האם זה בסדר??

אופיר55

New member
האם זה בסדר??

שלום רב, יש לי שאלה. מה ההבדל בין כישוף שחור וכישוף לבן, ומה ההשלכות של שני הדברים

SaberTooth

New member
כישוף לבן וכישוף שחור...

כישוף לבן וכישוף שחור היא חלוקה בין "כישוף טוב" ו"כישוף רע" (ד"א זה ממש על קצה המזלג!) כישוף לבן - כישוף לבן הוא כביכול כישוף שנועד לעזור לזולת, ליגרום אושר, שימחה, להביא למישהו אחר הצלחה, וכו´... יש אומרים שבכישוף לבן נעזרים בכוחות הטוב ובישויות טובות למינהן הכישוף שלבן נועג גם כדי לעלות את רוח האדם, לקרב אותו להארה, וכו´... כישוף שחור - כישוף שחור נועד כדי לגרום נזק ולהרע, בו ניכללים גם הוודו למשל, יש אומרים שבכישוף שחור נעזרים בכוחות הזדון ובשדים למיניהם. זה היה כישוף שחור ולבן בשישים שניות!

frank n furter

New member
אההמ...

זהו נושא מאוד חלוק פה בפורום... רוב הפורום לפי מה שהבנתי (בין השאר גם אני) לא תומך בחלוקה לשחור ולבן... תחשוב על זה... שחור בשבילך יכול ליהיות לבן למישהו אחר... או אפילו לך... כי כל דבר שהוא "שחור" - "רע" יש בו גם צד טוב למישהו אחר... נגיד והיית עושה כישוף ומונע את השואה, מצד אחד, היית מונע את ההרג של מיליוני בני אדם, מצד שני, היית מונע את ההקמה של מדינת ישראל, ואת הלידה של המון אנשים שנולדו להורים שהכירו בעקבות המלחמה, או אולי אפילו היית גורם לשואה אחרת, בזמן מאוחר יותר, ושואה הרבה יותר אכזרית ואולי אפילו למחיקה מוחלטת של כל מי שזורם לו בעורקים דם "יהודי"... לכל דבר שאתה עושה בחיים, יש פאן חיובי ופאן שלילי...

Jerald_Admonds

New member
אוי שוב זה..

זה לא משנה מנגרם כתוצאה מהתוצאה של הפעולה שלך, זה משנה מה היה הטבע המיידי של מה שעשית. הנה סיכום קצר של נקודת המבט שלי על הנושא. ביקום פועלים שני כוחות מרכזיים- כוח היצירה וכוח ההרס, הם פועלים בהרמוניה ושניהם נחוצים בשביל שהיקום יתקיים. לכל אחד מהכוחות הללו יש הרבה ביטויים. הביטוי המרכזי של כל אחד מהם הוא: יצירה- "אור" הרס- "חשך" כמובן שהנ"ל הם רק סמלים בשבילנו שעוזרים לנו להתחבר אליהם.. אין דבר כזה טוב ורע, אלו סתם מושגים אנושיים. כל דבר שקיים יש לו סיבה והוא לא מרושע או נחמד.. הוא פשוט קיים. אם נתאים את זה להגדרות של כישוף לבן, כישוף שחור. אז ליצור פרח, לרפא אדם, ולפוצץ מכונית כולם נכנסים לקטגוריה של כישוף "לבן". כשיצרנו פרח השתמשנו באחד מהביטויים של כוח היצירה, כדי ליצור תבנית גשמית. כשריפאנו השתמשנו באותו כוח כדי לחבר מחדש תבנית שבורה.וכשפוצצנו מכונית לא באמת הרסנו אותה רק פירקנו אותה לגורמים שמרכיבים אותה- רק הרסנו את הרעיון של מכונית. והאנרגיה שלה חזרה ליקום בצורה זאת או אחרת. עכשיו אם היינו משתמשים בביטוי כל שהוא של הרס, ולא היינו מפרקים את המכונית, אלא היינו מבטלים לגמרי את הקיום שלה אז זה היה נחשב לכישוף "שחור". אבל זה עדיין לא אומר שאנחנו יכולים לעשות מה שאנחנו רוצים בלי לקחת אחריות על המעשים שלנו. לכל מסורת יש את העיקרון שלה שקובע שכל מה שנעשה יחזור אלינו איכשהו, ואם נתעמק יותר בעיקרון הזה גם נמצא הסבר זה או אחר לאותו עיקרון. אבל בבסיס מדובר על אותו דבר- האדם מכיל את היקום, והיקום מכיל את האדם.. כל אנרגיה שנשלח אל היקום תבוא לידי ביטוי איכשהו בעולם הפנימי או האישי שלנו. אם אנחנו שולחים אנרגיה בצורה מסויימת למישהו עם כוונה לגרום לו לאיזו אי נעימות, אז אותו דבר ששיחררנו אליו יחזור ויתממש איכשהו אצלנו בין אם מדובר במזל "רע", תאונה, או דלקת בביצה השמאלית.. לא סתם אומרים "אל תעשה לחברך מה ששנוא עליך". מספר השאלות פשוטות שיכולות להסביר בפשטות את העיקרון: "תשתין לתוך הבריכה שאתה שוחה בה על אחריותך" "אל תירק לבאר שממנה אתה שותה" "אדם אשר חי על פי החרב ימצא את עצמו שוב ושוב בקרבות שהוא לא הזמין" אבל אם אתה נהנה מחיים מלאי כאוס ואי נעימות, ואין לך בעיה עם זה אז סבבה לך אבל אל תתפלא אם בסופו של דבר מישהו יותר מוכשר ממך יבוא וישלח את הכלבלב החולה שבך לישון. כמובן שאם אתה פועל על פי הרצון האמיתי של הנשמה שלך, אז מה שאתה עושה אמור לקרות על מנת לקדם אותך או מישהו אחר בצורה זאת או אחרת, ובסופו של דבר מה שיקרה כתוצאה מהפעולה שלך בין אם היא "שלילית" או "חיובית", יהיה על מנת להביא אותך לנקודה מסויימת של התפתחות שממנה תוכל להמשיך הלאה במסע שלך. באהבה,שי.

L e s t a t

New member
חכה רגע, ג´רלד!

"וכשפוצצנו מכונית לא באמת הרסנו אותה רק פירקנו אותה לגורמים שמרכיבים אותה- רק הרסנו את הרעיון של מכונית. והאנרגיה שלה חזרה ליקום בצורה זאת או אחרת. עכשיו אם היינו משתמשים בביטוי כל שהוא של הרס, ולא היינו מפרקים את המכונית, אלא היינו מבטלים לגמרי את הקיום שלה אז זה היה נחשב לכישוף "שחור"." במה זה שונה מלקלל בן-אדם או חיה אחרת? כשאני מקלל אני מבטל את הרעיון של החיים הטובים שיש לאותו אדם שקיללתי, אז כשהוא מת "האנרגיה" שלו "חוזרת" ליקום (לא ידעתי שהיא אי פעם עזבה אותו) אתה בעצם מקבל את אותה התוצאה כמו בפיצוץ מכונית. אז למה זה צריך להיות "שחור" ופיצוץ מכונית "לבן"? אל תגיד לי שבגלל שאדם זה אדם ומכונית זה מכונית כי אתה לא יכול לדעת אם יש למכונית רגשות או לא ואם יש לה מה שאנחנו מכנים "חיים" או אם אין לה, אז איך אתה משייך "פיצוץ מכונית" לתוך קטגוריה של כשפים "לבנים"? ואל תגיד לי שזה בגלל שאני מבטל את הקיום של אותו אדם - האין אותו אדם משאיר גופה מאחוריו במקרה והרגתיו? ואם קיללתי אותו ולא עשיתי משהו שקשור לגרימה למוות? - הוא עדיין חי, חיים דפוקים אבל עדיין חי, ולא ביטלתי את רעיון הקיום של אותו אדם, אז למה זה "שחור"?

L e s t a t

New member
שכחתי משהו

וכשאתה הורס את הרעיון של המכונית אתה לא בעצם מבטל את הקיום שלה כמכונית?

Jerald_Admonds

New member
אני מודה

שבכתיבה שלי לא יצרתי יותר מידי הבדל בין הרס, להרס.. אבל כשאתה "הורס" את הרעיון של מכונית, אתה פשוט משנה אותו לרעיון של- אוי תיראו הייתה שם מכונית אבל עכשיו היא היתפוצצה ונשאר רק שאריות מתכת וגומי שרוף.

Jerald_Admonds

New member
על פי מושגים אנושיים

אשר ניתנים לעיוות בקלות, לקלל זה רע, פויה, איכסה! נו נו נו! וזה לא משנה אם מדובר באדם או מכונית, תפוצץ את שניהם.. סבבה הכל אחלה.. הנשמה שלהם עדיין קיימת, והגוף שלהם פשוט הותמר לתבנית סטטית אשר מתפרקת בהתאם למאפיינים שלה. אבל מה שחשוב פה זה שהאנרגיה שממנו הוא הורכב עדיין קיימת בצורה זאת או אחרת, אוכל לתולעים, מעפר לעפר, לא משנה היא פשוט הותמרה.. אנרגיה לא נהרסת, היא רק משנה מצב של קיום. אבל אם אתה מבטל אותה, הורס אותה, שולח אותה אל האי קיום, זה מה שנקרא "שחור". כי היא לא קיימת.. היא לא מזון תולעים, היא לא שינתה מצב.. היא לא שם! וכשאתה הופך את החיים של מישהו לגיהנום, אתה רק מתמיר את המצב שלו לגיהנום על פי המושגים שלו או שלך, וכל מה שקשור להתמרה ויצירה זה "לבן". שוב, זה רק מנקודת המבט שלי אחי
באהבה, שי.

L e s t a t

New member
אני חושב

שאמרתי לך כבר לא לקרוא לי אחי. וחוץ מזה, יופי של הסבר.. לצערך, הוא הסבר שמתאים רק לדרך יד-ימין. אנחנו, משתמשי דרך יד-שמאל, מסוגלים לקלל כאוות נפשנו מבלי לראות בזה "פויה".

Jerald_Admonds

New member
הבנאדם

היחיד שאמר לי לא לקרוא לו אחי בפורום הזה הוא ארדן.. אם זה מפריע לך, אז אני לא אעשה את זה שוב. בנאדם יותר יתאים? או שתיראה בזה עלבון? עכשיו אם תשים קצת יותר לב, באחת מההודעות הקודמות רשמתי שהחוק הוא בהתאם למסורת(כלומר בהתאם לנקודת המבט של השיטה של אותו אחד), וגם ההשפעה החוזרת אל הבנאדם היא ביחס ישיר לאיך שאותו אדם תופש את ההשפעה שהוא גורם- אם נגזר עליך לגרום למישהו כיב קיבה בשביל התועלת האישית שלך או הגנה עצמית(שטניזם- שימור עצמי או מה שלא יהיה.. אני באמת צריך לקרוא קצת על זה) אזי זה נחשב כדבר חיוני או "חיובי" שאתה עושה למען תועלתך לכן מה שיקרה כתוצאה מזה עלול להיות לדוגמא: אדם אשר באופן ישיר או עקיף ינסה להפיק תועלת אישית שלו ממך, שזה בסדר מצדך כל עוד זה ייגמר בפטיש על הראש שלו או משהו בסיגנון.אררר סיבכתי את עצמי. בקיצ קיצ פויה זה עיניין יחסי למסורת שלך ככה שזה תקף לכל כיוון. שי.

Jerald_Admonds

New member
הא ווריית´

לא זהיתי אותך, כן ביקשת ממני לפני מאה שנה לא לקרוא לך ככה. אבל לסטט לא ביקש.. בכל אופן לא נורא שי:)

L e s t a t

New member
אתה באמת צריך לקרוא קצת ../images/Emo13.gif

אנחנו לא מאמינים בקארמה או בגורל. ובנאדם יהיה ממש מתאים, תודה
למה לא באת למפגש?

LuPiNe

New member
חשבתי ש...../images/Emo29.gif

מאגיה לבנה זה לטובת האחר ומאגיה שחורה היא לתועלתך בלבד...

Jerald_Admonds

New member
זה עיניין של השקפה..

ציינתי את זה כבר בהודעה המרכזית. גם הוספתי שמה שאני כותב, זה איך שאני רואה את כל העיניין מאיפה שאני עומד. אין דבר קבוע, הכל אמת, והכל שקר. כל עוד זה נכון לגביך ואתה מיישם את זה אתה כבר בדרך הנכונה. שי.

L e s t a t

New member
כתבתי מאמר בנושא מאגיה שחורה

הוא נמצא במאמרים תחת השם "המדריך למאגיה שחורה" בחלק של דרך יד-שמאל.

Jerald_Admonds

New member
אני אקרא..../images/Emo13.gif

לא באתי למפגש בגלל מגוון של סיבות שמנעו ממני להגיע. למפגש הבא, בטוח! כל עוד הוא לא בחודש הקרוב...... יש עוד הערות או הסתייגויות לגבי מה שכתבתי חוץ מהקטע על הפויה? תמיד טוב לראות משהו מנקודת מבט שונה, אולי זה יחכים אותי. שי.

למעלה