האיש הקסום,

טיי 1

New member
האיש הקסום,

תודה לכל אלה שעזרו לי בשרשור על היופי. הנה כמה תרומות משלי. הכל לקוח מהספר "הגיבורים הצהובים" של אלכס אפשטיין, קוסם המספרים בעצמו. הקרדיט כולו שלו. אני רק המתווך :
מלך אחד הזמין אדריכל לבנות לו ארמון שכמוהו טרם נראה. עונה שלמה עבד האדריכל, וכשסיים את מלאכתו הזמין את המלך להתרשם. המלך הגיע בלווית פמליה מכובדת - שרים , נשים, יועצים, ליצנים, משרתים ושאר שוכני החצר. כשראו את המבנה שבנה חשכו עיניהם. היה זה בסך הכל קיר לבֵנים ועליו משורטט בקו דקיק ציור של ארמון. "מה זה הדבר הזה," זעם המלך, "תערפו מיד את ראשו." אך עד שהספיק מי מפקודיו לתפוס את האדריכל , פתח זה את דלת הארמון ונכנס. האדריכל סגר את הדלת אחריו ונעלם בתוך הקיר.

טיי 1

New member
../images/Emo63.gif

עבור כל אדם ואדם נכתב כבר ספר ובו שורה אחת שאם יקרט אותה, חייו ישתנו מן הקצה אל הקצה. אלא שאין דרך לדעת איזה ספר מיועד לאיזה אדם. וגם אם תחפש כל חייך בספריה ובחנות הספרים ועל המדף בבית של ידידים שאינך יודע עליהם הרבה, מה הסיכוי שתמצא דווקא את הספר שלך ?

NAVVAN1

New member
הי טיי, חידה ,לכל אדם ניתנת פעם אחת

הזדמנות בחיים שתתגשם לו מישאלה, רוב האנשים מבזבזים אותה על שטויות, אפילו לא מרגישים שנתמלאה, חוץ מ...

NAVVAN1

New member
אז חידה נוספת, לגבי הסיפור של

הארמון ראית סרטון על איש הקו? מתחיל בקו והולך עד שנכנס לדלת ונעלם? וגם הסיפור, ואתה תמצא אם תחפש (קלאסי, רמז מכונית עם כפתור הילד מקבל מהמשאלה) דבר אחד שניהם אומרים רוצה לכתוב טוב תקרא ויצאו לך דברים נפלאים משלך

המלך שתום העיין והצייר

היו היה מלך ,שתום עין, יום אחד קרא המלך לצייר וביקש שיציר אותו, ישב המלך מול הצייר , וזה עבד שבוע ימים וצייר אותו, כשגמר הראה הציור למלך וזה כעס מאד ואמר לו: איך אתה מעז לצייר אותי כך? והוציא אותו להןרג. בא צייר שני ושוב לא טוב , להורג , וכך כמה וכמה ציירים , עד שיום אחד הגיע צייר עני ופשוט ואמר : אני אצייר אותך, אדוני המלך, הושיב אותו בפרופיל , כשאת העיין הפגועה לא רואים כלל וצייר אותו, בשלושה ימים גמר, והראה למלך את הציור, הביט המלך בציור ואמר בשביעות רצון: זה ציור, תראו כמה שאני יפה פה, ומיה אותו צייר החצר.

למעלה