האכלת סוסים

gideonh2

New member
האכלת סוסים

מישהו יכול לתת הסבר מפורט מה , מתי וכמה סוס צריך לאכול?

אבו-דני

New member
אוכל לסוסים...אין אחידות בכמות

--- הסוסים ניזונים מחציר אבל גם מעשב טרי או מ"שלף" בקיץ לסוסים מומלץ לתת שיבולת בכמות המתאימה לכל סוס יש סוס שיספיק לו 3 ק'ג לכל היום ויש סוס שיבלע יותר מההפטרה. סוסים בגדילה כמו הרבה יונקים זקוקים לחלבונים (בקיה,תלתן, אספסת וכו') מאידך חלבונים בכמות גדולה יגרמו נזק לפרסה. רוב המגדלים נותנים תערובת להשלמה, סוסים במרעה לא זקוקים למאומה. מה עוד רצית לדעת והתביישת

gideonh2

New member
כמויות

אין איזושהיא "נוסחא" משהו כמו משקל וגובה? איך אני אוכל לדעת שהסוס מקבל את הכמות הנכונה?

LindaX

New member
זה לא כל כך מסובח

זה לא כל כך מסובח. שאלה ראשונה: אתה מתכנן לקנות סוס או שכבר קניתה? 2. כמה זמן ביום וכמה יומים בשבוע יעבוד/עובד סוס? אזו עבודה (עבודה במנז', קפיצות,טיולים...)? 3. מהוא הסוס (סייח, סוסה, סוס הרבעה...). בן כמה הוא? 4. מה המידות של סוס (חבל לא יודעת איך נקראים המידות האלו בעברית
) - חשוב לדעת כמה גובע בגב, אורך הגוף(מקתף עד העצם ליד הזנב), ואורך סביב חזה. מאורך סביב חזה נוכל לדעת את המשקל של סוס: 620-אורך*6=משקל משקל ממוצע של סוסים 450-500 ק"ג. ברגה שאתה יודע את כל התשובות יהיה לך יותר כל להתאים לסוס כמות אוכל נכונה.

אבו-דני

New member
גדעון סוסים והאכלה

--- בכדי לתת כמות נכונה של אוכל לסוס עליך להצטייד ב2 דברים א. שכל בריא ב. זוג עיניים בריאות תן לסוס בבוקר 3 קג' חציר תן לו בערב שוב 3 ק'ג חציר (אל תתחיל לשקול, קח מהבלה כמות בערך) נער אותה היטב לוודא שאין חול תן לסוס שבוע ועקוב אחר הבטן שלו אם רזה אזי לא מספיקה לו הארוחה מעבר לכך תן לו תערובת בערך 2 מיכלים של חומוס 1 ק'ג עדיף בערב תוכל לווסת את המזון גם בתערובת. את החציר תן לו מאוחר שתיהיה לו תעסוקה לפני השינה. שוב בדוק את גופו אם רזה אם שמן...אל תתן לו להשמין יתר על המידה אתה לא עושה לו טובה. ובטח אתה לא מגלה נדיבות רבה. כפי שאתה לא רוצה להתגלגל עם משקל עודף, כי כבד לך, חם לך וכו'. לבסוף אחת לכמה זמן קח בקבוק שתיה של ליטר וחצי קטום את צוואר הבקבוק שים את הצואה פנימה בערך שליש הוסף מים ובדוק לאחר זמן אם שקע החול למטה... מה יש? מותר לך גם לפתוח "מעבדה". כמו כן אל תשקח לתת לו "אקוולן" לתילוע שלא יאכלו לך את הבלה..... את הראשון תן יחד עם מישהו מנוסה ואחר כך תעבור טסט וסע... והכי חשוב תהנה מהסוס שלך

LindaX

New member
יש הרבה שיתות ואפשרויות...

השיתה שאני מקירה (לא אומרת שזה אכי טוב...) - שיבולת + תוספות + אספסת לאכיל כדאי לא פחות מ- 3 פעמים ביום. יש קשר חשוב בין זמני וכמות של אוכל ושל עבודה. גם כן כמות משתנה עם זה סייח, סוסה בריהון, או סוס הרבעה. כמה שיותר עובד סוס, כמות שיבולת (+ תוספות) גודלת (2-6 ק"ג ביום). שיבולת אפשר לתת לא לפני שעתיים אחרי עבודה. אספסת גם נותנים בכמה פעמים (6-10 ק"ג ביום). כמות קתנה אפשר לתת אחורי עבודה. חשוב!!! 1. לא לתת מים אחרי עבודה!!! רק אחרי שעה וחצי-שעתיים. 2. לא לתת מים אחרי שיבולת! מים נותנים לפני האכלה. סוס צריך לכבל מים 60-90 ליטר ביום. קדי לא לשקוח לציא לא קצת מים 15 דקות לפני שמתחילים לעבוד. זה שיתה שאני מכירה. לא פירטתי את הכל. עם יש שאלה - בקשה...

yubash

New member
???

לפי מה שאת אומרת הסוס צריך לאכול יותר משלוש ארוחות ביום (לא פחות משלוש = ליותר משלוש? סוס צריך לאכול 10 ק"ג שיבולת (בערך חצי בלה קטנה) ביום: 5 ק"ג בבוקר ו- 5 ק"ג בערב. כמות התערובת או השעורה לפי מאמץ הסוס ביום. (אני בכוונה לא אומר מה וכמה ובאיזה מצבים) תוספת בקיה/אספסת ממש לא חובה אלא ע"פ מצב הסוס. בנוסף - ארוחות בזמנים קבועים (לא חייבים ללכת על המילימטר) - משחק של לא יותר מחצי שעה. מים- סוס צריך לקבל מים באופן חופשי! אסור אסור אסור למנוע מסוס מים! איפה כתוב שאסור לתת מים לפני שיבולת??? זאת שטות גמורה! מותר לסוס לשתות גם בזמן עבודה מאומצת. כדאי לחכות לפחות 45 דקות אחרי ארוחה לפני שמתחילים לרכב רכיבה מאומצת (חימום) חייבים לתת לסוס להתקרר לפני ארוחה אחרי רכיבה מאומצת - פשוט לשים יד על החזה ולהרגיש את טמפ' הגוף שלו. ברגע שהוא קר הוא יכול לאכול ולשתות. סוס זה לא כלב! אם תפנקו אותו יותר מדי הוא רק יהיה יותר נודניק...

stary1

New member
../images/Emo55.gifלא

אסור לסוסים לשתות בזמן עבודה מאומצת..למשל מיד לאחר רכיבה קשה

אסור אבל אסור...

לתת לסוס לשתות אחרי עבודה מאומצת הזמן שהוא מזיע זה עלול לגרום ללמיניטיס

LindaX

New member
אולי השתמשתי במילים לא נכונות?../images/Emo13.gif

1. שיבולת - אני מתקונת לגרגירי שיבולת (2-6 ק"ג ביום לפי מעמץ בעבודה). היתי נותנת 1/4 מהכמות בבוקר (בשעה 6), 1/4 בצהוריים (בשעה 14) ו בערב (בשע 22) היתי מכינה מכינה "דייסה": שיבולת 1/2 מכמות יומית + סובין חיטה (1/4 מכמות שיבולת של ערב) + ממש קצת זרעי פישתן. לתארובת הזות היתי שופחת מים חמים, מכסה ומשירה ל20 דקות. (כערה להכנה עם חורים כתנים ל מים). אספסת היתי נותנת בין הערוכות האלו. 2. לא טוב לתת מים אחרי שיבולת. כתוצאה - סוס משלשל בעוד זמן קצר עם שיבולת לא מאוקלת. זה ממש לא ברי. 3. לשתות בזמן העבודה אפשר רק עם אתא מתקוון לעבוד עוד 20-30 דקות במאמץ טוב, או מתקוון לריץ את הסוס בטרות עוד איזה 1,5 ק"מ. אחרת... אצלנו זה היה נקרא "דלקת פרסות רוומתית" (שוב סליחה על עברית). לרפא את המחלה הזות עד הסופ אי אפשר. והיא פוגת לא רק בפרסות - אותו דלקת פוגת בלב. 4. לסוסים שעבדו שעה 1 ביום או עומדים כמה יומים היתי נותנת (אספסת/שיבולת) 2/6 לסוסים שעובדים 3-4 שעות 4/7 לסוסים שעבדו 6-8 שעות 6/8-10

הורסמאן

New member
שלום לינדה

אני סקרן, התעסקת עם סוסים ברוסיה? אני יודע שזה לא חוכמה היום לשאול מישהו בארץ אם הוא מרוסיה, חמישים אחוז צ'נס שכן ממילא. :) אבל אני שואל, כי את שיטת האכלה הזאת שמעתי בארץ מרוסים, לפני הרבה הרבה שנים. יחד עם זאת, תתפלאי לשמוע שסוסים אחרי מרוץ, (כשהם עוד מתנשפים) מקבלים לשתות ויכולים לגמור חציא דלי או דלי בקלות, גם בזמן האוכל הם שותים חופשי. בתור ילד במשך מספר שנים, שרפתי שעות לחכות שסוס יגמור לאכול בשביל להציב לו מיים ללילה, כי אמרו לי שלא טוב לתת לסוס לשתות עם האוכל. היום אני טוען את ההיפך הגמור. כדאי מאוד, במיוחד בארץ לתת לסוס גישה חופשית למיים. בכל מקרה, זה די מיותר (כבר צינו כך בשרשור) למסור לאדם בפורום פרטים על כמויות ודרכי האכלה דרך הפורום, לא נראה לי שאת עושה לו טובה בכך. אגב, אי ההבנה שנוצרה בשרשור לגבי "שיבולת" נובעת מכך שבארץ ב"שבולת" בדרך מתכוונים לחציר שיבולת, כי השיבולת עצמה בארץ היא באיכות מאוד ירודה ומעט מאוד משתמשים בה. אנא ספרי לנו יותר על סוסים מהמקום שבאת ממנו.

LindaX

New member
../images/Emo13.gif

כן, התעסקתי:)) אתא צודק - לתת אצאות לא כדי. אני מבקשת סליחה.)) אל שיתה שנותנים מים אחרי מרוצים אני יודעת, ודווקה עלא לא רציתי לכתוב מאותו סיבה שלא קדי לתת אמלצות. נכון להיום אני מתקוונת לקנות סוס לאצמי. רק לפני שאעשה זואת, אני לומדת כל הפרטים - משתתפת בשיחה ולומדת :)) סוסים מהמקום שבאתי? זה חלק גדול של החיים

LindaX

New member
ו עוד על מים...

אני לא השקח את הסוסים שיצא לי לתפל בהם אחרי שמישהוא עם חוסר ניסיון (או אחרייות) היה נותן להם מים לא בזמן. מאמלצות כאלא אני נזהרת אכי הרבה

הורסמאן

New member
לא כל כך הבנתי

אבל אם את אומרת שטיפלת בסוסים שסבלו בגלל שמישהו נתן להם מים, אז את הממממממ קצת טועה :) אולי קרה להם משהו, בגלל משהו אחר, וחשבת שזה בגלל המים. סוסים יכולים לשתות מיד אחרי עבודה ולא יקרה להם כלום. אני יכול להראות לך עשרות כאלה כל יום. כל סוס שגומר לרוץ באנגליה עובר שטיפה עם דלי מיים וספוג, ותוך כדי גם מציעים לו לשתות, רובם שותים.

cowboy il

New member
חובה לתת לסוסים לשתות מים !!!! ../images/Emo46.gif

הרעיון הזה שאסור לתת לסוס לשתות מים אחרי עבודה מאומצת וכו' וכו' זאת אגדה מופרכת לגמרי !!!! אם הסוס רוצה לשתות - חובה לתת לו לשתות....נקודה (המקור של האגדה הזאת נובע מהאיסור לתת מים קפואים לאחר עבודה מאומצת,זה באמת יכול לגרום לצרות-(לא קרים אלא קפואים שיגרמו ללב שלכם לחטוף שוק כאשר את שותים אותם) מה שבטוח אין בארץ מים "קפואים" כאלה מי שלא נותן לסוס שלו לשתות מסתכן בהתייבשות שלו...אגב באינדורנס מכריחים את הסוסים לשתות לאחר כל מקצה ולא ממשיכים בלי שהוא שותה ומקבל אלקטרוליטים

אני מסכים חלקית....

מותר לתת לסוס לשתות אחרי עבודה מאומצת כל עוד המים לא קרים, וכל עוד הוא לא מתנשם ומזיע. אם המים הקרים זה יכול לגרום ללמיניטיס וזה לא אגדה!!!

למעלה