האם אתם מאמינים בזה ?

תעשה אחד ועוד אחד

בדיוק כמו שאמרת אם אחד התעסק עם בנות זה יעשה לו בעיה באהבה האמיתית, וכמו שבבחרות אם היה לו בעיה אז הוא היה מחפש אהבה אחרת כך גם אחרי החתונה.

אץ קוצץ

New member
ואני דוקא שמעתי

שבחור יכול ללמוד כל היום אבל אם אין לו מ י ד ו ת כמעט ואין סיכוי שלא יבגוד באשתו כנשוי. טוב, לא ממש שמעתי.. אבל זה נראה לי יותר הגיוני מהמשפט שלך

מדברים פה על פרקטיקה

כמו שכתב חקר. נשוי בעל ניסיון בקשירת קשרים רומנטיים יכול לבגוד באשתו בקלות רבה בהרבה מאדם שלא טעם טעם זה בבחרותו. בהנחה שההשואה מתייחסת לשני בנ``א בעלי ערך שוה ביר``ש ומידות.

prtywomen

New member
../images/Emo12.gifלמה לא ההפך?../images/Emo35.gif

למה לא לחשוב שדווקא מי שלא היה לו קשר עם בנות..הוא זה שבעצם.. יפתח את העיניים פעם ראשונה עם אישתו ורק ירצה להמשיך ולנסות בחוץ..זה כבר נשמע יותר הגיוני.. לא רק אלא שבשטח זה גם התיאוריה הנכונה.. אני בכלל מאמינה שמי שיבגודזה מישהו שמטבעו הוא לא אמין לא קשור לא לקשר ולא לאהבה ולא לבחורות..

כחרדית לשעבר

אני לא צריך לספר לך שהחברה החרדית מחניקה יצירת קשר רומנטי לא מאושר (מלשון אישור). יש צורך בתעוזה אישית ובניסיון פרקטי בכדי לחרוג מהנורמה הזאת. לרווק קל יותר לפרוץ את הנורמה הזאת. לא סביר שנשוי חסר נסיון בתחום, יפנה לבגידה כאופציה ראשונה להשלמת חסכים. הוא ישקיע יותר בנסיונות שיקום הזוגיות. כל הנאמר, נאמר בהשוואה הסתברותית (שגם בה יש אחוזי סטייה כידוע) בין שני גברים שדומים באופיים ובתכונותיהם. ברור שכאשר יש לאחד מהם נטייה לבוגדנות ו/או אחד מהם ירוד מהשני מבחינה מוסרית, ההשוואה בטלה. אין לי ספק שתכונות אלו משמעותיות מאד בשעת מבחן - משבר זוגיות.

יש בזה הגיון

זה קיים, אבל לא בהכרח! אדם שהיה לו עסק עם בנות, אם אי פעם אשתו תאכזב אותו, הוא יזכר באותן שבעבר.. הוא יבחון תמיד את אשתו ביופיה, בכישוריה, בעשיה שלה, לפי סטנדרטים של בנות אחרות. הוא ידע מה היא בחורה שהוא לא חי איתה ויתקשה מאוד עם בחורה שהוא ``חי`` איתה. האם בגלל זה הוא יפגום? יש סיכוי, אבל לא בהכרח.

אגב,

בדרך כלל ראשי הישיבות אומרים זאת לבחור שאין לו כוונה להינשא לבחורה שיוצא איתה, או כשיש לו יציאות עם מס` בנות. ובזה הם וודאי צודקים.

אץ קוצץ

New member
ואולי להיפך

האם כשחבר מעצבן אותך אתה נזכר כמה נחמדים החברים האחרים? כשמשקיעים באהבה וזוגיות לא מסתכלים אחורה גם כשקשה. ואולי, אדם שהיה לו קשר בעבר יודע שאין שום דבר מושלם. אדם שזה הקשר הראשון שלו תמיד יכול לחשוב שהוא מפספס משהו

בדרך כלל כשאני מאוכזב מחבר,

אני מתרחק ממנו והולך לחפש חברים חדשים או לרענן ידידויות ישנות... לאו דוקא במודע, זה תהליך טבעי. אני יוצא דופן??

אץ קוצץ

New member
יש לך חברים?

כל פעם שמישהו מעצבן אותך סיימת איתו? בסוף יגמר לך המאגר..

יש לי חברים. ותודה ששאלת.

כשחבר מגדיש את הסאה (צריך להסביר מה הכונה?) אני לוקח פסק זמן. לא התחתנתי איתו. יש עוד אופציות. השוק פתוח... יש מבין?

פופכס

New member
כל מילה פנינה!

צודק. ומאוד מעניין מה שאתה אומר, אמנם כשהזוגיות קשה ולא כל כך מוצלחת אז מתחילים הבעיות אבל אז בעיות יהיו בכל מקרה ואי אפשר להאשים את הבחרות.

זה מה שעניתי למקפיא

ברמת העקרון, בחור שיצירת קשרים רומנטיים פרקטית עבורו, עלול בקלות יחסית לחזור לזה בעת אכזבה/כעס מתמשכים. זו אפשרות זמינה. אדם חסר רקע שכזה, באופן טבעי ינסה פתרונות אחרים ולא יפנה באותה קלות לכזאת אופציה. [הכל במסגרת הפרקטיקה.....]

אולי להיפך? דווקא בגלל שזה אהבה

וזוגיות אז האדם יסתכל אחורה, מכיון שהכל זה רגש. ואדם יבגוד לא רק בגלל שיזכר בעבר אלא בגלל מה שהוא חווה בהווה.

למעלה