האם אני צודקת?

kokopeli1

New member
האם אני צודקת?

בגן של הדס יש כ10 (המספר משתנה מיום ליום כי יש אפשרות להביא לגן את הילדים על בסיס יומי) ילדים בגילאים שנה עד שנתיים. צוות הגננות מקסים באמת, עם גישה חינוכית וטיפולית שמאוד מתאימה לנו. מהבחינה הזו - לא הייתי מחליפה אותן. אבל (איך אפשר בלי?
) ישנה בעיה שמטרידה אותי, ואף אחד מההורים האחרים בגן, איתם דיברתי על כך, לא מתרגש מזה, ולכן אני מתחילה לחשוב שאולי אני קפדנית מידי. ישנן שעות במהלך היום בהן נשארת רק מטפלת אחת עם הילדים. אם זה בזמנים אקראיים, בהם מטפלת אחת יוצאת לסידורים במהלך היום, למשל, או אם זה בצהרון (לפעמים הבנות נשארות בצהרון, כשיש לי צורך בכך), בשעה האחרונה של היום, אז ישנם אפילו 15 ילדים. למעשה, אני לא ממש יודעת מתי ישנן בגן שתי מטפלות, מתי שלוש (לפעמים יש גם שלוש) ומתי רק אחת. מעבר למצב של חוסר הודאות, שהוא מצב שקשה לי איתו באופן אישי, ומעבר לכך שמטפלת אחת לא יכולה להתייחס באמת לעשרה ילדים בו זמנית, גם אם זה לזמן קצר של, נאמר, שעה, אני מאמינה שישנו כאן מצב לא בטיחותי. מה דעתכן?

irisgh

New member
אני מסכימה

מטפלת אחת, לדעתי, לא יכולה להתמודד עם עשרה ילדים בני שנה-שנתיים. אלא אם כן זו שעת שנת צהריים, או שהם רואים קלטת. הרי תמיד, מישהו עשה קקי, מישהו נפל וכד', וצריך גם לנהל את הפעילות. לעומת זאת, בשעת שנת הצהריים, זה מקובל בהרבה מקומות. ואם מרבית הילדים ישנים, אז אחרי שהצליחו להרדים אותם, או אם הם יודעים להרדים את עצמם, זה נראה לי ממש בסדר. אני הייתי מדברת עם המטפלת האחראית, ומנסה להבין מתי יש כמה מטפלות. וגם אומרת לה את דעתי, שמלבד בזמן השינה, זה נראה לי לא מספיק טוב.

את לא כתבת בת כמה הדס כך שקצת

קשה לדעת. אבל כדאי שתדעי שיש במדינת ישראל חוק שאומר שמותר לשים מבוגר אחד על 12 ילדים. ממה שאני יודעת מדובר על גנים של ילדים שמתחת לגיל 3 אבל אני ממש לא בטוחה. אם יש יותר ילדים ומטפלת אחת זו ממש עבירה על החוק ואז אפשר להתלונן באופן רשמי ולהגיד לגננת שהיא עוברת על החוק בשביל ללחוץ עליה, אם יש פחות ילדים אין מה לעשות חוץ מאשר להפעיל לחץ של כל ההורים על הגננת. אני יודעת שבויצו שהילדים שלי היו בו בשעה של הצהריים יש גם 30 ילדים על מבוגר אחד, אבל זה כשהם ישנים. לקראת התעוררות מגיעה עוד משהי. כל הסיפור הזה עלה (של החוק) כשהתפוצצה הפרשה עם הגננת מאשקלון. עוד אמרו אז שאמנם קיים החוק הזה ואפשר לדווח על מי שעובר עליו אבל אם מדובר בגן פרטי אין סיכוי שמישהו יבוא לבדוק את הגן כי אין להם תקציבים לזה. הדרך היחידה היא להגיש תלונה במשטרה אבל נראה לי שאת דווקא מחבבת את הגן ולא תרצי לעשות דבר כזה. תעשי אסיפת הורים ותדברו עם הגננת זה יכול לעזור.

לאה_מ

New member
יש לך אסמכתא לחוק הזה?

את יודעת באיזה חוק מדובר? כי למיטב ידיעתי אין חוק שנוגע ליחס בין מטפלות לילדים. נדמה לי שאמורות להיות תקנות של שר העבודה, אבל אני לא בטוחה, ואני משערת שהן לא חלות על גנים פרטיים. אשמח לקבל הפניה לשם החוק (או התקנות) המדובר.

דסי אשר

New member
גנים פרטיים- אם הם בפיקוח- הכתובת

היא משרד החינוך. נכון שמשרד העבודה אחראי על הגילאים 0-3 שנים, אבל זה נכון רק במסגרות הציבוריות. לגבי הגנים הפרטיים, משום ההיסטוריה שגן מתחיל בגיל 3- אחראי משרד החינוך. גן חייב בפיקוח וברשיון של משרד החינוך- אם שוהים בו מעל 10 פעוטות, שגילאי כולם בסוף דצמבר של השנה בה מדובר- שנתיים. לגבי תקנים של יחס מטפלות מול מספר ילדים- אני יודעת שמשרד העבודה קבע יחס של 1:5 לקבוצת התינוקות- עד גיל שנתיים, אבל קבוצה זו כוללת גם בני חצי שנה..... למרות קביעה זו, במעונות הציבוריים לא תמיד עומדים בתקן- ומשרד העבודה "עוצם עין" - כי הוא זקוק מאד לשירות שנותנים הארגונים הוולונטריים.. דסי

Shellylove

New member
גנים פרטיים זה תחום פרוץ

כל אהבלה (ו-excuse my french) יכולה לפתוח גן והאמתלה היחידה שאפשר לסגור אותו אם היא לא עומדת בדרישות פתיחת עסק של הרשות המקומית (ברז כיבוי למשל). משרד החינוך וגם הפיקוח שלכאורה קיים לא עושה ולא יכול לעשות כלום. הוא אולי אחראי אבל בפועל אין לו שום סמכות. אלו התשובות שאנחנו קיבלנו כשניסינו למנוע מבעלת גן בעייתית (בלשון המעטה) להמשיך לקיים את הגן, וזאת למרות ששנה אחר שנה מתגלעות בו אותן בעיות.

דסי אשר

New member
נכון וגם לא נכון -שונה מהפיקוח של מ

משרד העבודה - שהוא הרבה יותר רציני. באיזשהו מקום מזכיר את הפיקוח של משרד הבריאות על בתי האבות. דסי

לא, פשוט שמעתי ברדיו בתקופה

שהיה את הבלגן באשקלון. נדמה לי שבתוכנית של יעל דן בצוהרים. אבל אפשר לשאול במשרד העבודה ורווחה ואולי יש להם אתר?

כרמית מ.

New member
על איזה פרקי זמן מדובר?

אם אחת המטפלות הולכת למשך רבע שעה פחות או יותר, כל פעם, זה נראה לי סביר. גם אצלנו זה ככה - לצורך סידורים הקשורים לגן, בד"כ, ובזמנים נוחים לפי הילדים (למרות שזה יכול להשתנות בשניה...). אצלנו יש גם פעוטון סמוך/צמוד (באותו בית), כך שבמקרה של צורך אמיתי (פתאום כולם בוכים ביחד או משהו כזה, וזה קורה לפעמים) נעזרים במטפלות שלהם (למרות שאז נשארת מטפלת אחת שם... במקרים מסובכים, מצרפים את הילדים, ואז זה אמנם יותר ילדים, אבל בכל זאת יותר קל. ושוב - מדובר על פרקי זמן קצרים. (שעה, זה לא פרק זמן קצר בשביל להשאר מטפלת אחת על 10 ילדים, לדעתי).

אפרתש

New member
יש כאן שתי בעיות אמיתיות

האחת - זכותך לדעת מה הסדר בגן. כמה גננות יש בכל שעה משעות היום. לא נראה לי להשאיר אישה אחת עם 10 ילדים. מבחינה בטיחותית (שזה, למרבה השמחה, סיכון קטן) - מה קורה אם ילד נופל וצריך לטפל בו? חס ושלום להזעיק אותו למרפאה? אבל מעבר לזה - מטפלת אחת, נפלאה ככל שתהיה, לא יכולה לטפל בכלכך הרבה ילדים בעצמה. היא צריכה לתמרן בין ה"דברים הדחופים" - פה חיתול, שם ילד נפל, ההוא נשך את ההיא וצריך להרגיע. גם אם היא מסתדרת, זה לא משאיר לה זמן לדברים אחרים. בגיל שאת מדברת עליו, אצלנו בסביבה, במשפחתונים מדובר על לפחות מטפלת לכל חמישה ילדים. כלומר - שישה ילדים ומעלה - יש כבר שתי מטפלות.

למעלה