האם אנרגיה בדידה?

• פותח הנושא ASHY
  • פורסם בתאריך

ASHY

New member
האם אנרגיה בדידה?

היי אנשים. יש לי שאלה קטנה וחמודה - האם אנרגיה בדידה? (כלומר לא יכולה לקבל כל ערך אלא כפולה של ערך מסויים) תודה

ASHY

New member
דבר ראשון תודה

דבר שני, מהיכן זה נובע? והאם מכך נובע שהספקטרום תדירויות של גל אלקטרו-מגנטי אינו רציף גם (על פי הקשר E=hf)?

prefect

New member
למה לבלבל?

h/2pi זה לא אנרגיה. זה פעולה או תנע זוויתי אנרגיה יכולה להיות מקוונטטת במערכות מסוימות (לדוגמה אנרגיה של חלקיק שנמצא בנפח חסום), ולמשל אנרגיה של שדה לאקטרומגנטי מגיעה בקוונטות של hbar omega, כאשר omega הוא התדר של השדה, אך באופן כללי לא ניתן להגיד שאנרגיה מקוונטטת תמיד.

avinamal

New member
נדמה לי גם שזו לא שאלה ברת הכרעה

בניסוי פיסיקלי. על כל פנים לא ניתן לשלול את היותה בדידה בניסוי.

prefect

New member
כנראה

לפחות אני לא מצליח לחשוב על ניסוי שיוכל להפריך את זה. אבל השאלה היא אם זה נחוץ למשהו, כי אם לפי כל מודל רלוונטי שקיים האנרגיה בניסוי מסוים היא רציפה, ולא גילו שום סטיה מהתחזיות של המודל, מה הטעם לנסות לטעון שהאנרגיה מקוונטטת?

ailag

New member
למיטב ידיעתי לא

כמו שאמרו, פר ניסוי או פר מערכת היא יכולה להיות מקוונטטת, אבל בניסוי אחר עם למשל תדירות אחרת נקבל קווינטוט (זאת מילה?) אחר. וכמו שאמרו, עד שלא ננסה כל אנרגיה אפשרית לא נדע בודאות שבאמת זה נכון, לך תדע, אולי בסקאלות קטנות במיוחד פועל איזה חוק חדש שלא גילינו.. אבל לבינתיים נתנהג כאילו אין חוק כזה, כי לא יעזור לנו לחשוב שיש.

למעלה