לא הבנת כמה דברים חשובים
אנחנו חוג קטן, עם מעט מאוד סטודנטים, ולמרות שאני לא הכי קרוב אל האדם הספציפי הזה, אני בא איתו במגע הרבה. אם העניין חשוב לה, היא יכלה להגיד לי על זה, ולשאול אותי אם אי מעוניין לבוא איתם לשבעה. (ולא מדובר על הודעה להמון אנשים בו זמנית, דבר שהוא לא סביר מבחינה לוגיסטית) ולתת לי להחליט אם זה מספיק חשוב לי להגיע לשבעה, או לפחות להתקשר, או לא. רק לשם המחשה - מיד אחרי שהיא אמרה לי שהם "חשבו למי לספר" וכו', היא אפילו הזכירה סטודנטית אחרת שלומדת איתנו פה ושם, שלה היא כן גילתה על העניין, והיא דווקא החליטה שלא ללכת לשבעה מכל מיני סיבות עקרוניות שלה (זה הניסוח שלה, לא שלי), וזה ביגוד למה שהיא חשבה בהתחלה. נו, אז נגרם נזק? בסה"כ היא החליטה לא ללכת. ואם היא הייתה מגלה את זה לי ובסוף לא הייתי הולך לשבעה? היה נגרם נזק? כלומר - היא פחדה כאן מכלום. אבל מה שהתכוונתי אליו הוא לא שלא העידו אותי במרכז, אלא שמישהי החליטה בשבילי מה טוב בשבילי בלי לתת לי להפעיל שיקול דעת. את ההחלטה אם זה נכון בשבילי ללכת לשבעה או לא - אני הייתי צריך לקבל. אף אחד לא יכול לקבל החלטה כזאת בשבילי. מקסימום - האבל עצמו יכול להחליט שהוא לא רוצה אורחים, או לא רוצה אורחים מהמעגל שהוא לא הקרוב ביותר. אבל זה לא המקרה. ליתר בטחון, אפילו שאלתי היום את אחת החברות (שכאן קראתי לה ב') האם הוא רצה שלא ידעו מהעניין, והיא אמרה חד-משמעית שהוא לא אמר להן כלום בעניין הזה. כלומר - שיקול הדעת לספר על זה באופן סלקטיבי, היה של מישהי אחת בלבד. המשל שלך לא דומה לנמשל - כי חתונה היא מקרה אחר לגמרי. לחתונה מזמינים ולשבעה לא מזמינים. חתונה מתקיימת בהתראה הרבה יותר ארוכה, ושבעה בהתראה אפסית כמעט. לכן, על חתונה יש "מספיק זמן" לברך. כשלא נודע לך על שבעה - אתה עלול לפספס את המומנטום להביע השתתפות עם האבל. על החתונה נודע מהמתחתן עצמו, ועל שבעה לא תמיד מהאבל עצמו, אלא ממעגל חברתי כזה או אחר. אם הוא לא יזמין אותי בבוא היום לחתונה שלו (שעדיין לא התקיימה) אקבל את זה במלוא הכבוד. אבל בשביל זה לא צריך להסתיר את החתונה בסוד. כאן היה מדובר בניסיון להסתרה מכוונת, ולא מצד האדם עצמו. אגב, באותה שיחה אמרתי לה (ל-נ') שכשאני ישבתי שבעה לפני כמה שנים, שמתי לב טוב מאוד מי מגיע או לפחות מתקשר, ומי לא. וגם שמתי לב אח"כ מי לפחות מתייחס לעניין כשהוא פוגש אותי לאחר השבעה, גם אם לא הספיק להגיע או להתקשר, ומי מתנהג כאילו כלום. אגב, באמת יכול להיות שיש אנשים שפוחדים להתייחס, פוחדים שזה פוגע, ואין ספק שכוונתם טובה. אבל מי שנמצא במצב הזה, יודע כמה ההתייחסות חשובה, ולכן ידעתי שזה חשוב לו שאני אצור קשר ברמה כלשהי, ומהסיבה הזו, ההסתרה הזו ממני מונעת ממני את האפשרות להחליט אם ליצור איתו קשר או לא. אגב - בסוף אכן התקשרתי אליו (עוד לפני שכתבתי כאן את הסיפור, אפילו) והוא מאוד שמח מהעניין. כלומר - חששותיה של ידידתינו המשותפת התבדו.