האם אתה עקבי?

Lu Tze

New member
נמאס לי מילדים קטנים שלא יכולים

לכתוב. כשאני נכנס לפורום אני מצפה להבין תוכן של הודעה גם בלי "למחוק" במח שלי אלפי סימני שאלה, הדגשות ושורות של נקודות.

L7

New member
אתה משקר או לא מבין.איפה אלוהים

בתמונת העולם יש בו סדר באלוהים מהו הסדר ניסית להבין את הסדר מי סידר איך שומע תפילה מהיכן יודע מי שסיפר לך את התשובה האם לא ברור לך שאלוהים הוא חידה ענקית שאיננה מוסברת ולכן איננה מסבירה?

באהבה1

New member
../images/Emo13.gifL7 אתה רוצה לעשות רנטגן לאלקים?

בוא ואתן לך משל ששמעתי מהרב העצום נויגרשל!!! איזה מדען גדול מאד התחתן עם איזה אידיאנית פרימיטיבית משבט זולו! הם לא הבינו אחד את השפה של השני ותקשרו בידיים! יום אחד ישבו על השולחן עם מדען שהכיר את שפתה! אמרה לו: :אני לא מבינה מילה אחת!!! ממה שבעלי מדבר!!! ענה לה: זה מפליא אותך??? שאת לא מבינה אותו? אני לא מבין מה הוא בכלל עושה איתך!!! הוא הדין לגבי אלקים!!! אתה מופתע שאתה לא מבין אותו??? זה פלא שהוא בכלל התחתן איתנו!!! ("הקדוש ברוך הוא וישראל הם אחד"!!!)

Governor

New member
`ההגיון מחייב אלקים!!!!!!!!!!!`

לא מניה ולא מקצתיה `כבר אמרתי מליון פעם!!! כל חפץ מסודר!!! שאתה רואה בעולם אתה מודה שמישהו סידר!!!` אתה יכול לומר זאת עוד מליוני פעם, אולם זה לא יהפך את טענתך לנכונה. סדר יכול להיווצר מעצמו: פתותי-שלג, גבישים צומחים, קרומים, dendrites, וכמובן, התהוות היקום הפיסי והאבולוציה proper וספציאציה (להבדיל מאבולוציה מולקולרית) `...(שעון, מחשב...) ואתה לא טוען שהסתדר לבד!` אלה דוגמאות מעשי-ידי אדם נסיונך כולל רק התרשמות מהתהוות סדר מעשה ידי-אדם, או סדר שנוצר בהליכים טבעיים. לכן, בבחנך אוביקט נתון על מנת להחליט כיצד נוצר, איך תדע שנברא? הלא מעולם לא היית עד לבריאה. אף אחד לא היה עד לבריאה `ולכן לא לוקח המחשב מהחנות בלי לשלם!!!` נשמע כמו נמוק של איזאק האידיוט `אין שום סיבה שבעולם שלא תגיד על היקום שמישהו סידר!!!` היקום הפיסי התהווה ללא מעורבות יהוה... ______________________________________________________________ 0284392570

באהבה1

New member
../images/Emo153.gifאיזה עמ"בה חטף את מוחכם!!!!!!

אמרת: "סדר יכול להיווצר מעצמו: פתותי-שלג, גבישים וכו'", אענה ע"י מילים שלך!!! "גיבוב של שטויות"!!! למה? כי כל התופעות הנ"ל נוצרות ע"י חוקים פיזיקליים! כל החוקים הללו הם אך חלק מהסדר המופלא שמחייב מסדר! לדוגמה: תוכנת מחשב! יש בהן הרבה חוקים! שגורמים לסדר אבל! בחיים לא נאשים אותם ביצירת התוכנה כי זה דבילי!!! הם חלק מהתוכנה!!!!!!!!!!!!!! כך חוקי הטבע!!! הם חלק מהטבע!!! אבל מי לעזאזל יצר את הטבע המסודר הזה??? פס': "מי ברא אלה" צרף "מי" ל"אלה" והרי לפניך פתרון התעלומה! זהו אלקים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Governor

New member
`כל התופעות הנ"ל נוצרות ע"י חוקים

פיזיקליים! כל החוקים הללו הם אך חלק מהסדר המופלא שמחייב מסדר!` מה פתאם? הטבע קים. חוקי הטבע אינם קימים. הם שלנו. רוצה לטעון שהטבע הוא יהוה? בבקשה. אם כן, יהוה מסתתר מאחורי הטבע. ניחא. זה אינו מענין איש, ועדיף אפילו לעבוד לטבע, כיוון שהתוצאות זהות, בעוד עבודת טבע יש בה לפחות משהו אמיתי... ______________________________________________________________ 0284392570

באהבה1

New member
../images/Emo46.gifלמה אתה מתעלל בי!!!!!!!!!!!!!!!!

שולח אותי לכל מיני שטויות מאורכות (ע"י ניתוחים פלסטיים לא מוצלחים)!!! מה אני נראה לך סנג'ר??? אמרת: "חוקי הטבע אינם קימים. הם שלנו. רוצה לטעון שהטבע הוא אלקים בלה בלה בלה..." מה זה החרתה הנ"ל??? הלזה תקרא אינטיליגנציה? אולי אנטי-ליגנציה!!! מה שאמרתי פשוט מאד!!! בתוכנת מחשב יש הרבה חוקים! שגורמים לסדר! אבל! בחיים לא נאשים אותם ביצירת התוכנה כי זה דבילי!!! הם חלק מהתוכנה!!!!!!! כך חוקי הטבע!!! הם חלק מהטבע!!! אבל מי לעזאזל יצר את הטבע המסודר הזה??? אין מה להסתבך!!!

כל התופעות הנ"ל נוצרות ע"י חוקים

פיזיקליים! כל החוקים הללו הם אך חלק מהסדר המופלא שמחייב מסדר!` מה פתאם? הטבע קים. חוקי הטבע אינם קימים. הם שלנו. רוצה לטעון שהטבע הוא יהוה? בבקשה. אם כן, יהוה מסתתר מאחורי הטבע. ניחא. זה אינו מענין איש, זה אינו מענין איש, זה אינו מענין איש, זה אינו מענין איש, זה אינו מענין איש, זה אינו מענין איש, זה אינו מענין איש, זה אינו מענין איש, זה אינו מענין איש, זה אינו מענין איש, זה אינו מענין איש, זה אינו מענין איש, זה אינו מענין איש, זה אינו מענין איש, זה אינו מענין איש, זה אינו מענין איש, זה אינו מענין איש, זה אינו מענין איש, זה אינו מענין איש, זה אינו מענין איש, זה אינו מענין איש, זה אינו מענין אישזה אינו מענין איש, זה אינו מענין איש, זה אינו מענין איש, זה אינו מענין איש, זה אינו מענין איש, זה אינו מענין איש, מטאפורה לשטחיות החיים שלך!

Governor

New member
מתסכל. אני יודע. מה לעשות? בחרת

בדרך חיים אידיוטית של השתטות, ובזוי כבוד האדם וצלמו, בכך שהכפפת עצמך להזיה אוילית, `חויה` אישית, יהוה, פרי מוחך הקודח, וגומחת הקיום של הזיתך מצטמצמת ומידלדלת ללא הפוגה בעוד עיניך רואות וכלות... ______________________________________________________________ 0284392570

preacher

New member
הפרדוקס נמצא לא בשאלון

אלא בעקביות האמונות שלך. השאלון רק גילה לך את הפרדוקס.

אז אני מבין שחטפת הרבה פגיעות

שאלות לא יכולות לסתור זו את זו. רק התשובות יכולות לסתור, וזה בדיוק מה שהמבחן בא לבדוק. אז טוב, המראה מעוותת והרצפה עקומה וכותבי השאלון טפשים ואתה צודק. מרוצה?

רון סי

New member
טוב,

עברתי בינתיים על מסלול הלא-מאמין, ויש בו שני באגים מידיים. הבאג הראשון הוא בשאלה 13, ששואלת אם צריך הוכחות חד משמעיות לקיום אלוהים בשביל להאמין בו. שאלה קודמת שאלה לדעתי על מידת ההוכחה הדרושה להנחת נכונותה של האבולוציה. שם עניתי שאין צורך בהוכחה חד משמעית, ולמרות שלא כל הבעיות בתאוריה פתורות, אפשר לקבל שהיא נכונה. לשאלה 13, לעומת זאת, עניתי שיש צורך בהוכחה חד משמעית בשביל להאמין באלוהים. על זה השאלון התריע שטעיתי. זו שגיאה. אין להשוות בין תאוריה מדעית, ועוד מורכבת ומסועפת ודינמית כמו האבולוציה, שנכונותה אינה חדה, אינה ענין של "יש" או "אין", לקיומה של יישות כלשהי (אני, אתה, או אלוהים), חד משמעית, שעליה צריך לענות בכן ולא מוחלטים. הבאג השני, באג קלאסי יש לומר, נמצא בשאלה 16, ששואלת האם אלוהים יכול (למעשה, יכולה, מה שמעיד על השקפתו של כותב השאלון...) לרבע מעגל או לעשות ש 1 ועוד 1 יהיה שווה ל-72. בשאלה קודם עניתי שאלוהים הוא (היא) כל יכול. בשאלה זו עניתי: "לא". על זה קיבלתי התרעה לסתירה. ובכן, כמו שכבר ציינתי בדיונים קודמים, אפילו בפורום הזה ממש, אלוהים יכול לעשות כל דבר. מה שאינו דבר, אין הגיון לשאול לגביו אם אלוהים יכול לעשות אותו. לגבי התרגיל המתמטי, הוא אינו דבר, משום שמתמטיקה מוגדרת היטב, ותוצאת חיבור של 1+1 איננה ענין של מציאות, אלא של הגדרה. לגבי ריבוע המעגל, השאלה אם יש דבר כזה. אם יש, אלוהים יכול לעשות אותו. אם אין דבר כזה, אין הגיון לשאול אם אלוהים יכול לעשות אותו.

רון סי

New member
ראוי לציין, אגב

שמחברי השאלון עצמם אינם בטוחים בגישתם, ומוכנים לקבל הערות. זאת בצדק גמור.

רון סי

New member
עוד ראוי לציין

שהמחברים התייחסו בפאק לנקודות שהעליתי (טוב, מעולם לא טענתי למקוריות של איזה רעיון שלי) אבל באופן בלתי מספק לחלוטין. לגבי שאלה 13, ההוכחה, הם גמגמו משהו על הוכחות במדע. זה לא רלונטי להוכחת קיום אלוהים, שאינה אמורה להיות מדעית (המדע, לפחות כיום, עוסק רק בתופעות טבעיות, ואלוהים הוא על-טבעי). לגבי 17 הם הודו שהשאלה היא "קצת" לא הוגנת. לדעתי היא מאד לא הוגנת, בייחוד לאור העובדה שהם מודעים לבעייתיות שבה.

Levos

New member
ועוד באגים

כתבתי שאלוהים אינו קיים. לאחר מכן כתבתי שהוא כל יכול וכן שואף לטוב. בשאלה האם אלוהים יכול להפוך חטאים למטרה טובה (או משהו בסגנון) עניתי שהוא יכול וקיבלתי פגיעה. אבל זהו אחד הפראדוקסים שקשורים באלוהים- ובגלל זה (למשל) איני מאמין בו. מה הנקודה לפגוע באתאיסטים בגלל בעיה באמונה באל?

למעלה