האם ההתנתקות גרמה לשבעה באוקטובר?

20 שנה להתנתקות. מאז השבעה באוקטובר מעלים את השאלה הזו - האם יש קשר בין שני האירועים, קשר שנראה מתבקש: יצאנו מעזה, בינתיים השתלטה עליה מפלצת שגדלה והתנפלה עלינו בהזמנות הראשונה שהייתה מוכנה.

יש כאן מאמר על הקשר בין ההתנתקות והשבעה באוקטובר שמציג את הטיעונים בצורה מאוזנת:
https://interesting.great-site.net/article/9

מה דעתכם?

Harrington

Well-known member
מנהל
20 שנה להתנתקות. מאז השבעה באוקטובר מעלים את השאלה הזו - האם יש קשר בין שני האירועים, קשר שנראה מתבקש: יצאנו מעזה, בינתיים השתלטה עליה מפלצת שגדלה והתנפלה עלינו בהזמנות הראשונה שהייתה מוכנה.

יש כאן מאמר על הקשר בין ההתנתקות והשבעה באוקטובר שמציג את הטיעונים בצורה מאוזנת:

מה דעתכם?
טרם קראתי את המאמר (ואודה על האמת שמאחר ואינו חתום, ככל הנראה גם לא אעשה זאת). אך במענה לשאלתך, התשובה שלי פשוטה וקלה וכמובן חיובית לחלוטין. אמנם אני מסתייג מהשימוש במילה "גרמה" בכותרת. ההתנתקות (בשמה המכובס) לא "גרמה" להצלחת מגה הפיגוע בשמיני עצרת התשפ"ד. את זאת עשה אך ורק החמאס על מנהיגיו וחבריו ואף גורם ישראלי או פעולה ישראלית לא ראויה להיחשב ככזאת ש"גרמה" לכך. אבל אחראית, או איפשרה, או הקלה מאוד וביטויים כמעין אלה, ברור לי לחלוטין שאכן מתקיים הקשר הזה בין שני המאורעות הקשים הללו (כל אחד בדרכו).

למעשה אני לא חושב שיש ולו ישראלי אחד שיכול בכנות, הגינות ויושרה לטעון אחרת. אז יהיו כאלה שיכחישו את הקשר מסיבות מגמתיות ואג'נדאיות (ע"ע גלעד שרון למשל) ובהם כמובן רל"בניקים רבים. אבל זולת להם, אני מתקשה להאמין שיש באמת אנשים שבאמת ובתמים לא רואים את הקשר המובהק הזה. אז אולי יש כאלה שרואים אותו כפחות מובהק מכפי שאני רואה זאת ואולי יהיו כאלה שהקשר בעיניהם יהיה מתון יותר מכפי שאני רואה זאת. אבל להכחיש קשר באופן מוחלט? פשוט לא אמין בעיני וכאמור, לא נראה לי שישראלי בעל יושרה והגינות ייטען זאת.

טרם קראתי את המאמר (ואודה על האמת שמאחר ואינו חתום, ככל הנראה גם לא אעשה זאת). אך במענה לשאלתך, התשובה שלי פשוטה וקלה וכמובן חיובית לחלוטין. אמנם אני מסתייג מהשימוש במילה "גרמה" בכותרת. ההתנתקות (בשמה המכובס) לא "גרמה" להצלחת מגה הפיגוע בשמיני עצרת התשפ"ד. את זאת עשה אך ורק החמאס על מנהיגיו וחבריו ואף גורם ישראלי או פעולה ישראלית לא ראויה להיחשב ככזאת ש"גרמה" לכך. אבל אחראית, או איפשרה, או הקלה מאוד וביטויים כמעין אלה, ברור לי לחלוטין שאכן מתקיים הקשר הזה בין שני המאורעות הקשים הללו (כל אחד בדרכו).

למעשה אני לא חושב שיש ולו ישראלי אחד שיכול בכנות, הגינות ויושרה לטעון אחרת. אז יהיו כאלה שיכחישו את הקשר מסיבות מגמתיות ואג'נדאיות (ע"ע גלעד שרון למשל) ובהם כמובן רל"בניקים רבים. אבל זולת להם, אני מתקשה להאמין שיש באמת אנשים שבאמת ובתמים לא רואים את הקשר המובהק הזה. אז אולי יש כאלה שרואים אותו כפחות מובהק מכפי שאני רואה זאת ואולי יהיו כאלה שהקשר בעיניהם יהיה מתון יותר מכפי שאני רואה זאת. אבל להכחיש קשר באופן מוחלט? פשוט לא אמין בעיני וכאמור, לא נראה לי שישראלי בעל יושרה והגינות ייטען זאת.
מסכים. גם אם ההתנתקות היא לא הגורם היחיד ולא הובילה לשבעה באוקטובר באופן ישיר, קשה להתעלם מההשפעה שלה ביצירת התנאים לשבעה באוקטובר, ובעובדה שכמעט ולא ניתן לחשוב ולוּ על יתרון אחד שהיא הביאה.

נערך לאחרונה ב:
בעובדה שכמעט ולא ניתן ולו יתרון אחד שהיא הביאה.
היתרון הוא שהיא הראתה שאפשר ליצור מצב יציב בין עזה לישראל.

אם לא היו נותנים להם להיכנס בכוונה ב 7/10 הסטטוס קוו היה נמשך - בהתכתשויות

בין עזה לישראל,

הם יורים רקטות ואנחנו מחזירים.

למה למשל נתנו לעוטף להיות מופגז שנים על שנים רצוף?

המטרה הייתה לשחרר לחץ מהחמאס מהרחוב העזתי,שיראה לפלסטינים שהוא עושה משהו נגד ישראל.

התקווה הייתה שהוא בסוף ישוחד ויתקפל כמו אבו מאזן וישתף פעולה עם ישראל.

שראו שאין סיכוי ושוחד לא עובד עליו נתנו להם להיכנס בכוונה ב 7/10 למרות שידעו את התוכניות שלהם

כבר ב 2022 שניתפסה תוכנית חומת ירחו.

מה היה אפשר לעשות במקום?

כל פעם שהם יורים,לירות חזרה ולהרוג את מי שאפשר אם לא אנשים עם נשק אז אזרחים.

זה היה יוצר כמובן גינוי בינלאומי עם הזמן כי האו"ם לא מרשה להרוג אזרחים שלא משתתפים ישירות בעימות,

וזה היה יוצר בסוף מדינה פלסטינית בפועל.

אבל הימין לא רצה את זה אז הסכים לתוכנית של אמריקה לתת להם להיכנס בכוונה כמו ביום כיפור.

נערך לאחרונה ב:

evglev1

Well-known member
מנהל
היתרון הוא שהיא הראתה שאפשר ליצור מצב יציב בין עזה לישראל.

אם לא היו נותנים להם להיכנס בכוונה ב 7/10 הסטטוס קוו היה נמשך - בהתכשויות

בין עשה לישראל,

הם יורים רקטות ואנחנו מחזירים.

למה למשל נתנו לעוטף להיות מופגז שנים על שנים רצוף?

המטרה הייתה לשחרר לחץ מהחמאס מהרחוב העזתי,שיראה לפלסטינים שהוא עושה משהו נגד ישראל.

התקווה הייתה שהוא בסוף ישוחד ויתקל כמו אבו מאזן וישתף פעולה עם ישראל.

שראו שאין סיכוי ושוחד לא עובד עליו נתנו להם להיכנס בכוונה ב 7/10 למרות שידעו את התוכניות שלהם

כבר ב 2022 שניתפסה תוכנית חומת ירחו.

מה היה אפשר לעשות במקום?

כל פעם שהם יורים,לירות חזרה ולהרוג את מי שאפשר אם לא אנשים עם נשק אז אזרחים.

זה היה יוצר כמובן גינוי בינלאומי עם הזמן כי האו"ם לא מרשה להרוג אזרחים שלא משתתפים ישירות בעימות,

וזה היה יוצר בסוף מדינה פלסטינית בפועל.

אבל הימין לא רצה את זה אז הסכים לתוכנית של אמריקה לתת להם להיכנס בכוונה כמו ביום כיפור.

על איזו יציבות אתה מדבר, הרי הם הפכו את הנגב לקריית שמונה של זמן השהות שלנו בלבנון והחיים בשדרות הפכו לגהינום. וצוק איתן, עמוד ענן, עופרת יצוקה ושומר החומות היו כתוצאה מיריות בלתי פוסקות. בזכות המצב ה"יציב" הזה תושבי הדרום לא יכולים לייחס צבע אדום לעגבניות או למכוניות אדומות אלא צבע אדום מסמן להם להתחבא במקלטים ובממ"דים והם כנראה כשיש משהו בצבע אדום נמנעים לומר את הצמד "צבע אדום" מרוב הקונוטציה שצבע אדום זה כשיורים עליהם. אז נכון שלחמאס לא היה צבא ואפילו חדרו את הגדר בשביל צעדת השיבה ולא בשביל פיגועי התאבדות, אבל יציבות, לא הייתה. הם הפכו את שדרות ועוטף עזה למשטח נחיתה לטילים!!!

על איזו יציבות אתה מדבר, הרי הם הפכו את הנגב לקריית שמונה של זמן השהות שלנו בלבנון והחיים בשדרות הפכו לגהינום. וצוק איתן, עמוד ענן, עופרת יצוקה ושומר החומות היו כתוצאה מיריות בלתי פוסקות. בזכות המצב ה"יציב" הזה תושבי הדרום לא יכולים לייחס צבע אדום לעגבניות או למכוניות אדומות אלא צבע אדום מסמן להם להתחבא במקלטים ובממ"דים והם כנראה כשיש משהו בצבע אדום נמנעים לומר את הצמד "צבע אדום" מרוב הקונוטציה שצבע אדום זה כשיורים עליהם. אז נכון שלחמאס לא היה צבא ואפילו חדרו את הגדר בשביל צעדת השיבה ולא בשביל פיגועי התאבדות, אבל יציבות, לא הייתה. הם הפכו את שדרות ועוטף עזה למשטח נחיתה לטילים!!!
הסברתי אבל אולי לא הבנת,

תגובה של חיסול אנשים כל פעם שיורים לכאן,התגובה שהייתה בפועל,פגיעה במשגרים("פרווה"),

כמו שהסברתי בפוסטים קודמים כל פעם שהם יורים להרוג יותר אנשים בתגובה עד שהכאב יהיה גדול מידי.

מה דעתכם?
ארה"ב יזמה את 7/10 יחד עם ביבי,קיסינג'ר ,מי שצריך במערכות השונות ומערכת הביטחון.
רוצים להקים רכבת מסעודיה דרך ירדן וישראל שמגיעה עם אוניות גם להודו ויוון.
החטופים זה התרגיל להכניס את בוחרי השמאל למלחמה בעזה.הרי החמאס הציע כולם תמורת כולם
כמה ימים אח"כ.

evglev1

Well-known member
מנהל

מה דעתכם?
בהחלט יש קשר. ההתנתקות הביאה גם לניצחון החמאס בבחירות ברשות וגם להשתלטות על עזה וגם לעובדה שלא היה שום פיקוח על עזה וחוץ מהסגר הימי עזה התנהלה כמדינה לכל דבר גם אם לא הייתה מדינה באופן רשמי וכך החמאס יכול היה להתאמן ולרכוש נשק ללא הפרעה.

לא היה שום פיקוח על עזה וחוץ מהסגר הימי עזה התנהלה כמדינה לכל דבר גם אם לא הייתה מדינה באופן רשמי וכך החמאס יכול היה להתאמן ולרכוש נשק ללא הפרעה.
יש הבדל גדול,החמאס התנהל בצורה דומה למדינה,אבל לאזרחים שם בלי הגדרת מדינה החופש היה מוגבל מאוד.

גם אם הייתה מדינה החופש היה מוגבל מאוד, כי תחת משטרים כאלה אין חופש לאזרחים, ראה ערך איראן.
עדיין,איראנים יוצאים לחו"ל?

לאירנים יש כסף משלהם?

עד הסנקציות הקשות מארה"ב המצב שם היה סביר לגמרי חוץ משגעונות דתיים כאלה ואחרים.

אף פעם לא היה מצב טוב אבל היה מצב סביר.

בעזה לעולם המצב לא היה סביר.

evglev1

Well-known member
מנהל
עדיין,איראנים יוצאים לחו"ל?

לאירנים יש כסף משלהם?

עד הסנקציות הקשות מארה"ב המצב שם היה סביר לגמרי חוץ משגעונות דתיים כאלה ואחרים.

אף פעם לא היה מצב טוב אבל היה מצב סביר.

בעזה לעולם המצב לא היה סביר.
היה, בתקופת הממשל הצבאי או המנהל האזרחי כשלא היה לא ערפאת ולא חמאס, המצב בעזה "תחת הכיבוש" היה נפלא.

היה, בתקופת הממשל הצבאי או המנהל האזרחי כשלא היה לא ערפאת ולא חמאס, המצב בעזה "תחת הכיבוש" היה נפלא.
התכוונתי בתקופת החמאס.

הרי הטענה הייתה שהיתה להם מדינה בפועל,אז טענתי שהחמאס יותר היה בכיוון של מדינה(ז"א היה לו חופש שדומה יותר למדינה)

התושבים שם לא.

אגב סינוואר אמר בזמנו שלהיות בעזה אחרי ששוחרר מהכלא זה כמו כלא חדש,

אז גם לזה אין הסכמה ממש - שהשלטון שם הרגיש כמו מדינה.

כרמיזן

Well-known member

מה דעתכם?

האם יש קשר בין מסירת הסודטים לגרמניה לבין פתיחת מלחמת העולם השניה?

תמיד יש קשר בין כניעה לטרוריסטים לבין האלימות המגיעה לאחר מכן.
לעולם כניעה לעבריינים מובילה ליותר עבריינות.

דורי 1981

Well-known member

האם ההתנתקות גרמה לשבעה באוקטובר?​

רשלנות פושעת בת 20 שנה של הדרג המדיני והצבאי. הייתי מזמן את כל מי שכיהן כראש ממשלה, שר הביטחון והרמטכ"ל באותן שנים לוועדת החקירה. כן, כולל בנט ולפיד מממשלת השינוי.

למעלה