האירוע המחולל שלי

dvdhll

New member
האירוע המחולל שלי

שלום לכולם עושה צעדים ראשונים בהעלאה על הכתב של סיפורים שסיפרתי שנים, ורציתי לשאול: פעם סיפרו לי על כך שבסיפור טוב יש שלבים ידועים: פתיחה, אירוע מחולל, תפנית 1, תפנית 2, שיא וסיום (אני מקווה שאני זוכר נכון). ראשית, האם מישהו מכיר את זה, יודע לציין היכן (ברשת, רצוי באנגלית) ניתן למצוא חומר על החלוקה הזו. שנית, האם מישהו מכם עושה שימוש, אפילו לא מודע, בחלוקה הזו? נאמר לי שסרטים הוליוודיים עובדים על-יה במדויק, ושבסרט של 100 דקות, האירוע המחולל תמיד יבוא בדקה ה-12. שלישית, כדי להקל עלי את החיפוש - האם מישהו מכיר את המונח האנגלי ל"אירוע מחולל" (או מונח אנגלי אחר מהסיפור הזה)? תודה מקרב לב דוד

Stimulating event

הוא רק אחד משמות רבים שניתנו לדבר שאותו אתה מכנה "אירוע מחולל". יש חומר רב על החלוקה הזו ולא רק על זו שציינת. כל מספר סיפורים עושה שימוש בחלוקה הזו בדרך כלל במודע. סיפורים כתובים, דרך אגב, אינם חייבים לעקוב אחרי התבנית הזו בסדר שאותו ציינת משום שיש לקורא אפשרות לחזור אחורה, לעיין פעמים נוספות, לקחת זמן להרהורים תוך כדי הקריאה, מה שלא נכון באירוע של סיפור מדובר. מעשי: האם אתה מחפש מידע על החלוקה הזו לצורך כתיבה או לצורך סיפור סיפורים? אם התשובה היא לצורך סיפור, אשמח לעזור במאמר כתוב שיעלה כאן בפורום לתועלת כולם. להתראות בינתיים, הגבירה מן האגם.

dvdhll

New member
לצורך כתיבה, אבל

אם תוכלי לזרוק לי כמה פירורים בדמות לינקים רלוונטיים - אודה לך. אגב, האם לדעתך בכתיבה אין טעם לנסות לאפשר לקורא "לזרום" עם הסיפור, ולמנוע ממנו כל צורך לחזור אחורה וכו'?

פירורים רבים מאוד../images/Emo174.gif

תמצא אם תכנס לGoogle ותקליד Storycrafting. יותר מ800 פירורים שונים מדיסציפלינות מגוונות. לטעמי אפשר בהחלט לאפשר לקורא "לזרום" עם הסיפור. זה עניין של בחירה אמנותית. בהצלחה, הגבירה מן האגם.

עכשיו אני מבין ../images/Emo62.gif

מהשיחה הקצרה שלכם הבנתי פתאום שהיוצר מבצע יותר בחירות ממה שהיה נדמה לי. גם אני אוהב סיפורים זורמים אבל לא פחות אני אוהב שהסופר מפזר לי רמזים שרק מאוחר יותר הופכים לתמונה שלמה ושלפעמים אני צריך לחזור אחורה כדי להבין משהו יותר טוב. תודה לכם על ההארה!

למעלה