האם אתם צבועים?

האם אתם צבועים?

את הדברים היפים (יפים לדעתכם) של הדת אתם יודעים לקחת. פתאום אתם יודעים להגיד יפה "חג שמח", אולי אפילו להדליק חנוכיה, בטח ובטח לאכול ספוגניות. אם אתם באמת אנטי הדת היהודית, אז גם אל תקחו את הדברים היפים שלה. לא מדובשך ולא מעוקצך. ובבקשה מכולם, בלי אמירות כמו : "אנחנו לא חוגגים את חנוכה בחג דתי, אלא כמסורת ותרבות. לא יותר." חג חנוכה כולו מבוסס על הדת היהודית. אי אפשר לנתק אותו מהדת היהודית. אז לכו ותמציאו לכם חגים אתאיסטים משלכם. "חג פטירת כריסטופר היצנס הקדוש" או "יום הילולת דוקינס וכו'".

אתה צודק

אנשים צריכים להמציא לעצמם חגים. יותר נכון: כיף להמציא חגים חדשים. אבל למה המצאת חגים סותרת חגיגת חגים קיימים? מה רע בלחגוג כריסמס ולדעת שישו לא באמת המושיע?
אני אישית לא ממש מתרגש מחנוכה כי אני מסיוון, אבל למי שנהנה מהחג, למה לא? העובדה שאלוהים ודת הן המצאות אנושיות לא סותרת בכהוא-זה את העובדה שכיף לחגוג חג; חג שאין לאף אחת הזכות לומר לי או לחברותיי מה משמעות החג. לך יש משמעות אחת של החג? בכיף? אבל נכון לעכשיו המשמעות הזאת לא שייכת לך. כשהיא תהייה שייכת לך נדבר די לבינאריות הזאת. לא הכל שחור או לבן יש גם אפור, ורוד, כתום, סגול, ירוק ועוד כמה צבעים מעניינים (וגם ביניהם יש אינספור צבעים)
כמו שאמר פעם חכם אחד: לצאת בשאלה לא אוסר עליי לעשות קידוש

אז למה תפילין לא נכנסות לצבעים שבאמצע?

אני אגיד לך מה אני חושב. אני חושב, אני חושב שאתה עושה פשוט מה שנוח לך.

אכן כן

היא נכנסת עדיין לא יצא איסור מאת בדץ לקה"ק יוצאים בשאלה תובב"א שאוסר על חבישת תפילין. רק מה, שזה לא כל כך מעניין כמו לאכול סוגבניות
ולהדליק נרות
. יש כאלה, לדוגמה, שיש להם פטיש לעור והם לובשים זאת כל יום (או לילה) במיטה, וזה ממש סגולה לעזור לפנטזיות ב"ה סופסוף קלטת את הבעיה, אני (וכל המין האנושי) עושה מה שנוח לי: לפני שגיליתי את האור עשיתי מה שנוח לי ובגלל שחשבתי שלהניח תפילין כל יום יגרום לי נוח בעוילעם האבע אז התחנפתי אליו, היום, כשקלטתי שזאת סתם פנטזיה אני עדיין עושה מה שנוח לי אבל רק מה שנוח בעולם הזה.
סתם שאלה, מה רע בלעשות מה שנוח לך? ולמה לעשות מה שנוח לך זה צביעות?

אז אני שמח שאתה כנה

אתה אומר את האמת - אתה מדליק נרות ומתחפש בפורים, אבל לא בגלל שאתה בעד לשמור על תרבות, אלא פשוט כי זה נוח ונעים. אם באמת היית רוצה לשמור על תרבות ומסורת, אז גם היית מניח תפילין. הצביעות היא לא לעשות מה שנוח לך. הצביעות היא שאדם טוען שהוא מתחפש בפורים כדי לשמור על תרבות. וזה פשוט לא נכון. אם היה אכפת לו משמירת תרבות יהודית, הוא גם היה מניח תפילין. הוא עושה זאת כי פשוט זה נוח ונעים לו. אגב, לא כל כך מפריעים לי כל הביטויים הבוטים שלך. זה סתם מיותר, אבל אני לא ימות מזה. אם זה מה שעושה לך טוב וגורם לך לחשוב שאתה מצחיק, אז תתמשיך עם זה.

לשמוח זה טוב

אני במקרה לא מדליק נרות בחנוכה (פעם האחרונה אני חושב קרה לפני איזה 5 שנים) וגם לא מתחפש לפורים וגם לא בהלווין (ליל כל הקדושים בלע"ז) אפילו בתור בחור ישיבה לא אהבתי להתחפש ותמיד אמרתי שאני אוהב "להתחפש לעצמי" אבל זה לא ממש הנושא. יש כאלה שרוצים לשמר את התרבות *שלהם* לא את שלך. העובדה שאנשים שיכנעו אותך שהגרסה שלהם לסיפור היא האמיתית לא הופכת אותה לכזו. אם אני רוצה לשמר תרבות של מעמד הר סיני ולעמוד על הר פעם בשנה אבל בו בזמן לא לשמר את האיסור על משכב זכר אני לא צבוע. חלק מסויים בתרבות אני מעוניין בשימור וחלק אחר לא כל כך. במילים אחרות, "לשמר תרבות" לא שווה ל"לשמר תרבות יהודית" או "לשמר תרבות יהודית כמו שאני חושב" לא שווה ל"לשמר תרבות יהודית כמו שאתה חושב" נ.ב. לאילו ביטויים אתה קורא בוטים? (אני רוצה להשתמש בהם יותר, אבל אני לא יודע מהם)

עמך הסליחה בקשר להאשמת השווא בשימוש בביטוים

כנראה הסתכלתי על ההודעה שלך באופן שטחי מידי, וראיתי מילים כמו "פטיש", "לילה", "מיטה" ופנטזיה", הבנתי את זה בצורה לא נכונה בהתחלה. באופן כללי לגבי מה שכתבת, זה שאתה עוזר לשמר רק חלק מהתרבות, זה אומר שאתה בעצם עוזר לשמר את כולה. זו דעתי. אם אתה אנטי דת יהודית, אז תהיה אנטי דת יהודית לגמרי. למשל, אם אני אנטי מוסלמי, אני לא רק אגנה את הפיגועים והפיצוצים של מגדלי התאומים, אלא אני גם לא אשתמש בביטוים כמו "אללה הוא אכבר". אנטי משהו, זה אנטי משהו לגמרי. זו דעתי.

הסליחה תמיד עמי ואתי

למען הסר ספק, דיברתי על fetish, ובזה אני מכיר הרבה אנשים (ונשים) שמניחים תפילין במיטה כי רצועות עושה להן את זה.... אם סקס זה בוטות בעיניך מה לעשות..... אני לא יודע באיזו צורה הבנת בהתחלה, אבל לזה התכוונתי. מילת המפתח: "זו דעתי". אז בא נגלה לך עולם חדש. עולם בו תמיכה במנהג א לא שווה לתמיכה במקור שלו ולפירושים השונים שלך למקור הנ"ל תקלוט, הסיפור החרדי הוא *לא* הפרשנות היחידה לסיפור. ואחזור על עצמי, כשם שאיני רואה פגם בחגיגת כריסמס (סילבסטר) עם עץ אשוח, מתנות, סעודות, וכו', בלי לקבל את האמונה שישו הקדוש שליט"א נולד לבתולה ושאם לא תאמין בו תלך לגהנום.... אם אתה תמצא רעיון מעניין באיסלאם ותשתמש בו או תחגוג אותו אני לא אקרא לך צבוע. לא אקרא לך רוצח ו/או טרוריסט אם תחגוג חג מוסלמי כי אתה איכשהו נהנה מהחג. אם לצום ברמדאן עושה לך את זה, בכיף, תצום. זה עדיין לא אומר שאתה צריך להאמין לסיפורי ההבל שבדו עליו מאמיניו. אם אתה רוצה לענות ברצינות, תענה על השאלה הבאה: "מה ההבדל בין צום ברמדאן ללא אמונה במוחמד זצל לבין הדלקת נרות חנוכה וסוגבניות והישארות עם אמונה של מסייווון?"

משפט אחד שלך מראה לי שלא ירדת לסוף דעתי

"ואחזור על עצמי, כשם שאיני רואה פגם בחגיגת כריסמס (סילבסטר) עם עץ אשוח, מתנות, סעודות, וכו', בלי לקבל את האמונה שישו הקדוש שליט"א נולד לבתולה ושאם לא תאמין בו תלך לגהנום...." אני לא אומר לך שאתה לא אמור לחגוג את חנוכה בגלל שאתה אתאיסט, אלא בגלל שאתה אתיאטס *אנטי-דתי*. אם אתה לא אתאיסט אנטי דתי, אז זה לא צביעות. דוגמאות לאתאיסטים אנטי דתיים : דוקינס, ידען. עכשיו תוכל להצביע אם אתה אחד מהם או לא. לצום בראמאדן כאשר אני חושב שהדת המוסלמית היא דבר רע שקרי ונבזה, זה היפר-מולטי-אולטרה צביעות.

כן ולא.

מצד אחד הנצרות היא חיקוי די זול של היהדות, והיהודים סבלו ממנה המון. מצד שני, כמו שהרמב"ם אומר - הדתות המונותאיסטיות באו לשפר את מצב היהודים בעולם. אמונה באלוקים (וקיום 7 מצוות בני נוח) עדיפה אלפי מונים על אתאיזם. כמובן שאני לא יוצא לחגוג בסילבסטר. ואם נוצרי יאחל לי ברחוב חג שמח (בסילבסטר), אני אנהג לפי ההלכה - אם רב יאשר לי לענות לו, כדי לא לגרום לסכסוכים וכו', אז אני אענה לו.

אמת מוחלטת. אחת ויחידה.

יש לזה ראיות יפות מאד, אבל זה - בהזדמנות אחרת. *אני מכיר את סיפורי ביקורת המקרא על זה שמצוות והסיפורים בתנ"ך מועתקים מתרבויות זרות. לא משפיע על בכלל.

ביקורת המקרא זה אחד הדברים המצחיקים

שאני רוצה לצחוק אני קורא ספר של איזה פרופסור מבקר מקרא. בשבילך, אני אעלה איזה מאמר על ביקרת על ספר ביקורת המקרא היום בלילה באתר שלי.

לא צריך לבקר את המקרא

בשביל לקלוט שכותבי התנך העתיקו מדתות פוליתאיסטיות מקומיות... כל מה שצריך זה לקרוא את הכתבים ההם ועל התאריך ולחשוב קצת (באמת קצת) לדוגמה, מי כתב את ברכי נפשי? (רמז: מישהו שהיה גר במצרים ולא קראו לו משה) http://www.seanet.com/~realistic/psalm104.html

למעלה