האם אני בנישה?

LironIshShalom

New member
האם אני בנישה?

היי.
סיפורי מתחיל באוניברסיטה, שם מאוד התעניינתי במערכות הפעלה ותכנות LOW LEVEL (למדתי מדעי המחשב)
משם המשכתי למשרת פיתוח EMBEDDED בתחום אבטחת המידע. ניכר היה שהתחום חם. עבדתי שם 3 שנים. היה מעניין אך מיציתי את המשרה.

עקב המשך ההתעניינות שלי בתחום מערכות ההפעלה וה"בפנים" של דברים, חיפשתי עבודה גם בתחומים שונים ממה שעסקתי בעבר.
מצאתי והתחלתי עבודה בתור כותב דרייברים לרכיבי חומרה. התחום היה לי די חדש ולמדתי הרבה דברים חדשים.

עכשיו אני קצת חושש שעברתי מתחום מאוד חם ופופולרי לתחום מאוד נישתי. מסביבי יש כמעט אך ורק מהנדסי חומרה שעברו הסבה, אני שומע הרבה דיבורים שתחום החומרה הולך ונחלש. וזה אולי קצת לא אינדיקציה, אבל בהרבה פורומים מקצועיים של פיתוח דרייברים אני נתקל בכמות לא פרופורציונלית של הודים (לא שהודים פחות טובים. אבל ברור שהם כיום כוח עבודה זול יותר). האם זו מגמה שכל התחום הזה עובר למזרח?

מאיך שאתם תופסים את השוק, ומהנבואה שלכם לגבי העתיד הקרוב והרחוק. לאיזה תחום מהשניים (ושניהם מאוד מעניינים אותי) עלי לכוון יותר?

תודה

הנה התשובה

יש לך נסיון ב-OpenWrt? אתה מסוגל לקחת איזה SoC קטן ולהביא אותו למצב שהוא עולה ומדבר איתי מה UART? אם כן אני מציע לך עבודה עכשיו.

שמע על איזה הודים אתה מדבר? לך תמצא לי הודי שיכול לפתח FW. מצא לי אחד ואני מייד נותן לו את העבודה שהצעתי לך

ipv6

Member
Are you for real?

זה שהם הודים אומר שהם אנשי מקצוע לא טובים? ברור לך שזאת מדינה עצומה ויש שם גם הרבה אנשי מקצוע מצוינים שחלקם עובר לעבוד בארה"ב\בריטניה?

בקשר לתחום, אין לי מספרים לגבי כמות המשרות שפתוחות למי שכותב דרייברים (וינדוס?) אבל החשיבה ה-LOW LEVEL-ית של מערכות הפעלה\ממשק חומרה - תוכנה \ Firmware תפתח לך מספיק משרות, בהנחה שהניסיון שלך איכותי ואתה חזק.
לדעתי גם תחום שהם קצת יותר high level-ים כמו וירטואליזציה\אחסון יהיו רלוונטיים עבורך.

אני חושב שמה שחשוב זה לא הטייטל אלא איכות הניסיון.

rj111

New member
עיקר העבודה באמבדד היא מעל מערכות הפעלה

VxWorks, Linux...
low level ו-DSP הכי חשוף להגירה של מהנדסי חשמל שעושים הסבה לתוכנה.

avvv

New member
הודים

גם אני ב-Low Level. לא ידעתי שזה ייחודי לכאן כל ההודים האלה. הייתי בטוח שהם חזקים גם בתחומי תוכנה אחרים.

למעלה