האם אתה עקבי?

האם אתה עקבי?

בעולם המקביל של הפורומים בנענע הביא כותב באחד הפורומים את הקישור הזה. מדובר במבחן הבא לבדוק האם תפישותיך ואמונותיך בקשר לדת הן עקביות. המבחן מיועד למאמינים ולבלתי מאמינים כאחד, והוא בודק רק עקביות - לא "נכונות" של התפישה. מבחן מצוין ומאיר עיניים, ובעייתו היחידה שהוא כתוב באנגלית. המלצה למי שבוחן את עצמו: קרא בעיון ואפילו מספר פעמים כל שאלה עד שתהיה בטוח שהבנת אותה. לא למהר לזרוק תשובות בלי לחשוב.

באהבה1

New member
../images/Emo151.gifכדברי MR. G:"גיבוב של שטויות"

ממש בקיצור! מצטער אם לא מובן! גם זה יותר מדאי!!! 1. לא צריך להוכיח שהלוך נס לא קיימת כי ע"פ ההגיון אינה קיימת! צריך להוכיח שה' לא קיים כי ההגיון מחייב שהוא קיים! (סדר מחייב מסדר!) 2. ה' רוצה שלא יהיה סבל אך לא יהפוך אסור למותר כי זה חוק שטבע! והחליט שזה הכי טוב! אז יעשה פחות טוב בגלל סבל??? מה ההגיון? אולי זה יגרום ליותר סבל??? 3. אלקים שרוצה טוב נותן לסבל לקרות כי לפעמים זה הכי טוב!!! 4. ה' יכול 1+1=72! תגובתו: אי אפשר להבינו אז אי אפשר להבין אמונתך בו! שטות מכוערת! 5. צריך לבחור דרך חיים על סמך הוכחות! אפשר להאמין בה' ללא הוכחות (לכל כלל יש יוצא מן הכלל!) וכדאי להאמין גם ללא הוכחות כי זו האמת!!!

neko

New member
../images/Emo6.gif... הייתי בטוח שדווקא לדתיים לא

יהיו סתירות באמונה. אם לא הבנת, אלו לא טעויות אובייקטיביות שלך, אלו סתירות בין תשובותיך השונות.

יפה

סיימת בלי פגיעות? איך אתה מסביר שרוב האנשים סותרים את עצמם בממוצע כמעט פעם וחצי (לפי הנתונים שם)

אני חייב להודות

שספגתי שתי פגיעות. פעם אחת היתה בגלל שלא קראתי את השאלה כראוי ולא הבנתי אותה, אבל פגיעה אחת באמת אילצה אותי לחשוב שנית על נושא מסויים ולתקן את עמדתי במקצת. אגב, רוב האנשים חוטפים בממוצע כמעט שלוש פגיעות, אבל "בולעים" כפגיעה וחצי בממוצע על ידי אימוץ עמדה שרירותית. האמת היא שזה נראה לי מספר נמוך יחסית, הנובע מהעובדה שמרבית העונים על המבחן הם אנשים שחשבו על הנושא לא מעט. בעמדותיו של "האיש מהרחוב" יש קרוב לוודאי הרבה יותר סתירות פשוט מפני שהוא מעולם לא טרח להעמיד אותם במבחן.

שייח'

או קיי אני לא חטפתי לא פגיעות ולא כדור אבל נראה לי שכל אחד שמבין אנגלית ויקרא את השאלות ברצינות, אין סיבה שהוא יחטוף פגיעות חפיף, בכל מקרה שאלון נחמד בטח יעורר כאן קצת בלאגן למאמינים למיניהם

neko

New member
אני דווקא חטפתי שלוש פעמים,

אבל אני חושב שזה יותר מכיוון שניסיתי לא לחטוף מאשר מכיוון שבאמת הגיע לי

שאלון פאראדוקסאלי

יש בו שאלות שסותרות אחת את השניה מיניה וביה למשל - אין הוכחה למציאות המפלצת מלוך נס, התהיה זו הוכחה לאי קיומה? בהנחה שכן, אין הוכחה למציאות הבורא התהיה זו הוכחה לאי קיומו? וכי צריך הוכחה לקיום הבורא? האם נוצרנו יש מאין? האם לא מבשרי אחזה אלוה? אין הוכחה למציאות שכלם של כותבי השאלון הזה התהיה זו הוכחה לחכמתם/טפשותם? בהנחה שכן, אז אין להם שכל בקדקדם!

באהבה1

New member
../images/Emo88.gifההגיון מחייב אלקים!!!!!!!!!!!

כבר אמרתי מליון פעם!!! כל חפץ מסודר!!! שאתה רואה בעולם אתה מודה שמישהו סידר!!! (שעון, מחשב...) ואתה לא טוען שהסתדר לבד! ולכן לא לוקח המחשב מהחנות בלי לשלם!!! אין שום סיבה שבעולם שלא תגיד על היקום שמישהו סידר!!! פשוט! ואין מה להסתבך! ואנא תפסיק לנסות לסבך את מה שפשוט!!!!!!

Lu Tze

New member
באמת, למה להסתבך?

מה האנושות כבר הרוויחה מבדיקת דברים לעומק?

באהבה1

New member
ע"פ התורה חובה לבדוק לעומק!!!

אבל!!! יש דברים שאין להם עומק!!! כי הם עובדות יבשות!! כמו 1+1=2 יש מה להתעמק פה? לא! גם פה: כל חפץ מסודר!!! שאתה רואה בעולם אתה מודה שמישהו סידר!!! (שעון, מחשב...) ואתה לא טוען שהסתדר לבד! ולכן לא לוקח המחשב מהחנות בלי לשלם!!! אין שום סיבה שבעולם שלא תגיד על היקום שמישהו סידר!!! אין מה להתעמק פה! זה פשוט! ומחייב...

SupermanZW

Well-known member
שטחיות

משום שאינך מבין את חוקי הפיסיקה אתה טוען כי מישהו סידר את היקום, ע"פ חוקי הפיסיקה היקום קיים כפי שהוא כי לא היתה אפשרות אחרת כתוצאה מאופן היווצרותו. מה נראה לך שהיקום זה "לגו" וצריך "לסדר" אותו, החוקיות היא כנראה למעלה מבינתך. סתם בתור דוגמה פשוטה אשאל אותך מדוע מסתובב כדור הארץ סביב עצמו וסביב השמש, האם מישהו מסובב אותו כל הזמן או שמא כך חוקי הפיסיקה מחייבים?

באהבה1

New member
../images/Emo151.gifאנשים כמוך האמינו שהעולם שטוח

במשך אלפי שנים!!!
אז מי שטחי??? ובקשר ל"חוקיות" שהזכרת! ראה תשובתי למיסטר- G!!!

SupermanZW

Well-known member
לא הוכחת דבר

חוץ מאת העובדה שאינך מבין את חוקי הטבע. האם אתה באמת מאמין כי אלוהים מסדר את פתיתי השלג? אינך יכול לתלות כל דבר שאינך מבין באלוהים, הדבר רק מעיד על בורותך ושטחיותך ולא על ניסיון להבין את הסיבות לתופעות שהציגו בפניך.

Lu Tze

New member
תביני!!!!!! לא חייבים לרשום כל

משפט!!! עם עשרות!!! סימני!!! קריאה!!! וגם!!! לא!!! חייבים!!! להדגיש!!! כל!!! דבר!!! לקרוא!!! דברים... ככה... זה!!! מאוד!!! מעצבן!!! וגם מסיח... את!!! הדעת... (למרות שבמקרה שלך אין הרבה תוכנן ש*ניתן* להיות מוסח ממנו). בעיברית יש מספר סימני פיסוק ולכל אחד את השימושים שלו. זה שנראה שאת מודעת רק לשני סימני פיסוק, לא אומר שהשאר לא קיימים. בנוגע לתוכן ההודעה, המשפט שלך ("כל חפץ מסודר") הוא פרדוקס. אם את מגדירה את כל הדברים בעולם כמסודרים, הרי למילה "סדר" אין משמעות, שכן אין בעולם משהו שהוא לא מסודר, ואם יש בעולם משהו לא מסודר, אזי לא כל דבר בעולם מסודר. (כן, אני יודע, אני מבזבז זמן. ההודעה הבאה שלך בטח תהיה עותק של ההודעה הקודמת. אולי בניסוח שונה)

באהבה1

New member
../images/Emo6.gifמפריע!!! לך??? בעיה!!! שלך!!!!!!

ו"בנוגע לתוכן ההודעה" יש הרבה דברים לא מסודרים בעולם!!! דוגמאות: רסיסים של כוס שנשברה אינם מסודרים!!! למה? כי הם התפזרו במקרה כך! עלים שנושרים על הרצפה אינם מסודרים!!! וכן כל תוצאות של "מקרה" אינם מסודרות!!!

Lu Tze

New member
לא, זו לא בעיה שלי.

זו בעיה של מערכת החינוך בישראל, ואני מרחם על המורה שלך ללשון (בהנחה שאת עדיין במסגרת מערכת החינוך. אם לא אני מרחם על כל מי שצריך לבוא איתך במגע). מוזר שדווקא דתיי הפורום (לא רובם, אבל אחוז הרבה יותר גדול מהחילוניים) מבזים את "שפת הקודש". זה שההבנה שלך ביהדות ובמדע (ובעצם בכל דבר שדיברת עליו בפורום) משתווה לרמת ההבנה של נמלה בכיוון השעון בווידאו לא מפריע לי. זה שאת מתיימרת לדעת את כל סודות הבריאה לא מפריעה לי. זה שאת מציפה את הפורום בשטויות גם לא כל כך מפריע לי, אבל ביזוי של שפה שבה אנשים משתמשים כדי לתקשר *מאוד* מפריע לי. פחות או יותר כמו שהיה מפריע לך אם הייתי לוקח את התנ"ך וזורק אותו על הריצפה מולך (מה שלא הייתי עושה כי *אני* מנסה להתחשב ברגשות של אנשים, גם כשאני לא מסכים לדעותיהם). קצת כבוד לשפה. ותקני אותי אם אני טועה, אבל האם העלים שנופלים מהווים חלק מהעולם הזה? אם כן, הרי שהעולם (או חלק ממנו) לא מסודר.

למעלה