כל אחד מה שמתאים לו או לסוס שהוא רוכב עליו! אני למשל מתחרה עם שוט ואני רוכבת על סזי עם דורבנות (לעיתים רחוקות גם על מיסי!) על אזארו וקליאו רוכבים כמעט תמיד עם שוט... אני בטוחה שבכל חווה יש לפחות סוס אחד שצריך את אחד מהשניים...
שוט, ואיל עם דורבנות כן...כאילו אני ממש בעד דורבנות...זה הרבה פחות מציק לסוס ואם משתמשים עם זה נכון הסוס מבין יותר טוב ומבצע בצורה חדה יותר עם פחות מתח בממתג...אני מכירה מישהו שלא רוכב עם מתג, יש לו ראשיית בית והוא מכבן את הסוס עם הדורבנות...משהו מדהים.. ואני רוכבת על דורבנות..אבל סוסים שלא צריכים כל כך ..לרוב הסוסים שמבינים בקלות את בקשות הרוכבים.
בעד כל עוד הרוכב יודע להשתמש בעזרים האלה! (שוט דורבנות וכו' הם עזרים למי שלא יודע!) אני אישית תמיד רוכבת עם שוט אבל משתמשת רק כשצריך כי לפעמים הסוס הכי טוב בעולם שמעולם לא השתמשתם עליו בשוט יכול להזדקק לשוט! אי אפשר לדעת מה יקרה בשיעור. אני לא רוכבת עם דורבנות בגלל שאני לא יודעת איך להשתמש בהם אבל אני ממש לא נגד! למרות שאני שונאת את הרוכבים שהסוסים נפצעים בגללם !!!
פציעות של סוסים זה בגלל רוכב שלא יודע להשתמש בדורבנות. הדורבנות חוץ מכלי עזר מדייק משמשות גם את התפקיד האלים בקטע, ואם סוס עושה בעיות מה לעשות יש מיקרים שצריך לתקוע בו תדורבנות **עד זוב דם**
בעיקרון זה דבר טוב אם יודעים להשתמש בהם.. שוט-צריך לדעת מתי לתת ואיך לתת דורבנות-צריך ללמוד קודם לשלוט ברגל ומתי להשתמש ואיך להשתמש בגלל זה אני לא משתמשת בדורבנות כי אני לא יודעת לשלוט טוב ברגל שלי, היא עובדת כמעט תמיד לבד