האלה ``אתנה``

האלה ``אתנה``

אחת הגולשות היותר מוכרות באתר `תפוז` הינה `אתנה` וכך גם כנוייה של אחת ממנהלות הפורומים באי-מייל שלה.... החלטתי ללכת וללמוד קצת על האלה המבוקשת..... ``אתנה`` היא אלת החוכמה היוונית אשר הרומאים שינו את שמה ל``מינרווה``. לפי האגדה, קפצה `מינרווה` מראשו של `יופיטר`, מלך האלים, והיא נהייתה אלת המלחמה הצודקת וההוגנת בניגוד ל`מארס`(אראס) שהיה אל המלחמות הלא צודקות. `אתנה` עמדה לצידם של היוונים במלחמתם בטרוייאנים כאשר בשריונה היה חרוט ראשה של המדוזה (ששערותיה נחשים) אשר אתנה עזרה ל`פאריסאוס` להורגה. על אף עוצמתה תוארה מינרווה בכל פסליה כבעלת פנים עדינות ומהורהרות. היא אהבה את השלום יותר מהמלחמה והיתה עבור הרומאים אלת החוכמה,הטוויה והאריגה,החקלאות והמלאכה. גם `אתנה` וגם אל הים, `נפטון`(פוסידון),תבעו לעצמם אפוטרופסות על מחוז אתיקה ביוון. האלים החליטו שהמחוז ימסר למי שיעניק את המתנה היעילה ביותר לבני האדם.`נפטון` היכה בקלשונו על האדמה וסוס זינק מתוכה.מינרווה תקעה חניתה בקרקע ועץ הזית קפץ ממנה. האלים פסקו כי עץ הזית הוא המתנה הטובה ביותר ולכן קיבלה `אתנה` את המחוז ועירו הראשונה נקראה `אתונה`.

אורמור

New member
ושוב אהבתי..

כי מה יותר מתאים לאהבותי מאשר השאיפה לשלום.. ומה יותר יפה מחוכמה וצדק ומה יותר סמלי מעץ הזית כמתנה נבחרת לאדם.. עץ הפרי ירוק העד הזה הצומח לו ללא השקיה..השורד שנים רבות שענפיו מסמלים שלום שהנוזל המופק מפרותיו משובח כל כך ומושאל כסמל לאייכות שמן זית זך..משמש גם כינוי לאדם או דבר מעולה ומובחר ביותר מכאן שראויה אתנה להקרא ע``ש העיר המיוחדת ההיא אתונה.. ומאחר ואתה עצמך מביא אותי(אותנו) להתעמק בדברים..מאחר וכך הרי סיפורייך כשמן זית זך..גם אם נרקמו מאות שנים אחורה.. זה שטרחת להעלות אותם מן האוב ולהסיר מהם את האבק.. עושה אותך ראוי .. אולי יקראו עיר על שמך.. אופ`ס..בעצם כבר קראו להר על שמך לא? מחייכת בהנאה אור

*קסנדרה

New member
אם באתנה עסקינן

לארבל כבר כתבתי ואזכיר, המיתולוגיה היוונית, היא אהבה מקודשת לי מהבחינה ההסטורית - ספרותית. לא בכדי בחרתי כשנכנסתי לצ`אט את הכינוי - אתנה. אך היו רבים שהתקשו, לא ביטאו נכונה, לא קראו את השם נכון, החלטתי לעבור לקסנדרה, לא התרחקתי יותר מדי. כך נשאר כינויי באי מייל אתנה, ובצ`אט קסנדרה. מחוברת לשני השמות באהבה רבה. ולך, אם תמשיך ותאיר לנו את הפורום בסיפורים מהמיתולוגיה, מאמינה אני שקרנו של פורום זה יעלה עוד ועוד בזכות כתיבתך זו. תודה על כך. קסנדרה

יש לך הבטחה ממני........

כבר שני סיפורים מיתולוגיים מעובדים..... מה עם איזו קלדנית צעירה ויפה?-כל הבונוסים מובטחים לה..... :cool:

*קסנדרה

New member
יש מתנדבת !!!

ארבל יש מתנדבת !! אני מקלידה מהר, יודעת לעשות הגהות ועריכה, יש אומרים גם יפה, (יווו איזו שחצנות), צעירה......???? טוב, אז לגבי זה יש ויכוח !! תחליט !!! :) קסנדרה

*קסנדרה

New member
ארבל הכרמל עדיין בהווה

ארבל הכרמל הוא ההוווה שלי, כל סופ``ש שני אני בבית. בחג הייתי 5 ימים........ פיספסת :) אז...???????? עדיין מועמדת ??? קסנדרה

קודם בחינה בסופ``ש..... :cool:

מה זה ``פספסת``?------כל החיים לפנינו...... הרי צעירים אנו!!!(לפחות ברוחנו)

למעלה