האלבום יצא!

• פותח הנושא avivs
  • פורסם בתאריך

avivs

New member
האלבום יצא!

ניתן להשיג בסטימצקי בדיזינגוף סנטר:)
אני מניח שגם בעוד מקומות.

tamirzo1

New member
מוזר וגם מרגיז שמי שרכש דיגיטלית לא קיבל

ולעומת זאת יש חנויות שכבר ניתן לרכוש פיזית.
איפה פה בדיוק הרכישה המוקדמת?
ועוד לחשוב שגם שילמתי מרצוני החופשי
יותר מהסכום שביקשו שם כי חשוב לי לקדם ולעודד
וגם לשלם ממיטב כספי על מוצר שאני חושב שהושקע
בו הרבה מאוד.
מקווה מאוד שמישהו קורא את הדברים ולוקח לת.ליבו.
ככה לא מבצעים "רכישה מוקדמת" חברים.

dror2009

New member
קצת נסחפתי בתגובה..

הכוונה שזה סתם מבאס לגלות פתאום שהדיסק הגיע לחנויות לפני שאתה קבלת, ושהזמנה שלך הייתה אמורה להיות הזמנה מוקדמת...

הנושא הועבר להפקה,

ועד כמה שאני יודעת טופל. מי שהזמין מהדורה דיגיטלית של האלבום היה צריך לקבל בשעות הערב את קובץ ההורדה.

לגבי מהדורה פיזית שנשלחת בדואר - חלק מהעותקים נשלחו כבר היום, ובימים הקרובים ימשיכו לשלוח לכל מי שהזמין.

תודה ענקית לגלעד אדמוני על הטיפול המהיר (אפילו בזמן הופעה)

תהנו מהאלבום וסופ"ש נעים!

tamirzo1

New member
תודה רבה יקירתי,האלבום אכן הגיע למייל...

קודם כל אני חייב להגיד שהסאונד בהחלט מזכיר את שני האלבומים הראשונים.
אהבתי מאוד את,קוסם,להיפתח לאהבה,במיוחד את יאן,על תמונה משפחתית אני אחרוש
עם הגיטרה חחח,האלבום הזה דורש הקשבה,למרות שרוב השירים קליטים,יש
בהם הרבה שיקח לנו זמן להתרגל אליהם.
תודה על הטיפול,מצטער אבל זזתי להאזין ולהנות מכל רגע,הספקתי לבכות
בלרגע קטן,ולקפץ כמו ילד בחצי בחושך.מישהו פעם אהב אותי ככה ועשה לי טוב על הנשמה עם האזנה ערבה :)

תודה על העדכון

באמת תהיתי לעצמי מתי זה יגיע אלי בדואר...
די מבאס לדעת שהזמנתי את זה במהדורה מוקדמת...
ואנשים יש להם את האלבום לפניי...

avivs

New member
ביקורת ראשונית (מאוד).

אלבום פושר. מאוד פושר. טריקים ישנים, יותר מדי דיבורים על "אהבה", בקטע שזה מתחיל להרגיש מעייף.

מניח שהדעה תשתנה עם הזמן, ואני לא מאלה שחושבים שכל אלבום של עברי הוא זהב (האנשים החדשים היה נפילה), אבל נחיה ונראה.

m a y a 2 1

New member
נו, אז חבר׳ה...

למי כבר יש את הדיסק ויכול לספר איך השיר עם הפחמימות??

avivs

New member
המילים שלו טובות,

הוא מעביר טוב את הדכאון והתסכול. מבחינת הפקה מדובר בשיר שקט שלא ממש הולך לשום מקום. פשוט סיפור שעברי מספר עם קצת מוזיקה. לא חושב שהוא יהיה מהאהובים על מישהו, אבל הוא נעים לאוזן.

באופן כללי אני אוהבת

העיבוד של "קוסם" תפס אותי תוך רגע וזה שיר מאוד מוצלח בעיני.
ל"ראש בקיר" יש מילים מאוד חזקות.
הכל נורא בהתחלה וצריך עוד כמה שמיעות כדי להבין את השירים ולגבש דעה על כל אחד, אבל אני אוהבת את התוצאה.

avivs

New member
אני חושב שהבעיה הגדולה כאן

היא חוסר ברגעים של "וואו". אם בשני האלבומים הראשונים כמעט כל שיר היה משהו מיוחד, עולם ומלואו, כאן השירים זורמים יפה, אבל אין בהם משהו שמפיל אותך. מקשיבים לזה בכיף, יכול להתאים גם ברקע, אבל לא חושב שיצא מכאן שיר שיעמוד ראש בראש עם הלהיטים הגדולים שלו.

השיר שהכי בלט בינתיים הוא "לרגע אחד". מאוד מרגש, עם רגע שיא חזק (וחסרים רגעים כאלה באלבום). ההתחלה שלו גם נשמעת כמעט זהה ל"פלרמו". עוד מישהו שם לב?

ועוד דבר חשבו (לי). עיניים זה נקבה, לא זכר. למה יש לו בעיות תחביר מטופשות? גם באלבום הקודם הייתה פשלה מיותרת כזו.

didi2510

New member
טוב, אני אקנה כבר שבוע הבא

ולפי כל הדיבורים כאן, קשה לי לחכות כבר

avivs

New member
אחרי שמיעה יותר מקיפה של האלבום...

לשמחתי אני אוהב אותו. צריך עוד זמן, אבל כשמקשיבים לו בריכוז מתחילים להבין את ההבדל בין השירים, ואת הסיפורים מאחוריהם. יש שם כמה שורות מאוד חזקות. שיר כמו "אסתר אוכלת פחמימה" הוא מאוד לא מאתגר מבחינה מוזיקלית, אבל המילים מאוד חותכות.

"קוסם" מתאים מאוד אחרי "מישהו פעם", ומספק הפקה קלילה יחסית עם מילים שמדברות על אדם שהחיים שלו תקועים. הוא אומנם אבא והכול, אבל משהו לא זז בחיים שלו, ואפילו אין לו מה לבקש מקוסם שמציע לו משאלות.
ההפקה מזכירה מאוד את האלבום "יותר טוב כלום מכמעט".

"התרופה היקרה" מגניב. הפקה מצוינת עם מילים סבירות, שהיה אפשר לקחת אותן יותר רחוק. היה יכול להיות ארוך יותר, לדעתי, אבל גם ככה הוא טוב. יש מעט תחושת החמצה, כי חומר הגלם של השיר הזה מצוין.

"תרמיל" יהיה כנראה מהשירים האהובים באלבום על רוב האנשים. הוא קליט מאוד, מדבר על דברים שקל להתחבר אליהם. לא יצירת מופת, לדעתי, אבל הוא נמצא במקום מתאים מאוד באלבום ויש בו משהו מדבק.

השיר "לרגע קטן" הוא הפנינה של האלבום. אהבת נעורים שקשה להשתחרר ממנה. הפקה מעולה. קטע השיא של השיר היה צריך להיות ארוך יותר, לדעתי, אבל גם ככה הוא עובד. הזהרת בכי.

"מקום" הוא שיר פשוט ומקסים. אהבתי את ההמהום ברקע אחרי הפזמון.

"מזל טוב, ישראל" לא היה צריך להיות הסינגל השני, אבל הוא איכשהו מצליח לעבוד באלבום הזה. הוא משמש מעין "שובר שגרה" אחרי רצף שירים דומים יחסית.

"חצי בחושך" הוא הפתעה מאוד נעימה. הפקה מושקעת, קצב מעולה ופזמון ממכר. אהבתי.

"יאן" הוא עוד שיר פשוט ומקסים, עם הפקה שעובדת מאוד טוב עם השיר, ואפילו מצליחה למזער מעט את הנזק של המילים המאוד בנאליות וצפויות. הרי ברור ששיר על החבר שלו יהיה דביק, אבל עברי יכול היה לקחת את השיר הזה למקום פחות נדוש. תדמיינו שיר אהבה לבן זוג - וזה בדיוק מה שתקבלו שם. מאוד נעים באוזן, אבל צפוי ומתקתק עד כאב.

"להיפתח לאהבה" הוא השיר היחיד באלבום שאני לא אוהב בכלל. דביק, שחוק, נדוש. מסוג השירים שאתה ממצא לפני שבכלל סיימתי להאזין להם פעם אחת. עברי דביק מאי פעם, בלי שורה אחת בשיר הזה שמצליחה לעורר מחשבה או לאתגר. יש כאן ניסיון די ברור ליצור "זכיתי לאהוב 2", אבל לשיר הזה אין באמת עוצמות. גם עברי נשמע משועמם כששר אותו. אני חושב שבקרוב מאוד אמחק אותו מרשימת השירים של האלבום, והוא כנראה יהיה היחידי שייצא החוצה.

"תמונה משפחתית" הוא חמוד מאוד, קליט ומתאים לזמן נסיעה ברכב. אין כאן יצירת מופת, פשוט שיר חביב. ידרוש האזנות נוספות.

"ראש בקיר" הוא סיומת טובה לאלבום. מילים טובות, הפקה טובה, והוא מסיים את האלבום בצורה מספקת.

בסופו של עניין אני עדיין צריך להקשיב עוד לאלבום הזה. לא אהבתי אותו בהתחלה. הוא נשמע כמו מחזור של חומרים ישנים, ובאמת אין כאן אמרה חדשה. כל שיר היה יכול להיות לקוח מאלבומים ישנים שלו. אבל בכללי מדובר באלבום שעובד, ואם מתוך 13 שירים אני מרוצה מ12, זה בהחלט סימן טוב.
מוקדם מדי לדרג את האלבום הזה, אבל נכון לעכשיו אני חושב שהוא היצירה הטובה ביותר שלו מאז שני האלבומים הראשונים. בזמן ש"בקצב אחיד בתנועות של הגוף" הכיל כמה יצירות מופת, בגדול הוא היה אלבום קצר מדי שהיה חסר לו בשר. הפעם האלבום החדש מרגיש יותר מגובש, והשירים תומכים אחד בשני בצורה מאוד נעימה ומספקת.

כל הכבוד.

נקודות קטנות ומציקות:
עברית לא שפה קשה. הוא צריך לשים לב לזכר ונקבה. זה לא לעניין.

יותר מדי חזרה על המילה "אנשים". אנשים ברכבת, אנשים שיעברו בדרך, אנשים בארוחה... די, חרוש.

בספרות אומרים שהשימוש במילה "מוזר" ו"משונה" זה סוג של התחמקות. אם אתה לא יודע איך לתאר משהו, איך אתה מצפה מהקורא שיבין למה אתה מתכוון? יש כאן יותר מדי שימוש במילים האלה כדי לתאר מצבים, ואפילו רהיטים. פעם פעמיים מילא, אבל זה חוזר על עצמו גם באלבום הזה וגם באלבומים הקודמים.

אפשר להיות רגיש ואמיתי מבלי להיות דביק עד כאב. הקהל שלו לא מורכב מנערים שנמסים ממילים על אהבה. התבגרנו, חיינו, דבר איתנו כמו אנשים שיודעים דבר או שניים על החיים. בריחה לקלישאות היא הדבר הקל ביותר, תנסה לאתגר את עצמך יותר. (אני בטוח שחלק גדול לא יסכימו אותי, אבל זו רק דעתי הצנועה).

סופ"ש מגניב שיהיה

מסכים

אלבום חדש זו בהחלט סיבה טובה לביקור בפורום מהצד השני של האוקיינוס

אני מסכים עם רוב מה שאמר מי שמעליי
היו לי ציפיות גדולות מהאלבום, הן לא התממשו. יש פה שירים טובים אבל חסרים הרבדים שהיו חלק מכל שיר ב2 הדיסקים הראשונים
זה בהחלט לא אלבום רע ובפירוש טוב יותר מהקודמים.
אני מניח שאחרי שאני אשמע אותו עוד כמה פעמים אני ארגיש אחרת כלפי רוב השירים.
שורה תחתונה, הסיכום שמעלי מעביר כמעט במדוייק את מה שאני חושב.

שיהיה לכולכם סופ"ש מעולה
ד"ש מארה"ב לכל האנשים שעוד זוכרים אותי בפורום הזה

תומר

אוקיי אז שמעתי עוד קצת ו...

אני מניח שרובכם לא משתמשים בתוכנה שנקראת spotify אבל כל פעם שמתחילות פרסומות בתוכנה הזו זה נשמע בדיוק כמו ההתחלה של השיר תרמיל ככה שכל פעם שהשיר הזה מתחיל אני בטוח שאני שומע עכשיו spotify ויש עכשיו פרסומות. די מציק למרות שהשיר אחלה.

ההתחלה של השיר אסתר אוכלת פחמימה בטוח מושפע מהשיר First day of my life - bright eye. בפעם הראשונה ששמעתי את זה לשניה התבלבלתי, עכשיו אני כבר שומע את ההבדל

סך הכל כמו שכבר כתבתי, דיסק טוב. מתברג לחמישיה הראשונה עוד לא החלטתי באיזה מבין שלושת המקומות התחתונים של החמישיה הראשונה.

שבת שלום לכולכם

למעלה