האם אתם ממוקדי-מטרה ?

thankful

New member
האם אתם ממוקדי-מטרה ?

בהמשך למאמר האחרון שלי שפרסמתי כאן "מעבר מתקופה ארוכה ללא עבודה לעבודה" , בו ציינתי שלאחרונה אינני ממוקד-מטרה (מנסה להתפרש על-פני הרבה תחומים - "הכל ולא כלום") , ברצוני לשאול אתכם : האם אתם ממוקדי-מטרה , איך אתם מציבים יעדים ומגשימים אותם ? כעת , ארשום הודעה נוספת (חדשה) לגבי חלומותיכם . ליאור .

מיקוד מטרה - שאלה יפה ../images/Emo45.gif

משתדלת לעשות לעצמי רשימה מסודרת בראש של המטרות שלי לטווחים מסויימים, לא תמיד הולך... אבל אם זה משהו שחשוב לי- כמו חיפוש עבודה והלימודים אז בהחלט אעשה הכל כדי שהמטרה תמולא

שאלה מצוינת!!

אז ככה ליאור. כשאני מחליטה משהו בלב שלם עם עצמי, ולא מחליטה אותו בשביל אנשים אחרים או בגלל לחץ של אנשים אחרים, אני עושה אותו בלב שלם, אני מצליחה ומתמידה. לדוגמא, בעבר ניסיתי להפסיק לעשן בגלל לחץ של חברות, ידידים והחבר. כמובן שלא הצלחתי למרות שכל כך השתדלתי. היום, כשאני החלטתי בלב שלם שאני רוצה להפסיק לעשן, ולא בשביל החבר האסמתי שלא מעשן, אלא בשביל עצמי, בשביל הבריאות שלי, זה הולך לי הרבה יותר בקלות. כמובן שהחברות והחבר מאוד מחזקים אותי, למרות אם יש חלק מהחברות שמעשנות, הן מעודדות ומחזקות. במיוחד החבר, שהוא מאוד מאוד גאה בי. אני חושבת שזו אחת המטרות שהיו לי הכי קשות לביצוע, ואמנם, עם עזרה, תמיכה והמון כוח רצון ואמונה, הצלחתי. גאה בעצמי :)

יש לי כמה מטרות עד הגיוס.

להרזות, ועל הדרך להכנס לכושר טוב. זה הולך טוב. הפסקתי עם מתוקים כמעט לגמרי (מידי פעם מסכימה לעצמי משהו פצפון).כושר אין לי כל כך זמן לעשות בגלל העבודה, אבל גם עבודה זה כושר מסוים. לעשות כסף. כמו שאמרתי, אני עובדת.

thankful

New member
אוף ... עישון

אני שונא . בזמנו אף חיברתי שיר (הפעם , מילים ומנגינה) לאבא שלי : "העישון מזיק לבריאות , אתה תמות מהר . זה לא כדאי , כדאי לא לעשן . לכן עשן פחות וכך לדבר תתרגל . כיף לחיות בשלום , מאשר לעשן תמיד . אנא , אל תעשן !" (בהנחה שהוא לא קורא את זה עכשיו) את המנגינה אוכל להקליט ולשים בפורום , למעוניינים/ות :)

thankful

New member
"בערך" ... קודם כל ,

אם קראת את המאמר האחרון שלי כאן "מעבר מתקופה ארוכה ללא עבודה לעבודה" - חלקו השלישי , יכולת להסיק משם משהו (סוף החלק השלישי , בו דיברתי על "פרשת יצחק רבין" ויצירתי החדשה על ההינתקות) . מכל ה 170+ שירים שחיברתי אי-פעם , את רובם אינני זוכר (אבל זוכר את היפים שבהם) ותמיד כנראה התעצלתי - אולי מפני שאינני יודע - לרשום את היצירות שאותן אני זוכר . אשמח כמובן לשלוח את היצירה על העישון (המנגינה שלה) לפורום - שוב , אם אתם מסכימים (כפי שציינתי) . וגם אשמח לשלוח את אהבה מס' 5 - היצירה היפה ביותר שלי , בעיניי לפחות ... צריך להקליט את זה קודם בטייפ וא"כ להעביר למחשב (היה לי את זה ב - HARDDISK הקודם , אבל החלפתי לאחרונה HARDDISK כי ההוא "הלך לישון" ...) רק יצירה אחת ("הניצחון" (מס' 1)) רשומה לי בתווים (אפילו לא זוכר איפה זה רשום ... עשיתי את זה יחד עם אחד המורים שלי בקונסרבטוריון - מורה לקומפוזיציה ... אבל זה היה ממש מזמן , בערך בשנים 1993-1994). כפי שאמרתי , הייתי רוצה שיגלו אותי ... ובינתיים , אחד החלומות שלי (חלום מוסיקלי ...) הוא לנגן בפסנתר ב - 4 ידיים עם בחורה בגילי (מדוע דווקא בחורה ? ככה אני מעדיף ... זכותי ...) ההצעות שלי עד כה (לבחורות , פה ושם) לנגן איתי ב - 4 ידיים עלו בתוהו ... אבל צריך להאמין (כמו בשירו של דוד ד'אור) ... ליאור .

thankful

New member
לא יודע , אבל לא מצאתי את האחת

תמיד הן מוצאות לי תירוצים , או שאומרות "כן , בסדר" אבל לא באות ...

אופ 1

New member
לא הייתי מגידרה את עצמי ממוקדת מטרה

אבל אני דיי עובדת על זה.כרגע אני בתקופה של עשייה. בא לי כול כך הרבה דברים יחד, זה בא לידי ביטוי שלפעמים אני רוצה כול כך הרבה דברים שבסוף אני לא עושה כלום.הפיתרון שמצאת לעצמי(ממליצה לכולם לעשות אותו, הוא באמת עוזר) אני כותבת לעצמי בתיחלת כול שבוע מה אני רוצה להשיג בשבוע זה ואני משתדלת לדבוק במטרות שהצבתי לעצמי. בהצלחה לכולם והמשך יום נפלא:)

ניאו30

New member
האמת שבדרך כלל לא ממש

לא רק זה,אני פשוט לא מאמין במילה הזו,והיא רק עושה לי רע
היא גורמת לי לקונוטציות שליליות של "ללכת אחרי המטרה בכל מחיר",של "כל האמצעים כשרים כדי להגיע למטרה" וכדומה,וזה פשוט התנגש אצלי בראש עם הדברים שאני כן מאמין בהם-דרך,תהליך,דינמיות,שינוי,התאמה וכדומה. אולי זה חלק מה"בעיה" שלי,או דבר שאני צריך לעבוד עליו כדי לשנותו אבל עוד לא הצלחתי,וזה נכון כמעט לכל התחומים בחיים שלי.זה לא שאין לי מטרות,בוודאי שיש,אבל אני כנראה מאלו שקשה להם לדבוק בהם לאורך זמן.

אופ 1

New member
אז הנה עכשיו יש לך מטרה

אני מאמינה מאוד שכדי להצליח או לשנות תחום בחיים צריך לעבוד על זה (ולפעמים זה אפילו קשה), אני חושבת שרק כך אפשר להשיג דברים בחיים.לדבוק במטרה זה מאוד קשה,גם לי זה לפעמים מאוד קשה ואני מרימה ידיים,אבל חוזרת לזה כשאני חושבת שזה אפשרי. בהצלחה ויום נפלא:)

ניאו30

New member
אז זהו אופ,שאני לא מאמין בערך של

דבקות במטרה,כי מה שלא נאמר במשפט הזה אבל הרבה פעמים זה מה שקורה זה שזה הופך ל"דבקות במטרה בכל מחיר",ואני פשוט קשה לי לקבל את הערך הזה בתור ערך שאני רוצה לאמץ אליי.שוב אני חוזר על זה,אני בעצמי קובע לעצמי מטרות לעיתים,אבל אני לא הולך אחריהם כמו אחרי בסיפור של ה"חלילן מהמלין".אני גם לא חושב שחוסר דבקות במטרה באה בהכרח עם חוסר בנכונות להשקעה או הצורך לעבוד על זה כפי שקראת לזה,או שרק ככה אפשר להשיג דברים בחיים,אבל אולי זה רק אני,ואולי באמת זה משהו שאני צריך לעבוד עליו,אולי...

אופ 1

New member
הכי חשוב שאתה מגשים את המטרות

שלך בסופו של דבר.הדרך לא משנה. הכי חשוב שיהיה לך טוב:)

ניאו30

New member
אולי אני אסביר שוב

הדרך כן משנה לי! הדרך חשובה לי אף יותר מהמטרה שאני מציב לי להגיע בסופה.אז אולי אני אנסח זאת אחרת,שבעיניי "הדרך היא המטרה,והמטרה היא הדרך"!לא יודע אם זה ברור יותר,אז רק אוסיף שאם אני אגשים את המטרות שלי בדרך שאני לא אהיה שלם איתה(למשל,פגיעה באחרים),אז מבחינתי זה לבטח לא יהיה אותו דבר,בלשון המעטה! בשנה האחרונה לא היססתי לשנות מטרות,ולהתאימם למה שאני עובר בדרך. יש לי גם איזו חצי דוגמא מהימים האחרונים,אז אם תרצי אני מוכן לנסות להדגים את מה שאמרתי ע"י דוגמא מהמציאות הנוכחית שלי.

thankful

New member
ידגים כבודו ...

אני מקווה שזה בסדר ש*אני* מבקש שתדגים ...

ניאו30

New member
בבקשה...אני אנסה

בעקבות כל מיני דברים שעברתי בזמן האחרון בכל הקשור למציאת אהבה,אני החלטתי להפסיק לחפש אותה,לפחות לא בצורתה המעט אובססיבית שהיתה לי אני חושב.אני חושב שפשוט רציתי את זה יותר מדיי,ולכן עשיתי שטויות בזמן האחרון,עשיתי דברים שלא הייתי שלם איתם,ואולי אפילו פגעתי במישהי,למרות שבטח לא בכוונה.אני חושב שיותר מהכל,פגעתי בעצמי,כי מרוב שרציתי ככה זה התרחק ממני.אז אני משנה את זה,בוודאי שאני עדיין(ותמיד!) ארצה את זה,אבל אני מתכוון לעבוד על הרפייה מהמחשבה הזו כאילו העולם שלי ישתנה מרגע שאני אמצא אהבה וכל בעיותיי יפתרו באחת(תתפלא,אבל ככה עובדת המחשבה שלי).בגלל זה אני לא רוצה יותר לשים את האהבה בתור מטרה אלא בתור חלום,חלום אפשרי כמובן,אבל לא חלום שצריך להכתיב לי את כל פעולותיי ומחשבותיי בחיים,וגם לא כזה שיקבע את מידת אושרי הפנימי.המטרה שלי אם כבר תהיה יותר בכיוון של מציאת האושר הפנימי שלי שלא יהיה תלוי במציאת בת זוג-כן או לא...אני חושב שזו החלטה ממש חשובה בשבילי,ואני שלם עם כל מה שאני אומר-אהבה בשבילי היא כבר לא מטרה היא אמצעי.המטרה האמיתית היא מה שאמרתי קודם-שלמות פנימית וכל מה שקשור לזה.

ניאו30

New member
האמת,שלפעמים אני כותב דברים ואח"כ

נבהל ממה שאני כותב
,ונראה לי שוב זה קרה...הכוונה שלי היא שבטח אני לא אעמוד בזה לאורך זמן.בסך הכל מדובר במחשבה שעברה בי משבוע שעבר בעקבות הימים/שבועות/חודשים האחרונים שלי,ולאור הכרותי שלי עם עצמי בטח יהיה קשה לי להחזיק באותה דיעה בעוד שבוע....חחחח.אז אני אגיד את זה אחרת-אולי המטרה שלי תהיה להפחית את מידת האובססיביות שלי בכל הקשור לאהבה,ולא מה שאמרתי. בכל מקרה,לא הייתה כוונתי שאני מוותר על אהבה.ראשית,משום שכל החיים אני מאמין באהבה ואני לא אתחיל לשנות את זה עכשיו,אבל גם כי אהבה יכולה לבוא בצורות שונות,ולא רק בין גבר לאשה במובנה הרומנטי/זוגי.שנית,משום שאני מאוד נהנה להיות בחברת אנשים ואני מאוד נהנה לעשות את הדברים שאני עושה עכשיו,מהמקומות שאני נמצא בהם ומהאנשים שאני ביחד איתם,ככה שאולי בלי להתכוון זה יקרה.אני מעדיף שזה יקרה ככה,ושאני לא אצטרך להרגיש "לא טוב" עם הדרך שאולי נראית "מתאימה" יותר,אבל כנראה לא בשבילי. בתור דוגמא להמחשה,אולי כוונתי היא שאני אפסיק להכיר אנשים דרך מקומות המיועדים להכיר אנשים למטרת הכרות רומנטית(אתרי הכרויות או מועדוני הכרויות שאני שם ודי מאוכזב מהם),ואתחיל להכיר אנשים למטרת הכרות עם אנשים,הכרות אמיתית,ללא אינטרסים חבויים או משהו אחר שעומד מאחוריי ההכרויות האלו.אני חושב שאני עושה ככה כבר עכשיו,אבל מכיוון שאני שונה במחשבות האלו מאחרים אני מרגיש בחוסר נוחות עם זה שאני בכלל שם.בכל מקרה,אני רוצה להעביר את המחשבה הזו למקומות טבעיים אחרים בהם אני נמצא עם האנשים שאני באמת אוהב להיות בחברתם.אני בטוח שזו הדרך שיותר מתאימה לי למצוא את אותה אהבה נכספת.

ניאו30

New member
עוד משהו שאולי יוסיף...

לאור כל הנ"ל,אז אולי אם אני אקבע לי בתור מטרת-על להיות שלם עם עצמי,עם מי שאני ועם ההחלטות שלי בחיים,אז אני מקבל בצורך לדבוק במטרה הזו.אז אולי בעצם אם כן צריך להגדיר לעצמי מטרה אחת שלא תשתנה(כנראה) זאת תהיה אותה מטרה,כשכל השאר יהיו "כפופות" לה,כולל עבודה וגם כולל אהבה!

למעלה