"מואשם" ? ../images/Emo141.gif
חבל שמי שכואב את אובדן בן זוגו מרגיש "מואשם". עד כמה שאני מסוגל להבחין, הכוונה היא להציע לו נקודת מבט נוספת על מצבו. לא למתוח עליו ביקורת ולא לטעת בו רגשי אשמה. אני נזכר בסדרות בית חולים בטלביזיה ("אי אר", למשל), כשיש איזה רופא שממשיך להתעקש לתת שוקים חשמליים ולהנשים חולה שכבר מת, ואז בא מישהו מהצד (בדרך כלל רופא אחר) ו"מנענע" אותו, שיבין שהמשחק נגמר. האם זו האשמה ? האם זו ביקורת ? אני חושב שלא. אני מקבל את האבחנה שלך לגבי "קודים התנהגותיים ראויים" בפורום, ומסכים שעניין המוצלחות וההצלחה תופסים מקום מרכזי (בייחוד כשזה נוגע לחיפוש בני זוג, מזדמנים או קבועים). אני גם מסכים שהתעסקות רבה בבן הזוג הקודם אינה "מוסיפה נקודות" לגולש בפורום ג"ג. אבל, שים לב שכך הדבר גם בקשר להתעסקות מהסוג ההפוך: אתה בעצמך נגעל מכאלה שמנאצים ומגדפים את האקס בפורום, ואתה לא היחיד. אז כמו שרבים מנאצים ומגדפים את האקס בלי לדפוק חשבון על איך שזה משפיע על תדמיתם, הייתי משער שרבים גם היו מתוודים על תשוקה לאקס בלי לדפוק חשבון. מכיוון שלא רבים עושים את זה, אני מסיק שלא רבים נמצאים במקום הזה. לבסוף, אם הבנתי נכון את הרמז, שאלת לגבי יחסי למתלוננת. המתלוננת השתנתה מאד במהלך שנות נישואינו, ואני הפסקתי לרצות לגעת בה זמן רב לפני גירושינו. אלמלא הפסקתי לרצות לגעת בה, אולי היינו עדיין נשואים.