האכלת סוסים

yubash

New member
שמעתי גם על זה-

במקרה של שטיפה - צריך לתת לסוס להתקרר ורק אז לשטוף אותו. לשטוף סוס מיד אחרי מאמץ זה כמו לרוץ מרטון ולקפוץ לבריכה - לא בריא (כלי הדם מתכווצים וכו')

הורסמאן

New member
עוד אמונה תפלה

בריא מאוד לשטוף סוסים אחרי מאמץ. רצוי עם דלי כי המטרה היא לא להקפיא אותם, ומיים חמים בדלי שוטפים יותר טוב (גם לשוטף יותר נוח). חשוב לאחר מכן להוליך את הסוס עד שהוא מתיבש, ואם קר, קובן רשת עוזר ליבש יותר מהר.

OHIO

New member
אפשר לשאול....

מה בדיוק הקשר בין קובן רשת לבין אם קר או לא? אולי אתה מתכוון לקובן מגבת.... שזה נשמע קצת יותר הגיוני למתי שקר ולא רוצים שהשרירים של הסוס יתפסו אחרי השטיפה/העבודה...

הורסמאן

New member
קובן רשת

מאפשר לסוס להתיבש מהר יותר. תנסי לבדוק את זה. קובן מגבת קצת סופג, אבל סוס מתיבש איתו יותר לאט כי לאדים אין לאן לברוח.

OHIO

New member
יכול להיות

אבל ביום קר, מה עוזר לך קובן רשת? קובן מגבת לפחות שומר על החום גוף של הסוס ומגן עליו מרוח מקור כדי שהשרירים שלו לא יתפסו... ושוב אני חוזרת ואומרת, כנראה שלך יש סוסים מיוחדים....

הורסמאן

New member
כן היו לי

הרבה סוסים מיוחדים. מאחר שקובן מגבת מפריע לסוס להתיבש, התוצאה הסופית היא שיותר קר לו. קובן רשת, עד כמה שיראה לך מוזר, גם מחמם. כשמאוד קר, או ברוח מאוד חזקה, נהוג להניח קובן רגיל הפוך (שמיחה החוצה) מעל קובן רשת בזמן שמוליכים את הסוס כמאין פשרה, בין הצורך ליבש ולמנוע החספות לרוח. כן, קובן מגבת יכול להועיל במקרה כזה. יש גם קובנים מחומר סינטטי ערוג בצורה שמאפשרת לאדים להתאדות. אבל אם את צריכה לבחור קובן אחד שאותו תקני או תקחי לתחרות, אז קובן רשת עדיף על כל הווריציות האחרות.

לפי דעתי...

קולר עדיף על שניהם. הוא עשוי כותנה כך שהוא מאוד נעים הוא מחממם, מייבש ושומר על חום הגוף לאחר עבודה מאומצת בכדי שלא יתפסו השרירים.

OHIO

New member
רשת זה לא מה שישמור על חום

הגוף של הסוס.... זה רשת. כשיש רוח קרה עדיף שהסוס יהיה עם מה שנקרא "שמיכת קיץ" (קובן דק) מאשר עם שמיכת רשת....

הורסמאן

New member
גם שמיחת קיץ

לא מאפשרת לסוס להתיבש מהר. שמיחת קיץ מאוד יעילה וממולצת כ under-rug כי קל מאוד לכבס אותה, אך אין לה שימוש ביבוש של סוס.

OHIO

New member
*שמיכת.... אגב....

ומישהו אמר בתור משהו שמייבש? אני רק אמרתי שכשיש רוח ולא קר מספיק בשביל קובן פוך אז עדיף שמיכת קיץ מאשר קובן רשת....

הורסמאן

New member
דיברנו על

יבוש של סוסים. אבל גם אם לא, שמיחת קיץ לא יושבת בטוח על סוס. זה טוב להשתשמש בה במשך היום, או בנסיעה, אבל אין טעם להשאיר איתה סוס בלילה. אם מספיק חם בשביל לא לשים קובן רגיל, אז גם אין צורך בשמיחת קיץ.

OHIO

New member
תשמע... כל מה שאתה אומר

זה נכון אבל אני אמרתי שאני עושה את זה? בבקשה אל תלמד אותי דברים כי חוץ מלנסות להראות שאתה יודע דברים אתה לא עושה כלום.... אגב, ויש שמיכות דקות שיושבות יופי על סוסים גם במשך הלילה... ולפעמים בחורף יש ימים קרירים שמצד אחד לא צריך שמיכה עבה כי בלילה יותר קר ומצד שני האורווה עדיין קרה אז כן צריך משו שיהיה על הסוס

OHIO

New member
חבל..

תנסה לקרוא שוב אולי תבין אם לא... שוב, חבל

הורסמאן

New member
ניסיתי

כתבת "כל מה שאתה אומר זה נכון" זה ברור. אני לא נוהג לכתוב דברים לא נכונים. כתבת גם, "אבל אני אמרתי שאני עושה את זה?" עושה מה? ואם את לא עושה את מה שאת לא עושה, על מה בדיוק את מנסה להתוכח? גם כתבת "בבקשה אל תלמד אותי דברים כי חוץ מלנסות להראות שאתה יודע דברים אתה לא עושה כלום...." מה ציפית שאני אעשה? לצערי לא תוכלי ללמוד לטפל בסוסים דרך פרום, אפילו לא ממני. דרך ארץ אולי כן תלמדי, מחכה ונראה.

primetime1

New member
הכי טוב

לדעתי, זה קובן פליז. זה גם שומר על חום הגוף של הסוס וגם הבד הוא כזה שהמים מתאדים דרכו. כאשר אני מורידה את הקובן מהסוס הסוס יבש, והקובן יבש לגמרי מהצד הפנימי, ובצד החיצוני יש מין רטיבות כזאת כאילו הקובן הזיע... אל תשכח שבארץ רוב האורוות לא סגורות, וכשהסוס עומד ברוח ובקור (קור יחסי כן? בכל זאת ישראל...) עדיף לדעתי שיהיה מכוסה כמו שצריך. אני בכלל מעדיפה כמה שפחות לשטוף את הסוס בחורף, כי אין לנו ממש את התנאים לזה, רק אם ממש אין ברירה, וגם אז רק עם דלי וספוג (מים חמים).

OHIO

New member
ברור שעדיף לא לשטוף...

אבל אם צריך לשטוף צריך לשים על הסוס קובן מגבת (יש כל מיני סוגים, לי ספציפית יש פליז אבל יש גם ממש מגבת זה גם לא רע בכלל)... בכל זאת, כשיש רוח קובן רשת זה לא מה שישמור על הסוס, ואגב קובן רשת שאתה בטח מדבר עליו, זה רשת נגד זבובים. זה לא מה שישמור על הסוס מקור ורוח וישמור על הגוף שלו חם.

OHIO

New member
../images/Emo122.gif זה אמור להיות להורסמאן...

סורי סיס

למעלה