האם אתה עקבי?

neko

New member
../images/Emo45.gif בדיוק שני הדברים עליהם נפלתי!

(השלישי נבע מטעות שלי...)

יפה, חבל שלא קראתי את זה לפני

שהגבתי. טענתי אותו דבר לגבי שאלה 16, אבל בניסוח פחות טוב. לגבי 13, אתה אכן צודק שאין סתירה בין זה לבין הטענה לגבי האבולוציה, אך עדיין אין זה אומר שצריך הוכחה מוחלטת וחד משמעית (אמנם אני חורג מתחום הבדיקה), אלא מספיקה הוכחה חזקה בלבד. במיוחד כיוון שאין 'הוכחה מוחלטת' לשום דבר, וגם לא יכולה להיות.

preacher

New member
טוב, קיבלתי ציון מושלם.

איפה מקבלים את הפרס? זה עוזר בבחינות כניסה לאוניברסיטה?

חביב ביותר

חטפתי 2 פגיעות ישירות וכדור. את הכדור חטפתי על שטענתי שהאל 'חייב' לרצות בפחות סבל בעולם וכן שתיתכן מחלה הכרוכה בסבל רב "למען "מטרה עליונה". התלבטתי לפני השאלה ואני עדיין מתלבט, כך שאינני יודע אם הם צודקים או לא. נראה לי שזה תלוי מה נכלל בהגדרה "מטרה עליונה"... פגיעה אחת חטפתי בגלל שאינני מסכים אם ההגדרה. טענתי שלאל יש את הכח לעשות הכל, ובמקביל טענתי שהוא אינו יכול ליצור מצב שבו 1+1=72. זה נחשב בעיניהם סתירה, אך לדעתי לא כיוון שהמקרה של 1+1 הוא תלוי בהגדרה, ועל כן לא קשור ל'יכולת'. באותה מידה אני סבור שהוא אינו יכול ליצור 'צהוב בצבע כחול', רווק נשוי, או יש שאיננו קיים. רק מי שטוען שחוסר יכולתו של האל לברוא 'בלהבלה מגורלן' או כל קישקוש אחר, יכול לטעון זאת. לגבי הפגיעה האחרונה, לפני שאסביר אני רוצה להיות בטוח שהבנתי את הניסוח כראוי. אשמח אם מישהו שיודע אנגלית טוב יסביר לי את המשפט הבא: "It is justifiable to base one's beliefs about the external world on a firm, inner conviction, regardless of the external evidence, or lack of it, for the truth or falsity of these convictions". לדייק כמה שיותר, בבקשה. תודה

neko

New member
מסכים איתך לגבי ה1+1=72, גם

אני עניתי כך וחטפתי... המשפט האחרון פשוט מאד: האם זה מוצדק להאמין בלי הוכחות, אלא רק על תחושה.

למעלה