האם הוא סנילי?

כן, באמת.

תנסה פעם אחת ותראה מה קורה. הרב עובדיה יודע לקלל את כולם. אלוני יודעת לקלל רק את מי שהוא לא שמאל קיצוני.

ראליסט

New member
מתי אלוני קללה?

תזכיר לי? או שהדעות שלה הם קללה? אולי היא לא צריכה להביע דיעות,שאינן מוצאות חן בעיניך?

היא יכולה להביע את דיעותיה אבל לא

בצורה המכוערת והוולגרית שהיא מדברת בה. כנראה ש"שרון מופז הם טרוריסטים", זו לא קללה מספיק רצינית כדי להכנס לקריטריון הקללות שלך. לפי האג'נדה שלה, הימין מורכב מטרוריסטים, השמאל המתון מהזויים ורק המיעוט שכמותה (טיבי, ערפאת, בטח גם המשורר הקומוניסט החביב שלנו) הם ה"נאורים" והצודקים.

ראליסט

New member
אתה בעצמך נגד

שרון ומופז,אז מה אתה מגן עליהם פתאום? נראה לי שאלוני קיבלה כמה "מחמאות" מהימין כמו "זונה" ו"עוכרת ישראל". אז אין רק צד אחד למטבע.

אולי לפי הגיון השמאל כל מי שאני

מתנגד לדעותיו הוא גם טרוריסט, אבל לא לפי ההגיון שלי. עד כמה שזה יישמע לך מוזר, אני לא אקרא למתנגדים לדעותי טרוריסטים אם הם לא כאלו.

ראליסט

New member
אני לא קראתי לאף מתנגד לדעותי

טרוריסט. אחרת שינוי-שאני מתנגד לשיטתה הכלכלית היתה "טרוריסטית",הליכוד-שאני מתנגד להשקפתו המדינית היה "טרוריסטי",מר"ץ שאני מתנגד להשקפתה המדינית היתה "טרוריסטית"...ואין לזה סוף. אבל כשמתנחלים פוגעים בצה"ל,כי דעותיהם הפוליטיות קדושות מהדמוקרטיה,אותם אילו מתנהגים כטרוריסטים.(ולא דברתי על כל המתנחלים-אלא על אילו שעושים את מהחוק צחוק והערב שוב עלו לאותו מצפה,רק כדי להציק לצבא שוב).

אז מה אתה כל כך מתפלא שאני מגן על

שרון ומופז כשאלוני-בלוני קוראת להם טרוריסטים? היא קראה להם כך עוד הרבה לפני תכנית הכניעה של שרון, כשמופז עדיין היה רמטכ"ל. גם היום אם היא תקרא להם כך (ואני בטוח שאם ישאלו אותה היא לא תחסוך בתיאורים) אני אגנה אותה. לדעתי צריך להכניס אותה לכלא על הסתה.

ראליסט

New member
אני מתפלא,

כי לפני חודש אתה תקפת אותם... לו היית מגן על כל מי שאלוני תקפה,מילא... אתה בעצמך לא תומך במדיניות של שרון ומופז! לכלא על הסתה? סבבה-תיגש למשטרה.מה אתה רוצה ממני? רק שתדאג שיחד איתה יכנסו לכלא כל הרבנים שתקפו את ממשלות השמאל כ"עוכרות ישראל",את כל אנשי הימין שקראו למרי אזרחי בממשלת רבין (העצני צריך לשבת באותו תא עם אלוני),את כל אילו שקראו לממשלת רבין-"ממשלת בוגדים". למה אין אף אחד מהם שישב בכלא???

מאותה סיבה שאלוני בלוני לא בכלא:

המדינה שלנו פחדנית ולא מסמכימה להעמיד לדין או להאשים, בתוענות ביזאריות של "חופש הביטוי".

MS6

New member
שולמית אלוני היא אחת הנשים היותר

מגעילות בפוליטיקה הישראלית. האמרה שלה על קבר יוסף לו היא קראה "קבר אבו יוסוף" היא אמרה פוגעת, אנטי-יהודית, אשר משקפת את אופיה של אותה גברת שתיזכר לימים, לדעתי, כמייסדת השמאל הפוסט-ציוני

ראליסט

New member
היא אמרה את זה,

על רקע העובדה,שבשם שליטה על קבר יוסף,מוכנים להקריב חיי אדם. היא מורה לתנ"ך,ומן הסתם יודעת תנ"ך יותר ממך.

MS6

New member
אני מסופק.. אם היא יודעת תנ"ך וככה

מדברת על יוסף אבינו.

MS6

New member
נכון. אבל

החרדים בקיאים בו בצורה הטובה ביותר.. מלבד זאת: מה לעזאזל הקשר בין זה לבין העובדה שהיא זילזלה בציבור היהודי!?

ראליסט

New member
ראשית,

החרדים לא בקיאים בתנ"ך בכלל.יש להם הפירוש שלהם,ושהם יחיו עם הפירוש הזה,ולא יכתיבו אותו לרוב החופשי והציוני בארץ. שנית,לא אמרתי שזה קשור-רק צינתי ששולמית אלוני יודעת בדיוק מהו ומיהו יוסף,ומה לעשות שהיא מאמינה שאף טיפת דם לא צריכה להשפך בשביל קבר? אף אחד לא חייב אותך להסכים איתה.היא בכלל לא בפוליטיקה כבר.

MS6

New member
לא קשור..

אמרה כזאת פוגעת והיא אנטי-יהודית. אגב את השיטה שאתה כ"כ לא מבין למדו אבותיך במשך אלפי שנים והיא השיטה הנכונה והאמיתית מכולן...

ראליסט

New member
לא נכון!

החרדים של ימינו מחקים את החרדים של פולין ובלבוש החיצוני בלבד. הם לא מלמדים,אלא את השקפתם,שאינה קשורה כלל למסורת,אלא במה שנוח להם. לו הרמב"ם היה מתעורר מקברו הוא היה מת מייד למראה הריצה של החרדים לימי הביניים החשוכים. למזלינו היום אנחנו חיים פה,בזכות מעשינו ולא בזכות טפילים על החברה.

MS6

New member
שניה אני רוצה להבהיר פה פשוט

האם אתה תומך בתירוצים של הרמב"ן רש"י וחבריהם? או שאתה תומך בכל הפרשנים החילונים שקמו אחריהם?

ראליסט

New member
אני אבהיר לך:

לתנ"ך יש שבעים פנים.כל אחד רשאי לפרש אותו כדרכו,ולראות את העיקר במה שהוא רוצה. יש כאילו המפרשים את "לא תרצח" כפשוטו-אסור ליהודים לקחת חיי אדם בשום אופן.יש כאילו שרואים בהוראה הזאת משהו מוגבל יותר.אין לאף אחד מונופול על האמת התנכי"ת. לחילוניים יש אותו מונופול על פירוש התנ"ך כמו לחרדים.אבל הבעיה שהחרדים נתלים באילנות גדולים כמו הרמב"ם,שהיה איש מתקדם,תמך בהתפתחות המדע,והיה אף רופא מצליח.לשיטתם הם מפרשים אותו בשקר. לכן הם לא מיצגים כלום.חוץ מאשר את הצרכים הכספיים שלהם,ולמטרה זאת הם עושים מסחרה בתורה.הם מבזים אותה יותר מאשר שולמית אלוני.

אריק ל

New member
ריאליסט אתה טועה באותה טעות

שהרבה חילונים, כולל אני בעבר (אני עדיין חילוני אבל גם אני חשבתי כמוך בעניין היהדות), כופרים בה. לפי היהדות לתנ"ך אין שבעים פנים. היהדות היא לא רק התנ"ך. היהדות כוללת את התלמוד והמשנה, ויהודים דתיים לא חיים לפי התנ"ך אלא לפי הפרשנות בע"פ של התנ"ך שכתובה בתלמוד ובמשנה. לפי הדתיים התושב"ע (תורה שבעל-פה) ירדה ביחד עם התורה במעמד הר סיני. לפי עדויות ארכיאולוגיות התושב"ע התחילה להתגבש בתקופת עזרא, וכ-200 שנה לפנה"ס כבר היה ממוסד ע"י זרם ביהדות שנקרא "פרושים", שהיה האבא הרוחני של היהדות הרבנית. הזרם השני הגדול שהתחרה בו, ה"צדוקים", תמך במוסד היהדות הישן של כהנים ועבודה בבית המקדש. לאחר שנהרס בית המקדש, באופן טבעי שרד רק מוסד הפרושים, שהפך ליהדות הרבנית. לכן כשאתה אומר היום "יהדות", אתה לא מתכוון לתנ"ך בלבד. נכון, התנ"ך הוא הספר הקדוש ביותר לעם היהודי, אבל התנ"ך בלבד איננו יהדות. לעומת זאת, קיים עדיין זרם יהודי שהיום הוא קטן אבל בימי הביניים הקיף 40% מהיהודים, שלא הסכים לקבל את המוסד הרבני, וקראו לעצמם "קראים", כלומר כאלה שמפרשים על דעת עצמם ללא הרבנות. למרות שהם יהודים, יש בינהם לבין היהודים הרבנים סכסוך ארוך שנים. אם אתה רוצה לפרש את התנ"ך על דעת עצמך - אתה מוזמן להפוך לקראי (למרות שלפי מה ששמעתי זה לא כ"כ כיף... אבל מי אני שאשפוט?). אם אתה נשאר יהודי רבני, שעלה לתורה אחרי שלמד אצל רב, שרב מל אותו, שהולך לבתי כנסת רבניים (כשאתה כבר הולך לבתי כנסת), ששומר את חגי ישראל לפי המסורת הרבנית, ושחוגג את חנוכה (הקראים לא חוגגים כי החג לא מוזכר בתנ"ך), אתה לא יכול לצאת כנגד כל הממסד הזה ופשוט לעקם אותו "כי ככה בא לך". זה לא מנומס וגם לא מראה על סובלנות וכיבוד דת. לכן אם אתה לא רוצה להתעסק בכלל עם הדת, אתה מוזמן להמשיך להיות חילוני, ולבקר את הדת, ואפילו לפרש אותה לעצמך איך שאתה רוצה. אבל להגיד שלחילונים יש מונופול על פירוש התנ"ך כמו לאנשי דת - זו הגזמה ושטות. מעצם ההגדרה לחילוני אין שום בעלות על שום דת, כיוון שהוא חילוני. יש חילונים מסורתיים, שמאמצים חלקים מהדת היהודית ולפי שיקולם האישי בוחרים מה לעשות ומה לא, אבל הם אינם בעלי הסמכה לשנות את הדת היהודית כיוון שאינם אנשי דת. בדיוק כמו שאין לי ולך סמכות ללכת לברית החדשה או הקוראן ולמחוק משם דברים שאנחנו רוצים, אין לי ולך סמכות ללכת ליהדות ולשנות אותה לפי רצוננו ללא התחשבות באנשים אחרים.

למעלה