האם דומה לPDD?

צימעס

New member
אה, התכונתי להמלצה חיובית ../images/Emo13.gif

הבנתי את ההסתיגויות שלך.

1אילת2

New member
מבקשת עוד שתי שאלות

היום עלה בדעתי שמא קפיצת ההתפתחות האחרונה אינה קפיצה אלא נסיגה. ילד בן עשר שנסע איתנו במכונית כעשר דקות שאל "מה יש לו?" איני בטוחה אם הוא התכוון שהילד מציק לו במשפטים החוזרים או שהוא באמת קלט משהו לא תקין. המטפלת דיווחה לי על בכי ללא סיבה ועם הסבר מצד הילד שהיא לא הצליחה להבין ועל כך שהוא דיבר כל אחר הצהרים והיא לא הבינה הרבה. יכול להיות שהדברת הבלתי פוסקת מכסה על תקשורת אמיתית, נכונה? אציין שהוא מביע את עצמו יפה וקל לו להסביר שהוא רעב, או רוצה אותי אבל כאן זה נגמר. השניה נוגעת לדרך התייחסותנו (ההורים) אליו. אביו אומר לו "אתה סתם מקשקש" ומסביר לו שזה לא נכון, או שהוא כבר אמר את זה מקודם. אני משתפת פעולה ואף חוזרת על הדברים המוזרים שהוא אומר. כיצד אתם נוהגים? תודה על התייחסותכם.

יש לדרוש מהילד יותר

לא מספיק שאתם הבנתם מה רצונו רצוי שהילד יסביר את עצמו בצורה ברורה למשל אם הילד רוצה שוקו לא להסתפק בקריאה שוקו אלא לדרוש מימנו להגיד משפט אבא אני רוצא שוקו בבקשה. שהוא מדבר בצורה לא ברורה לא לבוא לקראתו אלא לדרוש שיסביר את עצמו ניתן לחזק אתו באופן מילולי ובפרסים. לדעתי על לך לחזור על הדברים המוזרים שהוא אומר אלא להתעלם. אני יודע שזה קשה אבל זה לטובת הילד

liza1961

New member
היי אילת פשוט לא לחכות עים זה

כמו שאמרתי קודם הוא נורא מזכיר את אוראל .אוראל ילד חביב על כולם אך מוזר בעני הילדים כמו שאת מספרת. הילדים שואלים למה הוא חוזר על מה שאני אומר ? אסור לך לשתף פעולה ולחזור על דברוו אים הדברים שהוא אומר אינם קשורים את צריכה להעיר לא אנחנו לא מדברים עכשוו על זה .זה אחת הסיבות שעלך לחשוב מייד על האיבחון ומיסגרת מתאימה .ןכול הדברים המוזרים אחרי טיפול כמעט נעלמים .אני מאמינה .כי אוראל ככה היה היום הרבה הרבה פחות מדבר שטויות ולא לעינין . ואפילו אים יוצא לו לדבר על דבר לא קשור הוא מתקן את עצמו ואומר אנחנו לא מדברים על זה עכשוו ? אך כול זה אחרי עבודה קשה עים קלינאית תיקשורת ושיתוף פעולה עים המישפחה .מקבלים הדרכה דרך המטפלים בגן איך לענות לו איך לתקן אותו מתיי להעיר ומתיי לשאול אותו חזרה .היום אוראל לא מבקש כלום לפני שהוא אומר בבקשה אימא אני רוצה .זה דבר שלא היה קיים אצלו לפני כשנה .כמוך היום יש עוד תופעות שאני פשוט לא מבינה אך אני שואלת ומטפלת.הידיעה לא קלה אך ההיתעלמות תזיק לילד כול עוד ניתן לטפל ולשפר .בהצלחה

1אילת2

New member
נתקלנו בבעיה בירוקרטית.

שלחנו טפסים לרופא התפתחותי. הרופא קבע שאין צורך להגיע אליו אלא ללכת לאבחון לריפוי בעיסוק וריפוי בדיבור. איכשהו נראה לי שהתפספס החלק של אבחון בעיות תקשורת. אני צודקת או שריפוי בעיסוק אמור לאבחן גם את זה? הריפוי בדיבור (שיש אליו המתנה של חצי שנה...) כולל תיקון הגיה של אותיות שורקות. אני כמובן אחזור לרופא ההתפתחותי (שמזכירתו עונה לטלפון פעמיים בשבוע בשעות אחה"צ- אז אני עובדת- ואין אפשרות להשאיר הודעה.) אני רוצה להודות לכם. אני מרגישה מאוד נוח כאן לספר ולהתייעץ. מתנצלת שאני בכל פעם גוזלת את ההודעה הראשונה .

ריפוי בעסוק זה לא אבחון

אם יש לך ביטוח מושלם את יוכלה לקבל טיפולים של קלנאית תיקשורת בעלות של 40 שח במקום 200 שח. בקשר הגיה של אותיות שורקות זה לא דחוף לילדים רגילים מומלץ להתחיל טיפול אחרי גיל 5. אבחונים- האבחונים של הרפואה הציבורית לא תמיד מספקים. אם יש אפשרות לאבחון פרטי כדאי לשרין תור גם כאן יש תור ארוך

נורר

New member
מוכר וידוע

לצערנו המערכת הבריאות מאוד איטית וכמו כולם את רוצה תשובות ועזרה עכשיו! אנחנו התיאשנו מההמתנות להתפתחות הילד והלכנו לאבחון פרטי שקבלנו עליו החזר מהמגן. עם התשובה של האבחון הפרטי הגענו להתפתחות הילד לפני המועד לפגישה הראשונה איתם. אם יש לך אפשרות אז אני ממליצה. רק תבררי בקופה למי את יכולה לפנות. בד"כ הרופאים יודעים אם ניתן לקבל החזר עבורם וכמובן שיש את הידע פה בפורום. אנחנו למשל במכבי ומקבלים החזר חלקי עבור ביקורים אצל פרופ' תירוש בחיפה. לשאלתך, רפוי בדיבור מתבצע אצל קלינאית תקשורת ואמור לטפל גם בבעיות התקשורת ולא רק בהיגוי. הריפוי בעיסוק בודק אם יש לילד רגישות גבוהה או תת-רגישות אשר יכול לגרום לו לקשיים תפקודיים. יש ילדים שכל כך רגישים לרעש או מגע שזה גורם להם להתכנס ולהתנהג בצורה שאופיניית לאוטיזם אך בפועל אין להם קשיים תקשורתים והם מסוגלים להבין תקשורת.

imashelo

New member
1אילת2, חבל על הזמן שחולף במבוך

הביורוקרטיה הרפואית. האבחון (PDD) צריך להיות של רופא - פסיכיאטר או נוירולוג. כדי לחסוך בזמן יקר עדיף לפנות לאבחון פרטי. לרוב הוא מורכב משלוש פגישות. בקשי לקבל עליהן שלוש חשבוניות נפרדות, ואז תקבלי החזר די גבוה מהביטוח המשלים. בנוסף, כשמגיעים לקלינאית התקשורת ו/או למרפאה בעיסוק, הן מעריכות את הילד וצרכיו ובהתאם לכך יהיה הטיפול. גם כאן, המסלול הפרטי חוסך זמן ועצבים, אבל לעומת זאת מכביד מאוד על הכיס. וכאן החזרה לנקודת הפתיחה: אם יהיה בידיכם אבחון הקובע שהילד אכן PDD (אני מקוה שתתבדו, כמובן) - הקצבה מביטוח לאומי עוזרת חלקית במימון ההוצאות. לא נוח לי להלחיץ אותך, אבל זה חשוב: אם לילד אכן יש בעיה, חשוב מאוד להתחיל בטיפול מוקדם ככל האפשר, ולחכות חצי שנה לפגישה עם קלינאית תקשורת/מרפאה בעיסוק אלו מותרות. אל תתמהמהו. תתחילו לכל הפחות לנדנד למערכת.

שלום לך אילת,

ולגבי קלינאית תקשורת. לפני גיל חמש וחצי או שש אנחנו לא מטפלות בליקויי הגוי מסוג שיבוש שורקות. זהו גיל הבשלות של עיצורים אלו וחבל להתעסק בזה בגיל מוקדם יותר. ובכלל במקרה כזה הדגשים של הקלינאית צריכים להיות אחרים לגמרי.הטיפול חייב להיות ממוקד בקשיי שפה, ביכולת התקשורתית. הרחבת אוצר המילים, פיתוח יכולת דקדוקים ותחבירית, בניית משפטים, יכולת תקשורתית, כללי שיח, מיקוד הנושא בשיחה, התארגנות מילולית להעברת מסרים מובנים ובהירים ו-רלוונטים, וכדומה. חשוב לשבץ קלינאית תקשורת מוקדם ככל האפשר. התקופה היא קריטית לרכישת יכולות שפה ותקשורת, והמתנות בתור, שנמשכות חודשים, הן תמיד בעוכריו של הילד. רונית

למעלה