האם אני 'כויפר' אמיתי?

nonsensical

New member
האם אני 'כויפר' אמיתי?

שח לי פעם יוצא בשאלה חכם שביום בו אפסיק להתעניין בתכנים אמוניים ותיאולגיים, זה היום בו אדע שבאמת הפסקתי להאמין.

ובכן, אני מרגיש שאני חווה תהליך שכזה בתקופה האחרונה.
בשנתיים האחרונות טרחתי להשיג כל ספר אפשרי בנושאים אלו.
כולל ספרים שנכתבו בידי דתיים וחרדים, כגון "סיני מאז ולתמיד" של משה גרילק.
וכן "אלוהים משחק בקוביות" של מיכי אברהם.

(אגב מיכי אברהם הוא לדעתי תותח על ולא פראייר בכלל.
העניין הוא שהספר שלו הוא מזיגה של פילוסופיה אבולוציה ובריאתנות וממש יצאתי מבולבל מהספר שלו.
לעיתים נראה לי שהוא מתנסח במכוון בצורה מעורפלת כדי להותי רושם של אדם סופר מלומד. מה דעתכם? )

מכל מקום לאחרונה מתחיל להימאס לי מכל החפירה הזו.
ישנו ספר חדש של הפרופסור דן בונה בשם לא היה ולא נברא, משנה אתאיסטית סדורה.
השגתי את הספר, אך לאחר חצי עמוד חשתי תחושת שובע והעפתי אותו, חזרתי אליו מספר פעמים אך לא הצלחתי לקרוא יותר מכמה שורות לפני שנמאס לי שוב.

כמו כן הייתי חופר ביוטיוב למצא סרטונים בנושאים אמונה ותאולוגיה וגם מכך נמאס לי.

יש לי גם ידיד אנוס שאנו מתכתבים רבות בנושאים אלו וגם מההתכתבות הזו שבעתי, ולאחרונה הצטברו בתיבתי הודעות רבות שלא זכו למענה ממני.

בקיצור, מה זה אומר עלי? שהפכתי לעצלן? או שהגעתי אל המנוחה ואל הנחלה?

mister bear

New member
אצלי זה לא נגמר לעולם...

תשע שנים אחרי שהורדתי את הכיפה, אני עדיין נהנה הנאה עצומה מאוכל לא כשר, ואם יש חזיר בתפריט אני ברקיע השביעי...
למה? לא יודע...הרי אני לא מאמין שעשיתי משהוא אסור, לאיש לא אכפת ובטח שלא לאלוהים, ובכל זאת...תנו לי בייקון ואני שלכם.

nonsensical

New member
אחר שהרעב'ס המלומדים שלי

הביסו אותנו בחיידר בסיפורים נוראיים שמזונו של החזיר הוא צואה... וכיו"ב
לא נראה לי שאצליח לנגוס בבשרו אי פעם...

אבל לא דיברתי על זה בכלל

התכוונתי לעיסוק האובססי בנושא אמונה ותיאולוגיה.
לא לפריקת עול מצוות.

אגב, הספר מסע אל הר סיני

הוא בושה לאינטליגנציה, שלא לדבר על הסתמכותו על מקורות שנויים במחלוקת לאורך כל הספר בלי לציין זאת תוך כדי קשירת כתרים למדענים כמומחים הגדולים בתחום.

כך הוא עשה לוליאם אולברייט, שאכן נחשב לאחד מגדולי חוקרי המקרא בתקופתו, אך הוא מתעלם כמעט כללים מהגישה המינימליסטית בארכיאולוגיה המקראית שטוענת לחוסר בראיות המתקפות את הכרונולוגיה התכנית וליהפך, לעתים אפילו סותרות אותן.

עיין בספר מנוודות למלוכה ודומיו ספרים עבי כרס המפרטים את הסקרים הארכיאלוגים לאורכך ורוחב, הנה לינק לכל הספר ברשת
http://www.ybz.kotar.co.il/KotarApp/Viewer.aspx?nBookID=20577979
.

לגבי דר מיכי אברהם, טרם עיינתי בספרו אבל אני מכיר את גישתו מעיונים בפורום עצכ"ח, אכן מדובר באדם מוכשר בתחום הויכוח עפר אני תחת כפות רגליו אבל זה ממש לא הופך אותו לצודק.

nonsensical

New member
וואו תודה

יש שם בצד את תוכן העניינים ורק מהצצה בו חטפתי בולמוס.

אבל הבולמוס הזה מתנגש עם תחושת השובע, מה עושים?

הרב מיכי אברהם

הוא אדם משכמו ומעלה. איש רב אשכולות.

הסיבה שהספר שלו מבולבל היא כי הוא מבולבל.

בשורה התחתונה, כאשר לחצתי עליו הוא אמר שהוא שומר מצוות לפי ההלכה כי הוא מרגיש (הדגש הוא על המילה רגשולא בגלל מסקנות שכליות) שיש משהו מעבר לעולם הזה - הוא אינו טוען כי היהדות עדיפה או נכונה יותר מכל דת אחרת אלא רואה את כל הדתות כשוות - כולן חיפוש אחר עבודת האל ואין עדיפות לאחת על פני שניה - אבל מכיון שנולד לתרבות יהודית הוא הולך עם היהדות.

nonsensical

New member
הליברליות של הרבנים הדלי"ם בנושאים תאלוגיים

היא בהחלט מעניינת
אך מצד שני היא מדגישה ביתר שאת את ההכחשה העצמית בה הם חיים.

להמחשה אני מצרף כאן לינק ובו ראיון של רפי פויירשטין מצוהר אצל גבי גזית.

למרות המגמתיות של גזית וההתפתלויות של פויירשטיין, עדיין הראיון שוה האזנה.

http://www.103.fm/programs/Media.aspx?ZrqvnVq=FJEHIM&c41t4nzVQ=EE

הלנצח

New member
מה יש להעריך את מי שמודה כי הוא סתם מבלבל את

המוח.
לדברייך הוא מודה שאין הבדל בין הדתות, אז למה לא להיות רפורמי חמוד.
למה לעבוד על כל העולם?
בכלל, כל זמן שאינו אומר זאת בגלוי הוא שותף מלא לתעשיית השקר הדתית, המסתמכת גם עליו ועל שכמותו.

לדעתו כל הנחלים זורמים לים

ואין עדיפות לנחל אחד על פני משנהו - אבל אדם חייב לבחור לעצמו נחל לזרום בו. הוא בחר את זרם ההלכה רק בגלל שהוא מוכר לו ובגלל שהוא נולד לתוכו, לא בגלל שהיהדות היא האמת האבסולוטית. אין לו בעיה אם תהיה נוצרי או בודהיסט (לפחות כך אני הבנתי אותו).

שנית הבן אדם נתן לי כמה שעות מזמנו ללא שהכיר אותי לפני כן וניסה לעזור לי ועל כך יש לי הכרת הטוב - הוא נתן לי את מה שיש לו לתת - את מה שהוא מבין - זה שאני לא הסכמתי איתו לא הופך אותו לנבל.

שלישית, הבן אדם עם ידע מקיף בתחומים כל כך רבים שזה מעורר התפעלות.

רביעית, הוא מענטש.

הלנצח

New member
אם באמת אין לו שום בעיה עם בן דת אחרת אז הוא

בהחלט ראוי להערכה.
לא נראה לי שאלו פני הדברים.
מלבד זאת הוא משמן את גלגלי תעשיית השקר.

יפה מאד מצדו שהוא מקדיש מזמנו. אולי זו נטיה מסיונרית קלסית ואולי זה משהו יותר טוב.
לא כתבתי ואינני חושב שהוא נבל.

הוא אכן ידען לא קטן. האקדמיה מלאה באנשים כאלה.

מענטש?
בעצכח הוא יוצא רושם של מי שחושב שהוא יודע ומבין הכול וחסר סבלנות לדעות שונות.

moshe010

New member
לא כ"כ מבין את האידולוגיה

אבל עם כל הדתות שוות אז למה הוא לא בוחר דת הומנית כמו הבהאיים ולא דת קנאית המצווה להרוג כופרים ומחללי שבת
בכלל מאוד מוזר לומר שכל הדתות הם בסדר בשעה שיש דתות הטוענות שצריך להרוג את כל הכופרים בה

ראוי גם לציין שרב מיכי אברהם תומך בתכנון

תבוני שזו תאוריה שהיא לא מדעית. בארה"ב כול ניסיונות להכניס אותה לבית הספר ניכשלו בכול פעם שזה היגע לבית משפט החלטות משפטיות נגד התכון התבוני. כשוהוא מדבר על אבולציה רואים שאין לו מושג על מה הוא מדבר.

רק אבהיר

הסיבה שהתמשתי במונח "בושה לאינליגנציה" לגבי גרילק, כיוון שנאמר לי שהוא מתמודד עם הנושאים בצורה הוגנת, זה די שימח אותי בעיקר בגלל האתגר ואולי סופסוף אמצא את התשובות
, וכשקראתי בספר חשכו עיניי.
מעבר להתייחסות הלא הוגנת כאמור בהודעה הקודמת.

הוא גם נוקט בגישה של שו"ת כיבכול סטודנטים שואלים אותו שאלות והוא עונה עליהם כשברור מצורת השאלות שמדובר בשאלות מנחות, כאלה שהוא כתב או שיכתב אותם כדי שיתאימו לתשובות שיש באמתחתו, אין שם דיון אמיתי ובודאי לא נוקב בשום תחום.

לגבי מיכי אברהם, טרם קראתי את ספרו ואני לא חושב שזה קריטי לצורך הדיון כיוון שנתקלתי כבר בדעותיו בפורום עצכ"ח כאמור, וכפי ששלג הלבנה כותבת כאן...

זה אומר עליך שאתה לא חרדי קלאסי

כי חרדי קלאסי לא טורח לקרוא ספרים שאינם מאושרים על ידי הרבנים בהם הופקד המוח שלו. את מעיז להשאיר את המוח שלך בראש שלך ולעשות בו שימוש ראוי וזה הופך אותך ללא חרדי...

באשר לכופר או לא - מה זה חשוב? אם אתה רוצה שיהיה לך אלוהים לך על זה, אם לא - סבבה. אין לזה שום קשר לחברה בה אתה חי ולחינוך אותו קיבלת. ואלה כבר שאלות אחרות לחלוטין.

הגעת אל המנוחה והנחלה.

ברוך הבא למועדון.

התעניינות ברמה הפילוסופית תמיד תהיה לאדם סקרן הרוצה ללמוד, זה לא אומר שאתה עדיין מחפש תשובות (המבחן לא הוגן - הוא מתאים רק למאמינים שכל הזמן מחפשים את ה' אבל אף פעם לא מוצאים אותו...

אתה אתאיסט וגמרנו.

שראליס

New member
גם אני מרגיש ככה לאחרונה

ונראה לי שזה אכן הסיבה שאין לי כל כך ספיקות ואני די בטוח בדעתי

פסוק מפורש

(איוב לג כד)
וַיְחֻנֶּ֗נּוּ וַיֹּ֗אמֶר פְּ֭דָעֵהוּ מֵרֶ֥דֶת שָׁ֗חַת מָצָ֥אתִי כֹֽפֶר׃

אחרי שתצא (תפדה עצמך) מהצורך לחפור בענייני אמונה (מרדת שחת) = מצאת כופר.

חי שארף

New member
לפעמים זה עניין של גיל. גיל המרד וגיל הסקרנות

והרעבתנות. או במקום גיל נגדיר זאת יצר. יצר הסקרנות ילד עם יצר המרד מובילים להר געש. אחרי שההר געש מתפרץ הכל נרגע. והסקרנות והמשיכה לנושאים האלו יקבלו פופרציה נכונה ובמידה הנכונה

nonsensical

New member
לגבי מיכי אברהם

העליהום עליו ממש לא מוצדק.
שימו עצמכם במקומו, הייתם חוצים את הכביש?

וביתר ביאור, איני מכיר אתכם אישית (אולי הגיע הזמן לפעול בנידון??)
אבל אני מכיר את עצמי, ולא היו לי סיבות שימנעו מבעדי לכפור.
מעולם לא הייתי אושיה, או משהו בדומה לזה.
'כולה' איש המהלך בצללים, לבנה בגורד שחקים, מופנם ושתקן.

מיכי אברהם ועוד כמה מחבתי"ם מהזן השפוי, הבו לי סיבה אחת שיכפרו.
מעמדם החברתי איתן, היותם לוגיקנים תיאולוגיים, משוה להם ארומה אינטלקטואלית חריפה.

ככלל אולי הדת אינה אמיתית אך לא יודע אם ניתן להגדיר אותה כשקרית.
לא יודע אם הבנתם את המשפט האחרון אבל anyway.
כוונתי היתה שאין אלוהי אתאיסטים שמחכה להם בסיבוב בעלמא דקשוט.
אז למה לכפור?

והחשוב מכל, משה גרילק ונויגרשל הם ממש לא חרדים קלאסיים.
והם בהחלט מתעבים את את ההתנהלות החרדית בעשורים האחרונים.

ומי מדבר על מיכי אברהם.

כללו של דבר, שאלה לי עליכם, לו הייתם בסיטואציה שלהם ההייתם חוצים את הכביש?
לי ברור שהתשובה היא שלילית.

למעלה