האם באמת יש יחס ישר

Kayben

New member
לדעתי

לא יחס ישר - אבל ישנו קשר ללא ספק. לרוב מתכוונים אדם בעל 10 שנות לימוד למול אדם עם תואר ראשון. ובגדול זאת ההכללה. זה הרוב של המקרים. אבל באותה נשימה אין ספק שיש הרבה מאוד יוצאים מהכלל הזה. בארץ קולטת עלייה כמו שלנו - הייתי אומר שיש עוד כמה גורמים בעלי השפעה לא מעטה.

shay6748

New member
בטוח שלא השפעה ישרה

יותר עניין של מדרגות עם בלי בגרות עם בלי תואר ראשון עם בלי תואר שני יש הרבה מעסיקים שממש משלמים לפי הפרמטרים האלה...

ברוב המקרים היחס הוא דיי ישר

אבל כמובן שישנם מקרים של כאלו שבקושי סיימו תיכון ומכניסים משכורות נאות .

גרי רשף

New member
כן, אבל אני יודע מה מפריע לך..

יש יחס ישר, אבל דינמיקה שונה ממה שאת אולי מצפה. אין הכוונה שמי שיעשה תואר מתקדם יותר משכורתו בהכרח תעלה, אלא שלרוב מי שמוכשר יותר גם לומד יותר וגם מרוויח יותר. כלומר משהו אחר (כשרון מולד, יכולת..) משפיעה גם על ההשכלה וגם על ההכנסה למרות שבין שניהם אולי אין קשר ישיר.

לא מזמן..

התפרסם מחקר של בנק ישראל שמראה שיש קשר ישיר מובהק בין שנות לימוד לרמת הכנסה. לא מדובר שם על חוכמה או תעוזה עיסקית אלא על תעודות בלבד, אדם עם יותר תעודות מרוויח יותר כסף מאדם בלי תעודות. אני אחפש את הלינק למחקר.

וואלה?

אז אולי אני אקים מוסד פקטיבי שינפיק תעודות עבור כסף בלבד בלי ללמוד. אבל צריך למקם את זה בחו"ל, באיזה מדינה שהכל בה זול ויש ועדיין לא מסודרת לגמרי, אולי איפה שהוא במזרח ארופה. מישהו יודע משהו על לטביה, לדוגמא?

:) אני גדלתי על ערכים אחרים.

היתה, ועדיין יש בסביבתי הערכה לבני אדם על שמירת צלם האדם שלהם. על ידע אמיתי שהם מציגים. על חכמה אמיתית שנצברת לפעמים בהשכלה עצמית. ללא תעודות.

amazone

New member
זה אנלוגי לשימוש בסמים

לא כל מי שמעשן גראס משתמש בסופו של דבר בסמים קשים אבל רוב הסיכוי הוא שאם האדם משתמש בסמים קשים, הוא עישן בעבר גראס. לא כולם התחילו כך אלא רובם. כך גם מי שמרויח הרבה. רוב הסיכויים הם שהוא למד לפחות 12-15 שנות לימוד למרות שיש רבים שמרויחים טוב ולמדו 8-10 שנ"ל אם בכלל פשוט הקשר בין המשתנים חזק

למעלה