האם בריא לאכול בשר?

27182

New member
אילו רופאים אומרים לא לצרוך שומן עוף

ומה הסיבה להמלצה זו?

l coyote l

New member
התממות? הרי ידוע גם לך שזו ההמלצה

הממסדית הגורפת לבעיות לב וסכרת. האינטרנט מלא בזה, לא צריך את עזרתי בלמצוא את המידע.
רצית דיוק קטנוני? לא ״שומן מהחי״, אלא הפחתת בשר בקר, צמצום בשר עוף לחזה בלבד. דגים מותר ומוצרי חלב רזים מותרים.

עכשיו בסדר?

27182

New member
ההמלתה להגביל שומן עוף לא מבוססת

אם מגבילים שומן עוף למניעת מחלת לב, צריך להגביל גם מאכלים יותר "מזיקים" (מבחינת ההשפעה שלהם על הכולסטרול בדם) כמו אורז מלא, חיטה מלאה, או קינואה.

l coyote l

New member
יכול להיות, אבל ההמלצה היא דווקא להגביר

בדגנים מלאים. לך תבין את הממסד.

gs1234

New member
אני מעדיף כרגע להתמקד במזון שגורם למחלות

כמו כבד עוף, בשר בקר, בשר חזיר, נקניק, נקניקיות ובשר חרוך - על כל אלה יש מחקרים שמראים קשר למחלות שונות.

נושא העוף לא נחקר מספיק, לדעתי, וצריך לקיים עבורו דיון נפרד.

27182

New member
אם אתה מסתמך על מחקרים תצפיתנים

אתה צריך לקבל שמחקרים אלו מראים שצריכת בשר עוף מפחיתה מחלות. כנ"ל צריכת דגים.

gs1234

New member
אני מבין את הבעייתיות

אבל לפחות לגבי חלק מהחומרים שבבשר בקר ובשר מעובד, יש הוכחות שהחומרים האלה מסרטנים, נכון? אז זה לא תצפיתני.

אני עוד לא יודע מה לעשות לגבי מחקרים תצפיתניים, במיוחד בתחום התזונה.

27182

New member
ההוכחות הם בבעלי חיים

ולא בבני אדם. בנוסף יש שאלה של כמות. אם Y מ"ג של X מסרטן בעכברים, כמה מ"ג יסרטנו בבני אדם? זה לא ידוע, ויתכן שהצריכה של X מהתזונה היא פחות מהכמות שמסרטנת.
אגב, הבעיה (הפוטנציאלית) של יצירת NOC מבשר (בשל ניטרטים וברזל heme) ניתנת לפתרון ע"י צריכת ויטמין C.

mikedoron02

New member
לא כל עוף זהה

התרנגולות שאוכלים כיום הן ממש לא התרנגולות של פעם וזה ניכר גם במובן הבריאותי. להבנתי מכיוון שהן עוותו גנטית ומואבסות במזון שלא טבעי להן בצירוף חוסר תנועה אחוז השומן שלהן גדול משמעותית. אני זוכר שכשביקרתי באנדורה במכולת השכונתית שם היה ניתן לקנות תרנגולת שנראית אחרת לחלוטין: הבשר שלה היה צהבהב והעצמות קשיחות - אני מניח שהיא מהסוג שלא גדל בישראל למטרות תעשייתיות.
אני כיום לא הייתי ממליץ לאיש לצרוך מזון מתעשיות הבשר חלב בייצים. לא ממזמן פורסם תחקיר ערוץ 2 שחשף שמשרד החקלאות מצא חריגות בחומרים מסרטנים בעוף ובביצים - למה לצרוך אותם אם לא חייבים ?

Sophalin

New member
דעה

אני לא חושב שלהיות טבעוני אומר בהכרח להיות יותר בריא.

אם קיים מתאם בין שני גורמים צריך לבדוק בציציות ולוודא מהו הגורם שבעטיו טבעוניים וצמחוניים נוטים להיות בריאים יותר
וזה די ברור כשחושבים על זה:

כשאדם גדל ומחליט באמצע חייו להפוך לצמחו-טבעוני הוא מצמצם באופן ניכר את מבחר המזון שמוצע לו למזון אמיתי.
עם זאת בשווקים ובסופרים, נוצר מצב (לפחות עד לפני שנתיים שלוש) שהמגוון שלו מאוד מאוד קטן והוא חייב ללמוד להכין לעצמו את האוכל.
כמו כן, הוא מפתח מודעות לבריאות ולכן הוא צורך מזון בריא יותר.

עד כה, ציירתי איזשהו כלל - ברור לי לחלוטין שלא כל הצמחו-טבעוניים בריאים כל הזמן ולחלקם בכלל לא איכפת מהבריאות אבל המגמה היא כזו שלטבעוניים וצמחוניים יש יותר מודעות בנוגע לבריאות
ישנו גם התאם ברור ומובהק בין מודעות לבריאות לבין קיום אורח חיים בריא ובין אורח חיים בריא למצב הבריאותי והנפשי של הגוף.
וזה הקשר בין צמחו-טבעונות לבריאות

בסופו של דבר - כמו שאני אומר תמיד - זה בכלל לא חשוב ולא רלוונטי.
אנשים צריכים להפסיק להשקיע מאמצים בקשר שבין טבעונות לבין בריאות.
אנשים צריכים להפוך לטבעוניים מסיבות מצפוניות.

אני לא חושב שצריך להפסיק להשתמש ברטוריקה של בריאות (יש אנשים צמחו-טבעוניים רבים מ"טעמי בריאות") אבל חשוב לזכור מה המטרה שעומדת מאחרי כל העסק.
בסופו של דבר טבעוני מ"טעמי בריאות" עדיין לובש בגדי עור וצמר, עדיין משתמש במוצרי קוסמטיקה שנוסו על ידי ב"עח ומכילים רכיבים מהחי.

הבריאות זה פשוט לא פן מספיק חשוב בטבעונות כדי להשקיע בו ככך הרבה משאבים.

gs1234

New member
כן, ברור

ברור, אנשים צריכים להפוך לטבעוניים מסיבות מצפוניות. אבל הצד הבריאותי עולה מדי פעם, ויש לו גם משקל כלשהו, אז אני מעוניין לקבל תשובה ברורה לשאלה הפשוטה הזאת, "האם בריא לאכול בשר."

Sophalin

New member
התייחסות

אז התשובה היא תלוי. וזה תלוי בככך הרבה גורמים שאי אפשר לתת תשובה חד משמעית וכאמור זה גם לא רלוונטי.

העניין הוא שהצד הבריאותי לא עולה מדי פעם או לפעמים הוא עולה כל הזמן.

marx04

New member
הייתי מנסח את השאלה על דרך השלילה

שלום לך,

נראה לי מועיל יותר לשאול את השאלה על דרך השלילה: "האם לא בריא לאכול בשר בקר ?"

והתשובה (בדומה לשאלות רבות באותו סגנון): אין מידע מספיק אמין ומדוייק, וככל הנראה זה תלוי בכמויות.

באופן כללי, אני סבור שהמלצה בריאותית סבירה (ללא קשר למישור המוסרי) תהיה שרצוי שלא לאכול בשר בקר מדי יום ובכמויות גדולות.

נדמה לי שסוג המזון הכמעט יחידי שלגביו אפשר לומר שניתן לצרוך אותו ללא הגבלה הוא ירקות (וגם כאן יכולים להיות חריגים).

נראה שאפילו פירות, דגנים וקטניות לא רצוי לצרוך ללא הגבלה ולו בשל הערך הקלורי הגבוה מאד שעלול להיות לצריכה שלהם ללא הגבלה.

רק להבהיר, תוכן ההודעה הזו נעשה במענה ישיר לשאלה של gs1234, ואין בדבריי כל כוונה להמליץ למישהו לצרוך מוצרים מן החי.

בברכה,

אורי.

Octopussy

New member
האם בריא לאכול מלפפון ?

או כל מוצר אחר שאנשים נוהגים לאכול ?
גם אם תדע מה בדיוק וכמה מ"ג מכיל המוצר מכל מינרל\ויטמין\אנזים\הורמון\אנטיאקסידנט - לא תוכל לבדוק באופן מדעי (בחקר התערבותי) את השפעתו על האדם הממוצע מבחינה בריאותית.
כבר נכתבו כאן בעבר הרבה מילים על כך יש בעיות מהותיות לעשות מחקר שכזה, ונותר רק לנסות ולהביט על מחקרים תצפיתניים שאינם ממומנים ע"י אינטרסנטים, ולנסות להשליך על האדם המוצע.
גם כך, לכל תוצאת מחקר יהיה ניתן למצוא תוצאה הפוכה ממחקר דומה אחר.
מידי פעם מתפרסמות הודעות של רשויות מזון מרחבי העולם, שפוסלת שימוש בחומר או מוצר מסוים מכיוון שמצא שהוא מזיק. להגיד שכל עוד אין מחקר התערבותי ואמין שמצא קשר בין סיכון למחלה לבין צריכת סוג מזון מסוים - זו דרך פשטנית שאני לא הייתי בוחר בה.
כל אדם שבריאותו חשובה לו, מוצא את הדרך להגיע למידע, ובחר למי האמין וממה להשתכנע שזה מתאים לו.
והיום שוב צלצל אלי הסיני הזקן וטען: לא כל אמת ניתן להוכיח, ולא כל הוכחה היא אמת !

l coyote l

New member

למעלה