האם דומה לPDD?
הקדמה: ילדי בן שלוש וחצי. אינו מאובחן כבעל בעיה התפתחותית. איני בטוחה שיש כזו. אשמח עם תקראו ותאמרו לי אם התנהגות כזו אכן מאפיינת PDD/בעיות תקשורת. עד גיל שלוש תקשר מעט מאוד. דיבר ב"כן" ו"לא". לא פנה אלינו, לא הגיב כשפנינו אליו. שר שירים, דיקלם סיפורים, דיבר מונולוגים אבל לא בהקשר של שיחה. אם אמר משפט של יותר משתי מילים היה זה ציטוט של משפט ששמע מאיתנו או בטלויזיה. חזרה על משפטים שוב ושוב מלווה אותנו גם היום. לעתים שוחח עם אחותו (בגילו). בגיל שלוש חלה "קפיצה". הוא החל להשתמש בממשפטים בנות שלוש מילים ויותר, פנה אלינו (אם כי לא ניתן היה לקיים שיחה) ולעיתים גם ענה. הקשר המילולי עם אחותו השתפר. לפני כשלושה שבועות חלה קפיצה נוספת- הפעם אדירה. הילד מדבר בלי הפסקה. פונה לכל מבוגר שהוא פוגש ושואל אותו שאלות. מנהל איתנו שיחות ארוכות. שואל אותי: את רוצה לשתות? את רוצה לאכול? כדאי לך, זה מאוד טעים. מסוגל לבצע הוראות מורכבות כגון "גש לאבא ובקש ממנו שיצחצח לך שיניים". כמו כן דחף ילד שהכה אותו. וכן הלאה. מה נשאר להדאיג אותי? אינו מתקשר עם ילדים. לפעמים פונה לאחד הילדים בסביבה תוך חזרה על שמו מספר פעמים ("אורי. אורי. אורי. אורי") אך בד"כ אינו מתייחס. חוזר שוב ושוב על אותם משפטים ואותם מילים. יש שני משפטים שאני שומעת עשר פעמים ביום לפחות בשבועיים האחרונים. וכך גם כל מבוגר שנקרה בדרכו. יש לו עולם שלם דמיוני. יש לו חברים, ומשפחה, ומקומות מגורים. המילים הן רובם בג'יבריש (קניו, קוניה, חוסטה וכד') אך יש קביעות. כלומר, חומי תמיד גר בקניו. אני לא בטוחה שהוא יודע שזה דמיוני. חוץ מזה- "התקפות" זעם. בכי עצום וחוסר יכולת (או חוסר רצון) להביע בצורה מילולית. ההתקפות קיימות מאז גיל שנה. לרב יש תקופה של חודשיים לערך בהן יש התקפות כל הזמן, הפסקה של חצי שנה עם מעט התקפות וחוזר חלילה. קיימת בעיה תחושתית קלה- אינו סובל מגע של בוץ, שלג, עיסות וכד'. נראה לי שזהו. אשמח אם תכתבו את דעתכם. אנא, תכתבו בין אם זה "תרגעי- זו התנהגות נורמלית, תפסיקי לחפש דברים שלא קיימים" וגם אם "מאוד דומה להתנהגות של בני. ממליץ על רופא התפתחותי בהקדם". תודה על זמנכם ועל התייחסותכם.