האם אני אנוכית?

הילה301

New member
האם אני אנוכית?

אני בחורה בת 32 אמא לילדה בת שנה. נשואה לגבר שאני היא אישתו השניה ויש לו שלושה ילדים יקרים ואהובים עלי מאד. במהלך הקשר שלנו בעלי נהג לצ'וטט באינטרנט עם נשים ואני התרעתי בפניו שזה פוגע בי מאד ולא אוכל להישאר עימו. כמו כן, נהגתי בשל הידיעה של מעשיו לחטט באימיילים שלו, ולהסתכל לאילו אתרים הוא נכנס, מעשה שגרם לי להיגעל מעצמי להרגיש 'רבאק, לאן הגעתי'. אני לא כזאת. היתה ביננו לפני הנישואים פרידה לשמונה חודשים על רקע זה וכשהוא בא וביקש להינשא לי , אמר שנרפא ושהוא לא מחפש ריגושים יותר וכשזה קרה כשהייתי בהריון הוא בכה והתחנן ואמר כמה הוא אוהב. הפסיכולוגית שלנו (כבר 3 שנים אצלה) אומרת שזו התמכרות לריגושים ושאם ירצה הוא יכול לטפל בזה. הוא הבטיח. בחודשים האחרונים אני עוברת סאגה גדולה בחיי שהוא שותף בחשיפתה ותמך בי מאד. אני יודעת כמה הוא אוהב אותי. אבל מה, באחד הביקורים לפני כחודשיים אצל הפסיכולוגית, נודע לי כי הוא התוודה בפניה שבגד בי עם מישהי שעבד איתה. הוא טען שזה היה מבחינתו פיתוי ללא רגש ורע לו עם זה (ובכל זאת הם נפגשו מספר פעמים). כשנודע לי הדבר החלטתי לפרק את הקשר. בעלי התפרק לגורמים. הוא קיבל את זה בשוק טוטאלי והתחיל טיפול ממוקד בבעייתו. אמר שבלעדיי הוא לא יחיה ועוד דברים מעין אלה. אני לא מסוגלת להאמין יותר. לא יכולה. לא מאמינה שזה יפסק ויותר מזה אני לא מסוגלת לחיות בחיים של חשד. אני אוהבת אותו מאד אבל לא יכולה. ומצד שני יש את הילדה והוא אב מדהים ויש את ילדיו שאני כמו אמא להם. למרות כל זאת אני מפרקת ומרגישה אנוכית. בטיפול האחרון אמרתי שאני מסכימה בינתיים לקרוא לפרידה 'פרידה זמנית' ואף הסכמתי לחכות עד סוף החודש לספר לילדים. ובכל יום אני מרגישה חרא של בן אדם על זה שאני לא מוכנה לבלוע את ההשפלה. מתנצלת על האורך והבלבול. אני מפורקת וכך גם חוט המחשבה שלי

אנוכית ? כן אבל מותר לך !

מי אמר שצריך לאכול חרא רק בגלל איזה אידיאל נשגב ? מצד אחד כנראה שפיתחת חרדת נטישה שרצוי לטפל בה מצד שני כנראה שגם הוא זקוק לטיפול מצד שלישי הזוגיות שלכם צריכה טיפול מצד רביעי הפסיכולוגית שלך צריכה טיפול באתיקה מקצועית יכול להיות שהוא אב נהדר לילדיו ואולי דמותך אבהית טובה לילדה יכול להיות שאת נקשרת לילדיו אבל כל הדברים האלו לא קשורים לזוגיות שלכם אם את אוהבת אותו והוא אוהב אותך מותר לך להשקיע בצורה אנוכית בכל דבר שיעשה לך טוב בים אם זה בו ובזוגיות ובין אם זה בעצמך

כל הבדיקה האובססיבית במייל שלו

שמא הוא יתפוס איזה מציאה .... בדרך כלל תתורגם ע"י הפסיכולוגית לחרדת נטישה אבל היא בטח תסביר לך את זה יותר טוב אם היא תיצמד לכללי האתיקה המקובלת בלי שום קשר את צריכה לעשות את הכל על מנת שלך יהיה טוב אנוכיות זו לא מילה גסה בייחוד אם זה לא פוגע באף אחד

הילה301

New member
הפסיכולוגית לא חשבה שזו חרדת נטישה

היא חשבה שזה מאד טבעי שאני מפתחת חשדנות אחרי מספר פעמים שתפסתי אותו. וכשאני אומרת לה שהפכתי לרנואידית היא חושבת שזו לא פארנויה כי כשמוצאים משהו זה אמיתי ופארנויה אינה מבוססת על אמת

a n a t i 3 3

New member
אין פה עניין של אנוכיות...

יש פה קשר שלצערך האמון בו נפגע! מבינה את הקושי בלחיות עם אדם שמעל באמון.. מצד שני אולי הוא באמת ישתנה ואת מפספסת פה אדם שאת אוהבת. ההתלבטות באמת קשה.. ואת התשובה ודרך הפעולה רק את יודעת. בהצלחה

הילה301

New member
אני לא חושבת שאוכל להאמין לו

שוב. ולמה שישתנה עכשיו? אני יודעת כמה הוא אוהב אותי ולמרות זאת הוא בגד, אז מה יקרה עכשיו שישנה את זה?

a n a t i 3 3

New member
אולי להכניס חוקים חדשים לזוגיות?!

אצלנו למשל אין אימיל שלו אימיל שלי.. הכל ביחד! אף אחד מאיתנו לא נכנס לצ'אטים או לאתרי הכרויות.. כאשר החוקים קבועים מראש הכל נעשה פשוט יותר. בהצלחה

maof

New member
אין ספק שהכל פשוט......

אבל נידמה לי שיש רצון משותף להיות ביחד
מעוף

Den3

New member
אין מה לעשות...

אמון, נבנה לאורך המון זמן ויכול להשבר בשניה. לבנות אותו מחדש, אחרי השברון שלו, דורש זמן הרבה יותר ארוך... לא נראה לי שתוכלי לחיות ללא אמון (כתבת שחיטטת לו באימיילים וכו'...כי לא האמנת...) אבל מצד שני... אני מאמין באהבה, וכשייש אהבה אפשר לנצח הכל... גם לבנות אמון.

maof

New member
Den3 אני יכול להסכים איך אבל.......

אהבה יכולה לנצח רק אם יש רצון ואמון משותף במטרה
כבר מתקופה ארוכה הבנתי, שבניה "במעמד צד אחד" לא תיהיה לעולם. מעוף

maof

New member
אוקי........

אז יש סיכוי סביר שתיצלח להם הדרך
מעוף

הילה301

New member
גם אני האמנתי באהבה

זו הסיבה שהסכמתי לחזור אליו ולהתחתן אבל אם להיות כנה עם עצמי, אני יודעת שלא האמנתי לו. במצבי היום אני חושבת שהאהבה לא מנצחת

t o t a l

New member
לנצח הוא ירצה אחרות

זאת האמת. ההחלטה אם לחיות עם זה, או לא, היא שלך. כל החלטה שתקבלי היא לגיטימית לחלוטין ואת יכולה לחיות איתה בשלום, ללא רגשות אשם. אין כאן אנוכיות. בהצלחה.

a n a t i 3 3

New member
לא מסכימה! יודעת שנהוג לומר ---

"שגבר שבגד פעם אחת יבגוד תמיד" מכירה את המשפטים האלה ולא מאמינה בהם
חושבת שישנם מצבים שגם הנשים אשמות בזה שהגבר שלהן בוגד בהן(שמה
) אני בעד שהיא תחזור לבעלה, לאב ילדתה, לאיש שהיא אוהבת.. ושפשוט ישנו טקטיקה.. שידברו, שיעשו, שיאמינו.

maof

New member
לא חושב שאת צריכה../images/Emo61.gif

לא מאמין במילה פעם בוגד/ת תמיד בוגד/ת, הכל עינין של צורך אם יש אותו בבית אין צורך לחפש בשדות זרים. תמיד יבוא אחר שיגיד דפוס היתנהגותי...אבל לפי דעתי אין דבר שלא ניתן לשינוי אם רק רוצים. ושוב חוזרים להתחלה רצוןאם הוא קיים הם יצליחו, אבל אם אחד מהצדדים יכנס למיטה עם מטענים בבטן הסיכוי שיצליח להם....כמעט ולא קיים. מעוף

t o t a l

New member
לא מאמין גם אני במנטרות שחוקות

וגם אני לא סבור שמי בגד פעם, בהכרך יעשה את זה שוב. בהחלט סבור שישנן הרבה סיפורים שלא חייבים להישנות. אבל לא זה המקרה. האיש מכור לריגושים. הוא מכור לאנדרנלין. לכן אני סבור שהוא לא יגמל. אבל כמובן- יתכן שאני טועה. מה כבר אני מבין בריגושים?

maof

New member
טוטל ידידי ../images/Emo13.gif

מנטרות יכולות להפוך לדרך חיים
(ראה דלהי לאמה) ויודע אנוכי כי אתה מכור למותגים
מעוף

למעלה