האם היהדות מתייחסת לא בסדר לנשים?

• פותח הנושא TFNM
  • פורסם בתאריך

אייני

New member
כן - ההתייחסות שלך הייתה

"נו, אחלה, אז הן עדינות, למה מה איכפת לי שאני זה שמכריח אותן להיות כאלה? הפואנטה היא שהן עדיין עדינות!!!". ואם זאת ההתייחסות שלך ושל הדת שלך - שיבושם לך ולדתך.

yaakii

New member
לא שייך להסביר את העדינות של כל נשות

העולם בדת. בטח לא בדת היהודית.

אייני

New member
נו ו?

ביקשתי שתסביר את העדינות של הנשים בדת? מה זאת ההתחמקות העלובה הזאת?XD ביקשתי שתתחיל להתייחס אל הנשים כאל בני אדם ותפסיק לצפות מהן להיות X - ואז וואלה, אולי אתה תתחיל להתפלא קצת מהנשים בעצמך. (אה, ותודה על ההודעה הקודמת של "החברה הדתית לא מכריחה את הנשים להתנהג בצורה X". צחקתי בזכותך לפחות עשר דקות! הידידה שלי שהלכה בירושלים ולא התנהגה כמו אותן נשים בצורה X צחקה קצת פחות אגב)

yaakii

New member
אני לא מצפה מהנשים להיות X או Y

כפי שאמרתי "הסתכל הקב"ה בתורה וברא את העולם". התורה מותאמת לעולם, היא לא מתאימה את העולם אליה. אם יש מצווה שאוסרת על נשים להעיד (בהנחה שהסיבה היחידה היא בגלל שהן עדינות, כי כאמור, יכולות להיות סיבות נוספות שאיננו יודעים עליהן משום שאיננו בקיאים במשפט העברי ובאוירה ששרתה בו) זה משום שהן עדינות יותר (וזה לא משנה אם זה בגלל שכך נבראו או בגלל שכך הן מתנהגות כי החברה "מצפה" מהן להתנהג כך). ולא שייך לומר שרק בגלל הדת הנשים החלו להיות עדינות. (כוונתי במשפט "אי אפשר להסביר את העדינות של הנשים בדת" זה שאי אפשר לתלות את העדינות של הנשים בדת. כלומר כך "אי אפשר להסביר את עדינותן של הנשים כתוצאה של הדת"). מהסיבה הפשוטה שעדינות הנשים הזאת קיימת גם במדינות שהדת היהודית כלל לא מוכרת.

אייני

New member
אתה לא מצפה?

אז למה אתה טוען בעצמך שנשים הן ככה וככה אם אתה לא מצפה מהן לכלום? וזה לא רק בגלל הדת - אני מסכים. כל החברה הייתה מאוד שוביניסטית בעבר וגרמה לנשים להיות בצורה X. הקטע הוא שהדת עדיין מחזיקה בדעות האלה - ומשמרת את המצב הזה במקום להתפתח כמו החברה החילונית ולהתקדם. ואין פה בכלל וויכוח - פשוט קום, יקי, והבט על עצמך בראי!

yaakii

New member
פשוט כי הן כך.

אתה מציג את הדברים כאילו שאם הדת תפסיק איתם אז המצב בעולם יישתנה. זה לא מציאותי.

אייני

New member
הו, לא, ממש לא.

אני מציג את הדברים כאילו אם *בני האדם*, לא הדת (קרא למעלה "וזה לא רק בגלל הדת - אני מסכים") יפסיקו להתייחס לנשים כאל X, הנשים יפסיקו להיות X. וזה ועוד איך מציאותי. אני לא פועל לשנות את העולם. אני פועל נכון לעכשיו לשנות את מי שיש לו מספיק שכל בקודקודו כדי להבין את זה. אם לך יש - אני אשמח לראות.

yaakii

New member
זה ועוד איך מציאותי

שאם בני האדם יפסיקו להתנהג לנשים כאל X הן יפסיקו להתנהג X, בהנחה שדווקא אותה ההתנהגות של הסובב היא שגורמת להם להתנהג X. דבר שלא ברור לאף אחד. מה שבטוח לא מציאותי-זה לחשוב שתגרום לכל העולם לשינוי זה.

אייני

New member
כמו שאמרתי יקי

וכנראה לא קראת, אני לא מנסה לגרום לכל העולם לשינוי הזה. בתור התחלה אני מתמקד באנשים עם טיפת שכל בקודקודם כדי להבין מאיפה מגיעה ההתנהגות בצורה X של הנשים. אם יש לך - ברוך הבא. אם לא, נו טוב, אחרי שהאנשים עם השכל יבינו לאט לאט - נטפל גם בכם:) אל תדאג, אנחנו לא אלימים:)

אייני

New member
יודע משהו

זה מזכיר לי מה שקרה לחבר שלי בבי"ס. נכנס עטלף לכיתה. כל הבנים צרחו והתחבאו מתחת לשולחנות. מי היחידה שעשתה משהו? בחורה שלקחה פח, עלתה על הכיסא, תפסה את העטלף, שמה אותו בפח והעיפה אותו החוצה. אח, כיף להיות הגבר. אתה בסוף ממילא זה שכותב את סיפורי האגדות אז הקרדיט תמיד אצלך!

אייני

New member
כן, לא שלדת איכפת מהם במיוחד, הא?

הם יצטרכו להתאים את עצמם או ללכת לקיבינימט כמובן:)

yaakii

New member
שוב, עניין של "אכפת להם" זה בטוח לא.

משום שהוסבר שתהליך העדות הוא לא חוויה חיובית. השאלה היא האם זה יעיל. האם יעיל לקבוע בהכללה שנשים פסולות לעדות משום שרוב הנשים לא מתאימות לכך. התשובה היא: כן. התורה ניתנה לבני אדם ולא למלאכים. אם היו מצווים לסנן רק את האדם המתאים ביותר בתור עד, ע"י תחקירים פסיכולוגיים וכו' ורק כאשר הוא יימצא כשיר לאפשר קבלת עדות ממנו-לא היה ניתן לקיים מפשט עברי. התורה ציוותה על עריכת סינון מסויים שהוא בגדר האפשר. כפי שכבר אמרתי-גם בעולם ניתן לראות את זה בא לידי ביטוי. ישנם חוקים שמגבילים את גילאי המועמדים לתפקידים מסויימים (ממשלה ועוד). זאת למרות שישנם קטינים רבים שיכולים לבצע את התפקיד טוב יותר מהרבה מבוגרים. עושים זאת משום שמרבית הקטינים לא יתאימו לתפקיד, ולכן לא שווה לאפשר לקטינים להתמודד על התפקיד, כי רבים מהם יסוננו/יגרמו נזק אם ייבחרו.

אייני

New member
ובכן, שוב

זה המצב כי *אתה החלטת* - שזה המצב. זאת גאונות לשמה, תחשוב. החברה הדתית מכריחה את כל הנשים להתנהג בצורה מסויימת - ואז היא עושה "הו, כל הנשים מתנהגות בצורה מסויימת! כמה נפלא! אז בואו נקבע חוקים שמגבילים את הנשים בגלל שהן מתנהגות באותה צורה מסויימת! ואם הן יהיו מספיק טיפשות הן אפילו לא ייקלטו שלמעשה הצלחנו לשלוט עליהן בצורה כ"כ מגוחכת!"

yaakii

New member
החברה הדתית לא מכריחה את

הנשים להתחייב בצורה מסויימת. בטח שלא את כל הנשים בעולם.

oferzak

New member
אתה אדכרה ציטטת מויקיפדיה

ברכותי נכנסת ראשון לרשימת כותבי השטויות

למעלה