האם אתם באמת חרדים?

מתופפת 2

New member
האם אתם באמת חרדים?

מהו חרדי בעיניכם? אחד ששומר שבת ומסורת והולך בשחורים? אם כן- אתם טועים!!! חרדי הוא קודם כל בפנימיות ובאמת העצמית. מה אתם, בתור חרדים לדבר ה', מחפשים באינטרנט? הרי זה לא פחות גרוע מטלוויזיה!!! האין זו סתירה? בשעה שאתם משוטטים לכם בין האתרים, יש באפשרותכם לנצל את הזמן וללמוד תורה! חבל שאני נאלצת לפגוש בתופעות הללו, לא רק פה אלא גם ברחוב! אם כך- היכן הם החרדיים האמיתיים?

קודם כל תנשמי עמוק.

את נשמעת כעוסה על הציבור החרדי. ועכשיו לעצם הענין. עובדה נתונה לבדיקה שרוב חברי הפורום כאן (ולצערי, אני לא ביניהם) גולשים מהסלולרי, הדמוי בין סלולרי לטלוויזיה הוא רחוק. בסלולרי יש רק כיתוב. מה פגם מצאת בחרדים המסתובבים ברחובות ואינם משוטטים באינטרנט, שאף עליהם את מכריזה ואומרת שאינם חרדים אמיתיים.

מתופפת 2

New member
לא שניסיתי לחפש...

אבל הרבה פגמים. קודם כל השוטטות הזאת, שלא מתאימה לבחורים ונערים\רות חרדיים. דבר נוסף הוא שהם עושים ממש חילול ה' בכך שהם מסתכלים על כל בחורה שעוברת לידם ומעירים לה הערות מציקות, הנכללות בקטגוריה של הטרדה מינית, ובכלל- אני לא צריכה ללמד אותך מה קורה בחברה החרדית. מספיק להיכנס לכאן ולדעת... ממש עצוב לי! ניפצתם לי את האשליה שזוהי הדרך...

כמה אחוזים של הציבור החרדי

מתנהגים כמו שאת מתארת? "מספיק להכנס לכאן ולדעת", בבקשה ממך צייני לי בצורה קצת יותר מפורטת מה את רואה כאן?

מתופפת 2

New member
מה אתה אומר?

אין לך מה לענות אז אתה מתקיף? לא ידעתי שאני איזה קשת יום מופרעת... תודה שעדכנת אותי, כי המוטו שלי בחיים זה להיות תמיד בשמחה.

מתופפת 2

New member
קודם כל- מה אתה עושה כאן?

למה אתה לא לומד תורה? מה זה נותן לך כל עניין הפורומים והצ'אטים? האם נראה לך שבחור שאמיתי עם בוראו נכנס בכלל לכאן? ומתוכן ההודעות שאני קראתי כאן, לא ממש התרשמתי לטובה. תקרא את ההודעות בהסתכלות של אדם מהצד ותבין את כוונתי...

אני קורא את ההודעה שלך מהצד

ורואה בן אדם דתי לאומי שמחפש לקנטר את הציבור החרדי, בזמן שלו עצמו לא ברור במה בדיוק להתפס. גם בחור אמיתי עם בוראו שאינו בדרגת מלאך מקדיש מי פחות ומי יותר מיומו לתחביביו. ישנם כאלה שתחביביהם הם לשוחח עם חברים מהמגזר שלהם בפורום. עד כאן לא נמצא שום רע. אם הציפיות שלך מבחור חרדי הם שישב וילמד בכל רגע פנוי, טעות בידך. אולי תנסי לגבש לעצמך עמדה ברורה מה רע כאן בפורום, ולא לומר רק באופן כללי תראה מהצד ותבין.

מתופפת 2

New member
אני לא דתית לאומית

ולא חרדית ולא חילונית, וזה לא קשור בכלל. אתה צודק שאני לא יודעת במה להיתפס, וזאת משום שבשום ציבור לא מצאתי אמת אבסולוטית. לא מצאתי איזה פסק הלכה שמתיר לבחור לבטל תורה כדי לעשות דברים בלתי הכרחיים כגון גלישה באינטרנט, אלא אם כן הוא עובד בשעותיו הפנויות או עושה דברים הכרחיים לביתו ומשפחתו. ישנם אמנם מעטים שבאמת אמיתיים עם בוראם ולומדים כפי יכולתם ועובדה- שהם לא מלאכים אלא בני אנוש עם צרכים אנושיים. ובאמת, בוא לא נדבר על מה אנשים מחפשים באינטרנט ומה הוא גורם להם לעשות, בכלל זה גם נכנס ריבוי שיחה עם האישה, ביטול תורה ובכלל- בזבוז זמן וכו', ואם עדיין, לאחר כל הרמזים אתה מתקשה להבין, גש לרבך ושאל אותו מה לא בסדר בכך. יום טוב.

דוסית1

New member
אף אחד לא אמר...

שהגלישה באינטרנט היא דבר חיובי, כל אחד במדרגתו חייב להנפש ולקחת קצת אויר מלמוד של מספר שעות (סדר בישיבה הוא דבר שאורך לעיתים 3-4 שעות ואולי אפילו יותר.) יש כאלה שבשבילם להנפש זה ללמוד מס` דקות גמרא שלא נכללת בסדר הלימוד, יש כאלה שההנפשות שלהם זה קריאת ספורי צדיקים ויש כאלה ששתיית כוס קפה היא בשבילם הנפשות ובאותה מידה יש בחורים שנהנים להכנס לפורום חרדי ולחוות את היופי שבדת בצורה נוספת, אולי זוהי אינה הנפשות מומלצת ומועילה כמו הנ"ל (ואולי כן...) אך כמובן שהיא עדיפה מהנפשות אחרת שאינה נכללת במסגרת הדת. ובאותה מידה שהרבנים אוסרים להחזיק רדיו וטלויזיה בבית מהסיבה שיש שם ערוצים שלא לרוחנו נאסר גם האינטרנט אע"פ שיש בו גם דברים שמועילים וטובים. כשאומרים בשבילי נברא העולם מתכונים בעצם שכל מה שהקב"ה ברא הוא כלי לעבודתו ית` השאלה אם יודעים כיצד להשתמש בו. אם בחור יודע איפה ומתי לגלוש אז למה שלא יעשה זאת?!

מתופפת 2

New member
ממש לא משכנע!!!!

למה להכניס את עצמך להסתבכויות ולכאלה ניסיונות? טלוויזיה זה הרי תועבה, באמת! גם אם יש דברים מעטים שהם טובים, וכנ"ל גם האינטרנט! אם יש צורך ב"נופש" קטן, ניתן לעשות זאת בדברים שלא גורמים לעבירות. בכלל-צ הטיעון שלך ממש לא מכנע, ונראה מדברייך כאילו את מנסה להצדיק את מעשייך באמתלות חסרות היגיון ומחשבה.

דוסית1

New member
שאלה לי אליך...

האם בנאדם שיאמר לך שאינו שותה קפה בטענה שמפולי הקפה מייצרים בין השאר חומרים מסממים, יחשב בעינייך כנורמלי?

דוסית1

New member
זה נחמד שאת מבטלת כל...

טיעון. חשבתי שאם את שואלת את גם מצפה לקבל תשובות... אז אם כן, תעברי שוב על ההודעות הקודמות תקראי אותן לעומק ואח"כ אם ישארו לך עוד שאלות אז תשאלי... ורק עוד משהו שצינתי אך לא טרחתי להדגיש- כמו שכתבתי כל אחד מתאים את זמני ומקומות הנופש שלו לרמתו הרוחנית (בנוסף לכל.) אז כמובן שלא תמצאי אדמו"רים בפורום אך בהחלט רב מחלט מהחברים פה (לפחות בצורה וירטואלית) נושאים בגאון את התואר חרדי עם כל מה שכרוך בכך.

לדעתי את טיפוס

של "או הכל או כלום". ומי שאינו מושלם אינו שוה כלום. זה יכול להיות בהרבה תחומים, אפילו יצירה יפה לא מושלמת אינה שוה לכלום. אני צודק בהערכה הזאת לגבייך? תחשבי על עצמך בכנות, את לא חייבת לענות. אך לגופם של דברים, מי שזו דרך החיים שלו, סביר מאד להניח שהוא לא יגיע לשום מקום, מכיון שכל דבר בחיים בא בשלבים, גם רומא לא נבנתה ביום אחד. ואם בן אדם לא מסכים עם השלב הלא סופי אין מה שידרבן אותו להמשיך הלאה. דן

מתופפת 2

New member
זה בכלל לא כך!

אני אדם שמאוד משתדל לעשותך חשבון נפש עם עצמו ולהיות אמיתית. אין קשר ל"הכל או כלום", ברור שישנם קשיים ובכל חברה אין מושלמות. אך הבעיה כאן היא שאתה משלים עם העובדה שהמצב ככה ובשבילך הוא אידיאל, ואני חושבת שצריך לתקן! אחרת, מה אנחנו עושים כאן? כל דבר צריך להעלות לקדושה, ואם רואים שיש דבר שהוא קשה, לא צריך לוותר ולומר ככה אני וכך הוא המצב, אלא צריך לשפר ולשנות.

מצטרפת לדעתך..

למרות היותי חרדית חבר'ה,תתעוררו!לא צריך לחכות שמישהו מבחוץ יאמר לכם את זה!!

לאיזה דעה בדיוק את מצטרפת?

את חרדית? את מכירה את הציבור החרדי? את מכירה את אברכי הכוללים שלא יודעים מה זה סלולרי? לא ראו מימיהם אינטרנט מהו? חכמה גדולה להתיפייף ולומר גם אני מצטרפת לדעה זו. סליחה על הצורה בה נאמרו הדברים. זה מכאב. דן.

חנוך617

New member
כבר דנו בענין

בעבר. חפש בדפים קודמים. או שלא תחפש... מה שמסתבר...

חנוך617

New member
כבר דנו בענין

בעבר. חפש בדפים קודמים. או שלא תחפש... מה שמסתבר...

למעלה