנכס, דאגת להעביר את הארנונה על שמה בעירייה והיא חייבת בכספים וכל זה מתוך הנחה שחוזה השכירות שלכם לא גילגל את הוצאות ההחזקה על המשכיר והטיל אותן על השוכרת. העירייה צריכה לבוא בדרישה אליה, אבל נוח לעירייה לבוא בדרישה אליך. בכל אופן, אם הדיירת מתעקשת, אז חבל על ההוצאות הכספיות לתביעות, וותר ושלם במקומה לעירייה כי לשלם ארנונה עבור תקופה של חצי שנה זה לא כזה סיפור יקר.

yogi125

New member
התשלום זאת לא הנקודה....

הנקודה האם אני באמת צריך לשלם ? החוזה היה למשך שנה , הודעתי לעיריה עם חתימת החוזה ( העיריה לא מכחישה שקיבלה העתק של החוזה בזמן) העיריה טוענת שמכיון שהשוכרת עזבה את הדירה לאחר חצי שנה אני אמור לשלם את החובות שלה. (השוכרת עזבה מכיון שניקלעה לבעיות כספיות וגם לי נישארה חייבת כמה אלפי שקלים)

למעלה