האם אתם באמת חרדים?

אלישיר

New member
../images/Emo26.gif

בעזי"ת שמאל דוחה וימין מקרבת. אמרתי את זה בתור חילוני אקס שאבבניק. אמרתי ולא ידעתי שאני מנבא. הרי ידוע, שהרבה מאלה שיוצאים בשבת לבר אילן פינת צפניה ועלי הכהן, לצעוק שאבעס, אם פתאם יעצור החילוייני בצד ויגיד: "בואינה אתם צודקים! עכשיו אני חוזר בתשובה!" -אז הם יחשבו בלב: "הכל טוב ויפה, אבל אנחנו לא אוהבים חוזרים בתשובה, לא מכניסים ראש בריא למיטה חולה" וכו' וכו' וכו'. -ובקול רם הם יאמרו לו: "זה, תלך אל... שמה כבר יטפלו בך...". ואמרתי על זה, שבציבור החרדי לא אוהבים את החוזרים בתשובה, ולא ירצו חס ושלום וחס וחלילה וחס וכרפס להתחתן איתם, אמרתי שריבונו של עולם שומר על החוזרים בתשובה מפני החרדים. נכון לא מכניסים ראש בריא למיטה חולה. רק שהראש הבריא הוא החוזר בתשובה, והמיטה החולה הם הציבור החרדי ולא להיפך. היום, רבותי, החברה החרדית מתפרקת. מ-ת-פ-ר-ק-ת. אמר רבי נחמן מברסלב, שמבול של אפיקורסות ירד לעולם. והמבול ירד. בית ועד נהפך לבית זנות. יראי חטא נמאסים. לכו ל... (א77, צינזרתי בשבילך) ותראו איזה חילול ה' בראש חוצות. בחורים חרדיים שלא מתביישים בפומבי, ממה שהחילוני מעדיף להצניע. בדיוק עכשיו סיפר לי חבר , גם שאבבניק חוזר בתשובה , שפלוני מגודל זקן וכיפה, 'משכמו ומעלה' כזה, הציע לו פלאפון אינטרנט 'מהאלה עם הוידאו', ובתור שכנוע הראה לו איזה תמונות אפשר לראות בעזרת הפלאפון. החוזר בתשובה, אולי זבל שבזבלים. הוא די עם הארץ ולא יודע אפילו את ברכות התורה בעל פה. אבל יותר טוב אוהל עם יסוד מוצק, מאשר גורד שחקים שפגום ביסוד. לערבב את הצדיקים האלה עם השחיתות והסיאוב שאוכל בכל פינה?! עם שטיגען של אינטרנט סלולרי, וצניעות של פיאות קאסטם?! חלילה וחס לו, לריבונו של עולם. שמעו לי קציני סדום והאזינו עם עמורה. אתם, וכל מי שאתם מכירים. אם היום אתם מתים. בדיוק היום. האם הייתם ממשיכים לעשות את מה שאתם עושים הרגע? אבא בשמים. אם אתה לא תרחם, מי ירחם? כמה מילים כבר שפכתי לפניך, בללמד זכות על עם ישראל. כמה אני אפס מאופס, זבל שבזבלים. אותה כלה שבגדה בך ביום חופתה, אותו שטן נורא שכך הצליח לעשות לה, תראה תראה תראה איך אחרי אוושויץ-בירקנאו, איך בדור הכי פרוץ ופגום מאז דור המבול, תראה תראה תראה, איך בדור העקב, הדור הקטן והנחות, הוא נכשל. הוא נכשל. הוא נכשל. גם היום, רשעים שבהם מלאים מצוות כרימון. איך ההוא, חילוני שמעולם לא נטל ידיים, מעולם לא שמר שבת, פגם בברית כמה שרק אפשר, מעשיו עדיין מעידים עליו שבן של אברהם אבינו הוא. איך הוא סיפר, שאשה בקשה ממנו לעזור לה לסחוב את הסלים -בתשלום מלא כמובן, איך שהוא אמר ש"כאילו שאם היא סתם הייתה מבקשת לא הייתי עוזר לה". משיח עכשיו, אבא, דין הוא שתמתיק את כל הדינים.

../images/Emo12.gif ../images/Emo5.gif../images/Emo12.gif../images/Emo9.gif../images/Emo122.gif../images/Emo140.gif../images/Emo188.gif../images/Emo154.gif

השבאבניקים בפרשבורג כנראה ממש מרתיחים אותך
תאמין לי שיש לי תשובות לכל מה שכתבת
אבל כאן זה לא המקום
אני יכול לתת לך עצה טובה ללמוד את כלהנביאים אחרונים עם פירוש מלבי"ם , וברגע שתסיים תקבל את כל התשובות לשאלות הקשות ששאלת .

אלישיר

New member
שאבבניקים?

בעזי"ת דוקא אני כמעט ולא שם לב אליהם. תכל'ס את מה שהם לא ילמדו בתיאוריה, כבר עברתי על הבשר. אני הולך כפוף ראש... כמו בכל מקום! אישית אני סובר, שהתשובה היחידה לעקבות משיח היא כפי שפורשה במסכת סוטה. נכון שאין לנו על מי לסמוך אלא... אך היש לך דבר יותר טוב מלבטוח ולהשליך את יהבך על יודע התעלומות?! מעשית זה אומר, שהתבודדות- השעה שבה יוצא האיש הישראלי אל היער או אל הגג או אל פינה שקטה ומעוררת השראה אחרת, ובה משתף את בורא עולם בכל המוצאות אותו, היא הדרך להתמודד עם עקבות משיח. אקח את הצעתך בל"נ, אבל... אשמח אם תכתוב קצת רעיונות שלמדת שם, כי עד שאממש את אשר אקח יתכן שיעבור זמן. ולמה כאן זה לא המקום
?

הרב אלישיר

1) וואלה אתה צודק! ואני יודע אישית שכל אחד מהם שם, בשלב מסוים של עשיית השטויות חוטף את הבומבה- "מלמעלה" -שמנענעת אותו ומטלטלת אותו עד שבשלב מסוים הוא מתייצב לפחות על דרך מסוימת גם עם לא מושלמת 2)זוהי כמובן שיטת ברסלב מתוך שיטות שונות 3) את כל השאלות שלך , כבר שאלתי כמה שנים אחורה ובעוצמה הרבה יותר חזקה וקיצונית ....... עד שפשוט התחלתי לקרוא ללמוד נביאים אחרונים עם פירושו המאלף של המלבי"ם שמפרש את הנ"ך בפירוש בשיטת הפרד"ס ותאמין לי קבלתי תשובות על הכל , איך יראה דור של משיח ,ואיך יראו בעלי התשובה , ובעיקר איך "לא" יקבלו אותם אנשים המאמינים מדורי דורות וכמה זה יהיה קשה לבעלי התשובה להתקבל לחברתם וכ"ו וכ"ו וכן הוא נוקב שם המון תאריכים שלדעתו יהיו בהם מאורעות לקראת הגאולה השלמה . תאמין לי ההשקעה שווה כל השקעה של זמן בלימוד הנביאים אחרונים עם פירושו המדהים של המלבי"ם ולחשוב שהמלבי"ם סיים לכתוב את פירושו על התנ"ך לפני כ 135 שנה!!! פשוט לא יאמן איזה גאונות עצומה וחוכמה אדירה היתה למלבי"ם זי"ע אקיצער לך על זה אחשלי שווה השקעה

לביא4

New member
"מתופפת" ו"נסיכה" יקרות -

לא כל מי שגולש באינטרנט גולש לתחביבו, אצלי ואצל עוד הרבה חברים חרדים ויר"ש שעובדים איתי האינטרנט הוא רק בגלל העבודה, וזה השימוש שלו, אנחנו מחוברים לשרת ולא גולשים ממודם כך שכל מי שרוצה לבדוק את מקומות הגלישה שלנו יכול משם, ולא ימצאו לאף אחד שום בעיה או גלישה אסורה ולא צנועה. בקשר לביטול תורה, ושאר הידורי קודש וכו' כל אחד, גם מי שכרגע אינו שומר תומ"צ, גם מזרחיסט, גם מרכזניק, כיפות סרוגות וכל סוגי היהודים הטובים - לכולם אסור לבטל תורה והיא אינה נחלת החרדים בלבד. כל דבר שחרדי מחוייב, מחוייב כל אחד.

אלישיר

New member
אני קצת חולה, אז...

בעזי"ת שלחתי פקס לביהמ"ש בבקשה לדחות את הדיון. גם לצעד כזה צריך רחמי שמים, כי אין לי אישור רפואי (אני לא ממהר אף פעם ללכת לרופא, עד שכבר חצי גוססים) -ובית משפט זה מקום בלי תרוצים: הכל נתון לקפריזות של השופט, ולא לאיזו שאיפה לצדק.

אלישיר

New member
כתב לי לא מזמן חבר, שאבבניק ותיק.

בעזי"ת "וברגע מסויים החלטת לקחת את הקטע "ובחרת בחיים" הלכה למעשה כאילו ה"חיים" כמו שאנחנו הבנו אותן עד היום הינם חיים ריקים מכל תוכן ממשי, ללא שום מוצא מהסבך הסתובבנו לנו מבחירות לבחירות, ומחושה לחושה, אותם בגידות של חברים, אותם ישיבות ללא מעש וריכולים על כל מי שנקרא בטעות לשיחה... ואז אתה חושב לעצמך בשיא הרצינות הלכך הכוונה והמשמעות לחיים? בשביל זה נולדנו? להעביר סתם כך את הזמן מבלי כל תועלת?... לכל אחד יש את השלב של "ההבנה" לרוב האנשים שאיתם הסתובבנו זה עדיין לא הגיע למרות הסיבוכים האישיים שיש לכל אחד ולמרות ההוכחה התמידית על הפרצופים שלהם.... ולמרות אי מיצוי החיים בדרך שמחה ואמיתית בקיצור ללא א מ ת אין שום הגדרה אחרת החלטת לפרוש ולחפש אחר משמעות רוחנית "נוגעת" יותר כזו שיש לה רגליים". ---הרבה אחרי שאתה מכיר באמת, אתה עוד נאלץ לאזור את שארית כוחותיך כדי לצעוד בדרכה. זו גם מחלה שלי. לגבי ההתבודדות, נכון זו הדרך של ברסלב. אישית, התחלתי להתבודד מעצמי בתור חילוני, כשבכלל לא ידעתי מה זה ברסלב, אז בשבילי התבודדות זו לא רק עצה של רבי נחמן מברסלב, זו הדרך הפרטית שלי בה התקרבתי לבורא העולם ית"ש. ורק עוד משהו, כשאתה משתמש בהדגשה, תזכור לשים רווח כאילו לא עשית הדגשה.

מתופפת 2

New member
אתה צריך לדעת לקבל ביקורת...

לפעמים יש דברים שצריך לומר בתקיפות, אך עם זאת אני לא זועפת וכעוסה עליכם! ממש לא! תנסה, אולי תצליח אי פעם להעביר ביקורת על מישהו מבלי לכעוס עליו.

1שאלתיאל

New member
לדעתי

זה לא דיבר לאף אחד מחברי הפורום את מדברת על שאבאבניקים מהסוג הגרוע ביותר

שפן1

New member
אלישיר נורא נוראות דברייך

אמת אמת קושט דיברי אמת, ואמר רבינו הקדוש הגאון רבי חיים מצאנז דאנשי דורנו רובא דרובא מהחסידים ומהרבנים המה מערב רב, ומה אנו נענה אבתרייהו בדור יתמות שכזה, דאם בדורו על אחת כמה וכמה בדורינו ויואל משה לגה"ק מסטאמר זצקללה"ה בכא"פ דברים נכוחים אמתיים ויש לי המון סמכים לזה ואמר רבה"ק בעל חידושי הרי"ם מגור דעתיד לבא דור שהכל יהיה אבל הנקודה הפנימית תעלם ודי למבין והשי"ת ירחם ויחוס על ישראל וירחם ויגן רק בזכות לימוד תורה בארץ הקודש שערכ רב מאד. אכי"ר.

מתופפת 2

New member
כן, אז מה?

זה לא נותן לגיטימציה לעשות דברים אסורים. גם הצדיקים של היום לא משתווים לאלו של אז... כך שזה לא לגיטימי.

למעלה