האם אתם טיפוס

BellA עלמה

New member
האם אתם טיפוס

שעונה בחזרה בזמן שמעליבים אותכם ונלחמים על הכבוד שלכם או שאתם פשוט "בולעים" את העלבונות מורידים ראש ושותקים? במיוחד שזה מול דמות סמכותית כמו בוס\ מרצה או הורים

magenta73

New member
אני פולניה

אני לא בולעת :) ובגדול - פעם בלעתי. כבר לא. במיוחד לאור דמויות סמכותיות.

BellA עלמה

New member
איך או מה שינה לך את הגישה

מול סמכות? (הורים, מרצים, בוסים וכו). איך עומדים על שלך מול סמכות למרות החשש

magenta73

New member
הפכתי להיות הסמכות של עצמי?!?

אני פרילנסרית... פשוט... ובגדול, כולנו בני אדם. תמיד תזכרי את זה. אין לך מה לפחד מהסטטוס. תזכרי שמאחורי זה יש בן אדם.

BellA עלמה

New member
לא יודעת

אני תמיד נעלמת דום מול סמכות במיוחד הורים ובוסים. כן כולנו בני אדם אבל עדיין להם יש סטטוס קצת אחר

אפרתs

New member
סטטוס של הורים

מגיל מסויים הורים הם כבר לא סמכות אלא משפחה שראוי לכבד ולתת להם מקום ראוי בחיים. אני חושבת שחלק מתהליך התבגרות הוא להבין שהורים עשו את שלהם מבחינת חינוך וניהול חיינו עד כה ומעתה הם יכוים לשמש יועצים ולתת דעתם אבל לא להוות סמכות באשר לניהול אורח חיים. את צריכה להבין שאת האדון של עצמך, ששנים של גיבוש זהות ואופי הם מנת חלקך כיום ומי שאת זה הכי טוב שיש! אין טעם בלהעלב אם כי לפעמים אני מסכימה שזה בלתי נמנע. לפני כל עימות או שיחה על נושאים שעקרוניים לך גבשי דעה מוצקה משל עצמך ועמדי מאחוריה, כבשי את סביבתך בנחישות ובסמכותיות שלך.. צריך לתרגל כזה דבר, זה לא בא ככה פתאום.

BellA עלמה

New member
הורים הם תמיד סמכות

גם שלנו יהיו ילדים משלנו. ולצערי כבת להורי אני ממש לא אדון לעצמי

magenta73

New member
ההורים שלי הם כבר לא סמכות.

כי אני לא נותנת להם את הכוח הזה. וגם את לא חייבת לתת להם את הכוח הזה.

BellA עלמה

New member
אני בדעה שהורים תמיד סמכות

לא משנה באיזה גיל את מהסיבה הפשוטה שהם ההורים שלך

magenta73

New member
סבבה, מה את רוצה שאני אגיד לך?

אני חושבת שזה בדיוק המפתח לראיית העולם בצורה עצמאית יותר ושיוויונית יותר... ברגע שאת מבינה שהם גם בני אדם, ולא מושלמים ולא תמיד הסמכות האחרונה. זה לא אומר לא לתת להם את הכבוד המגיע להם, בתור הוריך... זה רק אומר לעמוד על שלך.

אפרתs

New member
לדעתי כאן טמונה בעייתך

אם את מגדירה זאת כבעיה. מכיוון שאת נותנת להורייך כח כזה ואת בוחרת גם להיפגע מדבריהם ולפי דעתי, בשלב מסויים את מוכרחה לקחת את השליטה בחייך ולהיות אדון לעצמך. אחרת הבגרות הנפשית, הזהות האישית לא יושלמו במלואם. מקווה שתצליחי להשתחרר מהכבלים שאת קושרת עצמך בם
ליל מנוחה.

BellA עלמה

New member
יכול להיות

אבל זה החינוך שאני קיבלתי. אגב היהדות אומרת (התורה) שהורים הם שותפים של האלוקים בבריאה של ילדהם.לכן הכבוד שאנו צריכים לתת להם הוא כפול

אפרתs

New member
אם תקראי היטב

את שכתבתי לך בתחילה, תראי שאיני מבטלת ואף דוגלת במתן כבוד שראוי לתת להורים רק מעצם היותם הורים. אני מסכימה עם מה שהיהדות אומרת (אם כי אני יודעת את האמירה הזו בצורה הפוכה - מאחר ואלוהים שותף בהולדת הילדים יש לתת לו כבוד של אב). אגב, חינוך שקיבלת מילדות אינו טאבו ואת יכולה להשתנות כדי להטיב עם עצמך.

BellA עלמה

New member
לא כלכך בטוחה

בכל פעם שאני מנסה להראות קצת אצמעות זה גורר איזה ריב. לא תמיד יש לי כוח לויכוחים וריבים

אפרתs

New member
ריב יכול להיות לחיובי

את יודעת, למדתי שכחלק מגיבוש הזהות האישית (הנפרדת מזו של ההורים) המתבגרים מורדים ורבים ו"בועטים" במוסכמות של ההורים. נכון שיש לכך השלכות שליליות ורצוי למגר התנהגות שיוצאת מגדר הישר אך ריבים עם ההורים, העמדת תוקף לדברים שלך (ובמיוחד בגילך) הם דבר חשוב לחינוך מחדש שלך ושל הורייך. ויכוחים הם כלי מאוד טוב להעמיד את עצמך במקום שווה לפחות מול ההורים. הם צריכים לדעת שיש גדבול עד כמה הם יהיו דומיננטיים בהחלטות שלך בחייך. בכך שאת נמנעת מריבים כאלה את לאו דווקא נותנת להם את הכבוד אלא מתקפלת ומוותרת להם ונותנת להם להמשיך להיות בעמדה שמעליבה אותך ומחליטה עבורך.

BellA עלמה

New member
../images/Emo178.gifזה סוחט נפשית

במיוחד שזה כולל התחות ועלבונות מצידם. ושאני אומדת בתקפות שמגיע לי כבוד למרות שאני לא עובדת שמרה מלאה ולמרות שהם בעלי תואר וכו התשובה שלהם זה שלא מגיע לך כבוד
. אחרי "סשן" כזה אני מרגישה שסיימתי קרה איגרוף מנטלי איתם אין לי כוח לכלום. למרות זאת הם עדיין הורי והם עדיין סמכות

לקשמי

New member
אפשר להחליף את התוכנה

גם אני גדלתי בבית אלים. (כן, אני יודעת שאלימות נפשית בשבילך היא לא אלימות, אבל אני חייבת לקרוא לילד בשמו). ואני מודה שמדי פעם גם בי נתפסת איזושהי תוקפנות, שאני מזהה אותה כמי שבאה מהבית שבו גדלתי. אבל גם היום אני עובדת על עצמי כדי להשתנות, להיות אדם אחר ושונה מהאמא האלימה שגידלה אותי ומהאבא שנתן לה להתעלל גם בו. ההורים שלך תכנתו אותך (בכוונה אני מחליפה את המילה חינוך במילה תכנות) לחשוב שאת לא שווה, שאת תלויה בהם ובלעדיהם את כלום, שאין לך בעצם זכות קיום בלעדיהם. הצעד הראשון הוא קודם כל להבין שאת כבולה. שבויה. אחר כך לצאת מהשבי הזה ורק בסוף להתחיל לצמוח. יש כתות שבהן המנהיגים שולטים בכפופים להם על ידי כך שהם מתכנתים אותם על ידי שטיפות מוח שגורמות להם לחשוב שהפגיעה בהם נעשית לטובתם. במשפחות אלימות הדבר דומה. ההורים המתעללים פוצעים את נפש הילד, מסרסים אותו ומתכנתים אותו להתנהג ולפעול על פי מה שהם רוצים, וכל זה תוך שטיפת מוח שגורמת לילד לחשוב שהכל נעשה לטובתו. זה ככל הנראה גם המקרה אצלך. ההורים שלך פגעו בך בצורה הקשה ביותר: הם שללו ממך כל יכולת חשיבה עצמאית. ואחרי זה איך אפשר להגיד שזאת התוכנית האלוהית? נכון, תפקידם של הורים הוא לגדל את הילד ולהעניק לו כל מה שהוא צריך כדי שיוכל להמשיך את דרכו בעולם הזה. יחד עם זאת הילד אינו הרכוש של ההורים. להביא את הילד למצב שבגיל בוגר הוא עדיין לא יכול לצאת מהבית, כי הוא תלוי בהורים, להביא אותו למצב שהוא כבר לא מאמין בעצמו (בוודאי, אחרי כל כך הרבה שנים שדאגו להזכיר לו כמה הוא אפס ולא שווה), זה לא שותפות לבריאה. זאת התעללות והפיכת הילד לחפץ. רכוש שנועד לשרת את האינטרסים האנוכיים של ה"הורים". אני יודעת ששום דבר ממה שכתבתי כאן לא יעזור. כדי שאדם ייצא משבי, עליו לדעת שהוא שבוי.

לקשמי

New member
נ.ב. - על איך עזבתי את הבית

במשך הרבה זמן גם אני חששתי לעזוב את הבית. מחשבות של מה יהיה ואיך יהיה וכו'. ההשפלות של אמא שלי לא הוסיפו הרבה כמובן לעזיבה של הבית. עם הזמן המצב הלך והידרדר. ואם שאלת לגבי איך אני מתמודדת עם "בעלי סמכות" כמו הורים, הנה דוגמא למשהו שקרה ימים ספורים לפני שעזבתי: היא ("אמא" שלי): תורידי את הזבל, פוסטמה. אני: לא רוצה, אם את מדברת אליי בצורה כזאת, אני לא מורידה את הזבל. כמה דקות אחר כך היא באה וזרקה לי את הזבל בתוך החדר. בכיתי ונכוויתי אך גם הבנתי שאין ברירה. אם אני רוצה לחיות, במלוא מובן המילה, אני חייבת לעזוב את הבית. וכאמור, בערך שבוע אחר כך כבר ארזתי את החפצים שלי. המקרה הזה היה בין הבודדים שבהם העזתי לענות לה. עשיתי את הדבר הנכון בזה שעניתי אך פעלתי עוד יותר נכון, בזה שקמתי ועזבתי. (בעודי עובדת בעבודה בשכר מינימום).

למעלה