האם בימים

כן

כי יש ב"אנא בכוח" גם את השורה של שבת[אם את מתכוונת לקריאת שמע שעל המיטה] וגם בשחרית אומרים רגיל.
 
שאלה../images/Emo37.gif

בדיקת חמץ עושים בליל י"ד אז מתי זה למעשה? עושים כאילו ב1 לאפריל בערב? הינה לוח ואני קצת הסתבכתי http://rotter.net/luach.htm?month=4&year=2007
 
שאלה../images/Emo37.gif

אל הבנתי את 2 הסעיפים האלה - אשמח אם מישהו יעזור לי להבין: דין חמץ בערב פסח א.חמץ משש שעות ולמעלה ביום י"ד אסור מן התורה בין באכילה בין בהנאה, וחכמים אסרו החמץ באכילה שתי שעות קודם לכן, ולכן אסור לאכול חמץ ביום י"ד מסוף ארבע שעות ומעלה, דהייינו שליש היום, וחושבים השעות בשעות זמניות מעמוד השחר עד צאת הכוכבים. ב.מסוף ארבע שעות עד סוף חמש שעות , החמץ מותר בהנאה, וראשי למוכרו לגוי, או להאכילו לבהמה חיה ועוף, ובלבד שיעמוד אצלם לראות שלא יצניעו החמץ, ויבער מה שישיירו. ומתחלת שעה ששית עד סופה החמץ אסור בהנאה מדברי סופרים, לכן יזדרז לבטל את החמץ לפני כן, שמשעה שנאסר בהנאה אין הביטול מועיל.
 

אופירA

New member
מנהל
הסבר פרקטי

(כי אני לא זוכרת בדיוק את השעות). לפני פסח יפרסמו 2 שעות מסוימות: יש שעה מסוימת שהיא סוף זמן אכילת חמץ (בערב פסח). ויש שעה שהיא סוף זמן ביעור חמץ (כשעה מאוחר יותר). צריכים לדעת את שני הזמנים המסויימים הללו, כי הזמן שנקרא "סוף זמן אכילת חמץ" זה הכי מאוחר שמותר לאכול חמץ. אחרי זה אסור לאכול! והזמן שנקא "סוף זמן ביעור חמץ" זה הכי מאוחר שמותר לשרוף ולבטל את שארית החמץ. אחרי זה יש כבר עבירה של החזקת חמץ. כמובן שלא חייבים לשרוף ברגע האחרון, או לאכול עד הרגע האחרון, ומותר לעשות זאת גם לפני הזמן הסופי.
 
שאלה../images/Emo37.gif

1. סימן תמו -המוצא חמץ במועד א. המוצא חמץ ברשות הרבים בפסח, אסור לו להגביהו.... מה הכוונה להגביהו? 2. מה עושים אם מוצאים בבית חמץ במהלך פסח או חול המועד פסח? 3. מה זה"בטל משישים"?
 

asaf2000

New member
תגובה

1. להגביהו זה להרים אותו. 2. ביו"ט מכסים אותו עד מוצאי היו"ט ואז שורפים אותו, בחול המועד שורפים אותו מיד.
 
שאלות../images/Emo37.gif

1.שאלה על שולחן ערוך: א. נותן טעם לפגם מותר בפסח, לפיכך אם טעו ובישלו בפסח בכלי של חמץ, לאחר שעבר שיעור מעת לעת (כ"ד שעות תמימות) מזמן שנתבל החמץ בכלי , התבשיל מותר בפסח.--- לא הבנתי מה זה אומר 2. מה עושים עם התרופות הלא כשרות לפסח?כי בשולחן ערוך רשום שמותר להשתמש בטבליות וכדורי הרגעה נגד מיחושי ראש וכאבי שיניים אפילו אם יש בהם תערובת חמץ(עמילן של חיטה) 3.חמץ שעבר עליו הפסח- אם ביטלנו את החמץ ע"י מכירה לגוי ושמנו את החמץ במחסן וסגרנו אותו, ואם בטעות פתחנו את המחסן וראינו את החמץ- מותר לאכול את החמץ הזה לאחר פסח? 4.מתי מוכרים את החמץ לפסח? 5. איך עושים מכירת חמץ? 6. האם מותר חלק לשרוף וחלק למכור? 7. יש הגעלה ויש ליבון, מה זה ליבון? 8.איך עושים הגעלת כילים? האם זה אפשרי בבית? 9.מצאתי הלכות חול המועד באתר ישיבה, זה נוגע גם לחול המועד פסח? http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=347&id=751&q=חול%20המועד 10 מותר לנסוע בחול המועד?
 

אופירA

New member
מנהל
תשובות

לשאלותיך הקודמות - אסור להגביה את החמץ שברשות הרבים - להרימו. למה אסור להרים אותו? כי הרמת החמץ היא פעולה שקונה אותו, כלומר הוא הופך להיות קניינך. כלומר הוא כבר לא חמץ ברשות הרבים, אלא חמץ שלך. חמץ ברשות הרבים מותר לראות בפסח, כי הוא לא שלך. אבל חמץ שלך אסור!!! בטל משישים - לא יודעת מה זה. בטל בשישים זה שיש בו כמות שהיא פחות מחלק אחד מתוך שישים חלקים מכל הכמות הגדולה (למשל חלב בכמות פחות מ- 1/60 מהבשר שיש בסיר) - כמות כזו קטנה מתבטלת בתוך היותר מ-60 פעמים שיש כנגדה, ולכן חלב בכמות כזו בסיר של בשר בכמות פי שישים ויותר - לא יאסור בדיעבד את הבשר שבסיר. 1. נותן טעם לפגם מותר פסח - טעם לפגם אינו חמץ. הסבר: יש טעם של חמץ שנפלט מדפנות הסיר של החמץ כשמבשלים בו, כלומר כשהוא חם. הטעם מהמתכת של הסיר נבלע באוכל שבושל בסיר, ונותן טעם של חמץ באוכל. זה אסור - כי טעם חמץ אסור. אבל אם הסיר לא חומם במשך יותר מ-24 שעות, אז הטעם שבלוע בתוכו פגום, ואז כאשר מבשלים בו אוכל, נפלט מדפנות הסיר טעם פגום. טעם פגום בדיעבד לא נחשב חמץ, ולכן התבשיל של פסח שנבלע בו טעם פגום לא נאסר. אבל זה רק בדיעבד, ולכתחילה אסור לבשל תבשיל של פסח בשום סיר של חמץ שלא עבר הגעלה גם אם סיר החמץ לא חומם במשך יממה ויותר. 2. תרופות צריך לבדוק ברשימה של תרופות כשרות, שמתפרסמת בכל קופות החולים. תרופות שאינן ברשימה אינן כשרות, ויש לבקש מהרופא תרופה חלופית. אם אין תרופה חלופית, יש לשאול רב. אם מדובר במחלה כרונית - אין להחליף את התרופה. מה שקראת בשולחן ערוך הכוונה שכיוון שבתרופות אין טעם, והן אינן ראויות למאכל כלב, מותר לבלוע אותן גם אם יש בהן תערובת חמץ. כלומר אפשר להקל בזה גם בתרופות שאינן כרוניות. 3. אם החמץ מכור לגוי ואינו שלך, מותר להסתכל עליו. הוא אינו שלך. הוא כמו לחם שהגוי אוכל בבילינסון מול עינינו בפסח. מותר להסתכל בזה. (אלא שמקפידים לסגור ולהסתיר את זה היטב כדי שלא יבואו בטעות להשתמש בזה). 4-5. בימים הקרובים ועד י"ג בניסן - אפשר לגשת לרב שמוכר את החמץ (במועצה הדתית ליד ביתך) ולמנותו כשליח. 6. אפשר לשרוף את החמץ, ואין חובה למכור. אפשר למכור ואין חובה לשרוף. יראי שמים נוהגים לא למכור חמץ ממש (כמו לחם, פתיתים וכו'), אלא רק חשש חמץ או תערובת חמץ. אגב - קמח יבש אינו חמץ! אפשר למכור (מחשש שאולי היתה קצת לחות). 7. ליבון זה הלהטה של המתכת באש עד שתאדים. לא כל מתכת עומדת בליבון מבחינה טכנית. 8. כעיקרון, אפשר להגעיל את הכלים בבית, אם יש כלי מתאים - גדול מאוד ושאינו חמץ - שאפשר להכניס למים הרותחים בו את הכלים הדורשים הגעלה. אבל כדי להגעיל צריך לדעת לעשות את זה נכון, לפרק כמו שצריך את הידיות של הסירים ולנקות, וכן צריך לדעת מה מותר להגעיל ומה חייב ליבון - ולכן רצוי לעשות הגעלה במקום שמתמחה בהלכות. והטוב ביותר - לרכוש מערכת סירים וסכו"ם מיוחדת לפסח (לא צריך הרבה, זה רק שבוע), וגם חצובות מיוחדות לפסח (זה הברזלים השחורים ששמים על הגז). 9-10. הלכות חוה"מ נוגעות לפסח. מותר לנסוע בחוה"מ.
 
קודם כול תודה רבה על ההשקעה

2.אז מה עושים עם התרופות הלא גם מוכרים אותם לגוי? 3.וגם אם בטעות אני רואה את החמץ שבבית שלי איפה ששמנו בארון ורשמנו חמץ, החמץ הזה כשר לאכילה אחרי פסח 4-5 אחרי שמוכרים את החמץ לרב ושמים את החמץ בארון הבית וסוגרים את הארון הזה ולא פותחים אותו ולמעשה ככה מוכרים את החמץ?
 
למעלה