האם העבודה היא שמאל

Deathatred

New member
וזה בא ממי שטען שהימנים טיפשים

ממש נימוקים רציונלים הבאת כאן, הוכחה למופת, כאשר כל טיעון נובע מהשני באופן לוגי וההנחות מגובות בעובדות.

Yanchu

New member
לאלקסו (המשך מהדיון שם)

אז ככה: אני רואה את הפעולות של העבודה, ומלבד ממשלת האחדות אני לא מוצא מעשים לא שמלאנים. שוב אני אגיד לך: מפלגה שיזמה את הסכם אוסלו היא מפלגה שמאלנית. נקודה.

Alexco

New member
בתקופת רבין היא הייתה מפלגת שמאל

על זה אין ספק! זה אבל לא רלוונטי לוויכוח עליה כרגע

Yanchu

New member
מתוך המצע של מפלגת העבודה

היפרדות מהפלסטינים א. בהעדר הסכם מדיני, תפעל ממשלת ישראל להיפרדות מהפלסטינים בדרך של קביעת גבול ביטחון. ב. העבודה תציב חלופה של תכנית הפרדה חד-צדדית מהפלסטינים, באופן יזום על-פי שיקולי הביטחון. ג. תוכנית זו תביא לסיום השליטה בעם אחר. ד. יפונו התנחלויות מבודדות באיו"ש (בעיקר בעזה). נשמע לי כמו משהו שמלאני.

Alexco

New member
אוי באמת

ממתי העבודה מכבדת את הבוחרים בקשר מקרי בין מעשיה למצעה? תראה לי על פי הפעולות של העבודה בשנים האחרונות... משהו אחד שמאלי (לא שמאלני, שמאלני היא מילת גנאי) שהיא עשתה...

שני דברים על המסמכם של פרס:

1. הם נוגדים את מצע מפלגת העבודה 2. פרס הוא רק אדם אחד. יונתן, אם מפלגת העבודה הייתה רוצה ליישם את ההבנות של פרס עם הפלשתינאים, היא הייתה פורשת מהקואליציה על הרקע הזה. היא הייתה מציגה אותן בקמפיין שלה. היא הייתה בוחרת בשמאלנים לרשימת המפלגה לכנסת. אף אחד מהדברים האלה היא לא עשתה.

Yanchu

New member
אז ככה-

1. פרט, נמק והסבר. 2. נכון שהעבודה עשתה טעות שהיא לא פרשה על הרקע הזה, אבל את זה כבר אמרתי, שהיא לא הייתה צריכה להיות בממשלת האחדות בכלל. וזה שהיא לא הציגה אותו בקמפיין שלה, זה בגלל הסיבה הפשוטה ששרון הפך אותו לבלתי-רלוונטי, בעצם בגלל שהעבודה הפכה אותו ללא-רלוונטי (בעצם הישארותה בממשלה למרות ההתעלמות של שרון מהמסמך). אומנם יש כמה לא-שמאלנים ברשימה לכנסת, אך להזכירך, העבודה בחרה ברוב מוחץ את עמרם מצנע לרשות המפלגה, שהוא ודאי שמלאני.

למעלה