האם אני צודקת...???

° זואי °

New member
אני חושבת

שהוא לא כל כך ידיד טוב שלך. ידיד טוב היה אומר לך רגע לפני המעשה שהוא לא מענין בך ולא רגע אחרי. ידיד טוב לא היה מספר לך כמה הא מאוהב בחברה שלך אחרי שעשה לך משהו כזה. ידיד טוב לא דורס ידידות ברגע שהוא חושב שהוא מצא אהבה. אחד כזה, לא בטוחה שהייתי ממליצה לחברה שלי. לא יודעת אם הודעת לחברה שלך שאם היא תצא איתו החברות שלכן תיפסק. אם זה מה שעשית, חושבת שטעית. אם כל מה שעשית זה לספר לה מה היה וההחלטה הייתה לגמרי שלה, לא רואה בזה רע.

בעיקר חוסר רגישות

רגישות משמעותה: יכולת קליטה וקריאת רגשותיו, אותותיו של האחר יכולת אבחנה דקה לסיטואציה שנוצרה הבנה, הקשבה ויכולת התנסחות עדינה לנוכח המצב העדין. לא צריך לשתוק, לא צריך להתקפל אבל בהחלט יכול היה לגלות רגישות, אולי להמתין קצת להתנסח ברכות ע"מ לפגוע כמה שפחות. ואולי לגלות אחריות ולהציג את הדברים כמו שהם ממש, דקה לפני. בטוחה שדקה לפני, התבטא בצורה דו משמעית שיכולה הייתה להתפרש כאילו גם הוא מרגיש. מה לעשות..מכירה את הטקטיקה העלובה.

שירלי6

New member
שרית המתוקה

קראי שוב את מה שכתבת. אין שם ידידות. ידידות אמת בין גבר לאישה מכילה אמפטיה, כנות ופתיחות ללא תנאי. את מזהה משהו מזה בקשר שלכם?

סולי3

New member
לא. את לא צודקת

אם כל הכאב וחוסר הנוחות בענין הזה, לא היית צריכה לבוא בטענות לידיד שלך. הוא לא שיקר לך, לא הוליך אותך שולל והסביר לך שהוא רק ידיד. אז הוא התאהב בחברה שלך, אז מה? אם הוא לא יהיה איתה זה יעשה לך טוב? קצת מזכיר את משפט שלמה "גם לי גם לך לא יהיה".

צודקת?

אין כאן עניין של צדק! את זו שפיתחת רגש כלפיו ולא הוא כלפייך ואף ידעת זאת. החברה שלך בחרה את בחירתה שלא להענות לחיזוריו ולך אין שליטה על הכעס שלו שאי הצלחתו במסע כיבושיו. כמו שאת היית איתו, היו עוד כמה לפנייך ובוודאי שיהיו אחרייך.

vered 37

New member
את יודעת..

אנו נוהגים להשתמש במילה הזו ידיד כמובן מאליו בלי לייחס חשיבות למשמעות מיהו ידיד באמת. את אומרת ידיד טוב..לא חושבת שזו ההגדרה המתאימה בסיטואציה שאת מתארת. ידידות זו חברות שנרקמת בין שני אנשים ללא רגשות מעורבים של אחד הצדדים. ברגע שהתאהבת בו זה כבר הופך את הקשר למשהו אחר לגמרי לא לידידות. אני חושבת שהוא היה איתך מאד כנה ששיתף אותך בתחושות שלו. חברתך היא אכן חברה טובה ונאמנה לך. אותך אני מבינה כי פיתחת אליו רגש והתחלת לגלות רגשי קנאה כלפיו בגלל שהתאהב בחברתך.לגיטימי. כל הסיטואציה הזו לא ממש בריאה.לא שופטת אף אחד מכם!

sweetsarit36

New member
קודם כל תודה...

על תשומת ליבכם לעניין שלי. טללי בוקר מספר שחסרים פרטים ואני אוסיף... חברתי שבמהלך הבילוי הכירה אותו טוב יותר ראתה בו ידיד שלי ותו לא. יום למחרת כשסיפרתי לה את רגשותיו היא הייתה המומה ולא ממש האמינה לי וחשבה שזה אצלי בראש בלבד. טוב כמובן שבסופו של דבר היא האמינה ולא נתנה לדברים לזרום הלאה מבחינתה. לטענתה אני חברה טובה והיא לא תעשה שום דבר שיפגום בחברות שלנו. נכון... אין לי שליטה על רגשותיו של אף אחד, אבל יש לי רגשות משלי. שפטתם אותי (במיוחד הגברים שבינכם) בחומרה מעט וגרמתם לי להתכווץ עוד יותר ולהרגיש אשמה. במה אני אשמה? שהתאהבתי?? הוא אכן רצה להישאר ידיד והסכמתי כי זה בן אדם שאני נתקלת בו בחיי היומיום שלי ואין מצב "לברוח" ממנו. אני בחורה מאוד חברותית וטובת לב וחשבתי לנכון לנסות לשכוח. לא הייתה בי שום קינאה או רכושנות כשהוא סיפר לי שהיה עם אחרות ... ממש לא!! אבל לרצות את החברה הטובה שלי??? וואו זה כבר כואב תאמינו לי. נכון להיום... אנחנו לא מדברים מספר ימים. אתמול בא במפתיע בשעות הלילה "להגיד שלום". בא אמר שלום ונסע. ממש 3 דק' על השעון. לטענתו הוא הולך להעלם לי ולכולם, (להחליף מס' סלולר, לנתק במסינג'ר ולא להגיע לשום מסיבה או אירוע שאני שם). כמובן שמבחינתי זה הדבר הכי טוב אך הדבר טרי וכולי מבולבלת.

אדמiנית

New member
צדק

זה שם של
. אין כאן עניין של צודקת או לא צודקת. כל אחד רואה את הדברים מכיוון אחר. אני מאז ומתמיד לא מאמינה גדולה במה שנקרא חברות/ידידות אפלטונית בין אשה לגבר. אני חושבת שרק במקרים מעטים זה באמת נשאר אפלטוני. ברוב המקרים אחד מהצדדים מפתח רגשות (וכשאני אומרת רגשות זה אומר גם משיכה מינית בלבד, בלי אהבה ), ומכאן הלאה זה מתכון בדוק לכאבי ראש
ואכזבות. בכל מקרה, המעשה נעשה, ולא בוכים על חלב שנשפך ( או שבוכים אבל זה לא ממש עוזר...). השאלה היא מה את עושה מכאן הלאה. החברה שלך נקטה עמדה, דחתה את העניין מראש ובזה סגרה את הסיפור - ובסולם הערכים שלי - היא עשתה בדיוק מה שצריך לעשות - מה שאני הייתי עושה במקרה דומה. מבחינת ה"ידיד" הזה שלך, שוב, בסולם שלי, הוא היה יורד כמה שלבים לדרגת מכר בלבד. את רואה אותו בחיי היומיום
"שלום שלום" ונגמר הסיפור. לא מעבר לזה. ותאמיני לי, הוא לא הולך להיעלם לשום מקום. מי שרוצה להיעלם - פשוט עושה את זה, בלי להזהיר קודם
(מזכיר לי קצת את "תחזיקו אותי...") קטונתי מלתת עצות לאנשים אחרים אני הייתי מנתקת מגע. עם כל הקושי שבעניין, גם כדי "להירפא" מלב כואב עדיף לנתק מגע מנשוא האהבה הנכזבת. ושוב - זו רק דעתי.

רחלי228

New member
צודקת?

וזה ישנה את תמונת המצב? מה זה משנה. תסתכלי פשוט - הוא לא מעונין בך. תמשיכי הלאה. לא ענין במי הוא מעונין. אין לך אפשרות לשלוט על אדם מלבדך. תניחי לזה. מה שהוא בוחר לעשות, מה שחברתך בוחרת...זה שלהם..לא שלך.. תתעסקי עם חייך בלבד. ותהני.. <ושוב...דעתי בלבד>

sweetsarit36

New member
אגב...

אני רוצה לראות כל אחד ואחד מכם.. שמתאהב ואז פתאום הצד השני מגלה עניין בחבר/ה שלכם.... זה כואב תאמינו לי. אין פה עניין של רכושנות כלל. זה טבעי שיש רגש וזה כואב. אגב אני מעט שמרנית בדעותיי ואני חושבת שלא יעלה על הדעת שאם הייתי עם מישהו ושכבתי איתו, הוא ילך לחברה הכי טובה שלי וירצה לשכב גם איתה. אני לעולם לא הייתי מפתחת קשר עם בחור ששכב ונמשך מינית לחברה שלי. זה נוגד את כל הכללים והחוקים שאני מכירה. זו דעתי לפחות!!

vered 37

New member
יש לך טראומה ממקרה בוביט ?

זה בגלל שכמעט ...... גם לך ! אני אוהבת אנשים עם דיעה שניה אבל רק אם היא צינית !!!

vered 37

New member
../images/Emo13.gif תודה נשמה.ממש ריגשת אותי.

אני מקווה שאתה בסדר !

שרית

אם אוהבים מישהו והוא מאושר במקום בו הוא נמצא אין טוב מזה. אם באמת יש לך רגשות אליו אז את צריכה להבין ששם זה הטוב שלו.עם כל הכאב ותעשי טובה די עם הSMS למסיבות

sweetsarit36

New member
זו לא אני עם ההודעות ../images/Emo13.gif

אני שרית, לא טלי!!! טלי היא המארגנת והיא זו ששולחת. גולף 64 מכיר אותי ואותה ויאשר שזו לא אני ששולחת. ואגב שרשור זה בטעות נפתח כחדש, הוא היה אמור להיות המשך של שרשור שפתחתי בשעות הלילה המאוחרות.

GOLF46

New member
טלה צפוני קבל עדכון

הSMS שאתה מקבל זה של טלי תנסה להזכר מתי והיכן הייתה במסיבות שלה ושם אנשים ממלאים דף משוב עם פרטים אישיים ומספר נייד אז מה לעשות הפעם פיספסת גם אני מקבל SMS מטלי וגם עוד כמה אנשים שנמצאים פה והם צפונים

למעלה