אם כבר מדברים על טיסנים מפלדה
לפני כמה ימים שמתי פה הודעה על טיסן דלתה מפוליגל. אקיצר שוטטתי בכל מיני פורומים, ומסתבר שבארה"ב זאת כבר ממש אופנה חדשה. מלא אנשים בונים טיסנים מ 100 אחוז פוליגל. אני לא יודע איזה חסרונות יש לשימוש בפוליגל (למי שעולה לו משהו בראש נא להודיע) אבל לפי מה שראיתי שבונים שם מפוליגל יש לזה רק יתרונות. דבר ראשון הם בונים שם דברים מדהימים מפוליגל החל מטילים בליסטיים (דלתות) ועד סקיילים (כמובן שלא גדולים יותר מדיי). בקיצור זה חומר זול מאוד שאין שום בעיה לעצב אותו כמעט לכל צורה. והיתרון הגדול הוא שהוא פשוט (אם בונים כמו שצריך) חסין ריסוקים. פוליגל (מפאת היותו פלסטיק) הוא גמיש ולא נישבר ממכה אפשר ליישר אותו אם הוא היתעקם קצת, הוא קל, אין צורך בהרבה חיזוקים (כי הוא משמ גם בתור ציפויי ובתור שכזה הוא דיי חזק בפני עצמו) ועוד כל מיני יתרונות על בניה מסורתית. היה שם אחד שהראה תמונה של טיסן פוליגל שלו שניכנס בו טיסן רגיל באויר בפול גז כששניהם היו במהירות גבוהה, כמובן שהטיסן הרגיל הפך לגשם של בלזה מעורב בדלק, והפוליגל יצא שלם נחת כרגיל וכל מה שקרה לו זה כמה שריטות מהפרופלור. הקטע הוא שאני לא ממש בונה טיסנים גדול, אבל אם היה לי טיפה יותר ניסיון הייתי בונה כל היום מפוליגל. יש לכם מושג איך זה שקומבינה זולה ופשוטה עדיין לא תפסה בארץ הקומבינות הבלתי מוגבלות?? אסף.