האכזריות בסדרה

אתה יודע זה מזכיר לי

סרט שראיתי לא מזמן שברך לי השם שלו-כמה נשות פוליטיקאים ניהלו משפט לצינזור תוכן "פוגע" בשירי רוק. הן בדיוק כמוך התמקדו ב"לכלוך" של השיר מבלי לשים לב לעיקר המוות אכן זיעזע אותי וגם אני עדיין בשוק מהחתונה האדומה-אבל זה מה שיפה. כשאתה קורא ספר פנטזיה ממוצע והגיבור נכנס לקרב עד מוות אתה יודע 100% שהוא מנצח-ומרטין ביטל את זה

מין ואלימות זה חלק מהחיים

וג'ורג' מרטין לא מנסה לברוח מזה אלא מתאר את זה כמו שזה. אני לא מבין למה אתה קורא לזה סטייה ועוד משליך את זה על חייו האישיים.

Tiryon

New member
נכון

ואני חושב שהמלחמה שהייתה במעלה מלך,זו אחת הסיצנות הכי מדהימות שקראתי מעולם,הרגשתי שאני שאני ממש רואה סרט,או שאני אחד מהחיילים במלחמה,כלכך מציאותי כלכך אמיתי חזק וריאלסטי... אני לא מבין מה ראוי כאן לגינוי אין דבר יותר טוב מספר שמציג את הדברים כפי שהם!

Lady ligeya

New member
אינני חובבת מושבעת של דם

אבל מרטין מפיח יופי גם בתאורים האפלים ביותר. מה שבטוח זה שאי אפשר להשאר אדיש...

טוב..

אני כבר מזמן חושב שבאמת הסיבה בגללה מרטין מגזים כלכך עם אלימות ודם היא דאווקא מסיבה אנטי מלחמתית. כמו שנאמר סופרים רבים מתארים קרבות ומלחמות כדבר הירואי,יפה ומכובד-מרטין כידוע מדגיש את ההפך והאלימות היא חלק מזה

Tiryon

New member
ואל תשכחו

אל תשכחו שבספר האחרון סטאניס אומר שמי שיעיז לאנוס יורידו לו את ה... כלומר הוא לא בעד אונס ודברים כאלה בזמן מחלמה הוא פשוט מציג את המציאות המלחמתית של חיילים שנלחמים ואחר-כך כל מה שהם רוצים זה שלל ומין כך זה היה וכך גם יהיה,כנראה..

TheHock

New member
זה חלק מהיופי...

אל תשכח שמודבר העצם בסוג של מלחמה - ובמלחמה אנשים מתים, גם ה"טובים" וגם ה"רעים", בניגוד לספרי הפנטזיה הרגילים שאנחנו רגילים שבסוף הטוב מנצח פה בעצם אתה לא יכול לשאר בכלל מה יבוא ...

myochay

New member
אבל המין

אתמול דברתי עם חברה שלי על הספר והיא קראה רק את הראשון והשני כי לדעתה יש סצנות מין מיותרות בכול עמוד שני. אתם לא חושבים שפה הוא הגזים קצת?

TheHock

New member
סצנות מין מיותרות?

אפשר לחשוב כמה סצנות מין כבר יש בספר.... (זה לא שכל פרק מישהו מזדיין שם...

Tiryon

New member
הגזים או לא... אני ממש חיכיתי לזה!

הסצנות מין שלו פשוט מרגשות,וסוערות בצורה מדהימה,אני לא יודע מאיפה הוא לוקח את כל התאורים האלה...אבל הוא ממש טוב!

תראה לי ספר פנטזיה או הרפתקאות אחד

בו המוות הוא לא מלווה צמוד. תוציא את כל התאורים ה"אכזריים או מיניים" ותקבל אפוס מצומצם בסטייל טולקין או התנ"ך - "ויציו לאניסטר על פיין ויך את אדרד סטארק, ותחל מלחמת שבע המלכים......" אם אתה מעוניין בתיאור מלא ומפורט של העלילה ולא בתקציר, זה מה שתקבל. תרשה לי להפנות אותך לשני ספרים על היסטוריה - סטאלינגראד, ונפילת ברלין, שניהם של אותו סופר, שניהם על מלחמה"ע השניה, שניהם "ציטוטים בלבד" של מקורות היסטוריים, תראה שם מה זו אלימות קשה, כמה ואיך היא כמעט תמיד קשורה למין. לא סתם קושרים הצרפתים את האהבה והמלחמה בפתגם הידוע... תבין שהמין באופי האנושי, הוא לפעמים [ וזה מצער] גורם לאלימות, והרבה פעמים, אמצעי לפרוק ולהתגבר על חוויות קשות כמו אלימות. ומרטין רק כותב הסטוריה שבסך הכל לא התרחשה. אם הוא היה כותב סיפור לילדים אז בטח היו שם אלפים זהובים שאומרים לאחרים נונונו, הנסיך היה מתחתן עם הנסיכה [ במקום מין], הארץ הייתה זוכה לקייץ נצחי וכולם היו חיים באושר ובעושר מאז ועד היום.

myochay

New member
אני קורא את סטלינגראד ברגעים אלו

ועדיין לא מתאריים מין בפרוט כמו מרטיין אני לא אומר שהוא היה צריך להוריד את הקטעים המיניים אלה רק לא לעשות אותם כול כך מפורטים. יש קוראים של מצליחים לקרוא ספר כזה.

לגוטל

New member
הדם והמוות הוא מוטיב מרכזי במלחמה

אני לא שמתי לב להגזמה מבחינת אכזריות וקטעי מין אצל מרטין, כפי שאחרים כאן טוענים שכן יש. הוא כותב התנהגות אמיתית של בני אדם וכל ההיסטוריה שלנו היא דוגמא טובה, אין אצילות במלחמה. העובדה שהדמויות והעלילה אצל מרטין כל כך קרובות לאלו שלנו זה אחד הסיבות למה הספרים שלו מצליחים, הרבה אנשים מזדהים עם הדמויות ועם הסיפור כי הם מכירים את שני הגורמים האלו מההיסטוריה שלנו ובחלק מהדברים גם מעצמם.

Tiryon

New member
ריאליזם במיטבו

אין יותר טוב מספר שבו יש ריאליזם... הדבר הזה יוצר קרבה לדמויות ומגביר את האמינות של הסיפור,ואת האמיתיות והמציאותיות שלו... אם יש משהו שאולי היה חסר אצל טולקין זה האספקט הזה,אבל לא תשמעו אותי אומר משהו על יצירת המופת של טולקין!

Giantsbane

New member
אם משהו אכזרי בסידרה

זה לא התיאורים אלה הסיטואציות. לא איכפת לי לקרוא על דם ומוגלה מסריחה שמבעבעת מפצע פתוח, או מחיוך חדש שעשו למישהו. אבל הסיטואציות.. והחזקה מכולן, בשבילי לפחות, החתונה האדומה.. פשוט.. בקושי הצלחתי להאמין למה שאני קורא. נראה לי שמכל מה שקראתי, ואני לא קורא מאתמול, הסצינה הזאת היא הנוראית והעצומתית ביותר שקראתי. היחידה שגרמה לי להרהר בה זמן מכובד לאחר מכן ובאמת להרגיש את החוסר צדק כאילו אני צריך לעשות משהו עם זה.

TheHock

New member
החתונה האדומה

באמת היה משהו חזק... הוא גם הצליח להעביר אצת ההפתעה והבלבול אצל הPOV לקח לי איזה 4 פעמים לקרוא את זה ועדיין הייתי צריך להרהר בזה יום שלם בעודי יושב על ציר פילדלפי (בלי הספר כמובן) כדי להפנים מה הלך שם בדיוק...

כריכרכה

New member
אני כבר לא מסוגל לקרוא את הפרקים

של ההוצאה להורג של אדארד והחתונה האדומה, אז אני מדלג עליהם.

Doji

New member
קראתי לפני שנה ועדיין לא התאוששתי

מהפרק של החתונה האדומה. למרות כל הרמזים שנזרקו לעברי בפרקים שלפני כן, הופתעתי מאוד מהתעוזה של בני פריי לבצע את המהלך הזה. בקשר ל"סצינות מין" נועזות, לא ממש היו הרבה כאלו. היו כמה סצינות סקס של דאני ודראגו עם קצת מין אנאלי וזונה זו או אחרת ירדה לטיריון, אבל זה חלק מהריאליזם של הסידרה. טוב שמרטין לא צנזר את עצמו כדי להרוויח קהל קונים גדול יותר של ילדים קטנים.

למעלה