האירוח עם דורון אראל

• פותח הנושא syair
  • פורסם בתאריך

Dino

New member
שאלה לדורון

היי דורון, 1. מה היית אומר לילדך אם היה אומר לך כי הוא/היא רוצה להיות מטפס הרים? 2. מה העיצה הטובה ביותר שהיית נותן למטפס הרים צעיר? טוב לראותך בגובה פני הים, dino

ליאור י

New member
K2

בתור אחד שעוקב אחריך די הרבה זמן - מה לגבי מה שמסנר הכתיר כ "mountain of the mountains" אי פעם חשבת לנסות לטפס על אותו ההר שאחד מתוך שמונה אנשים נהרגים ממנו בזמן ירידה. ועוד שאלה-מסקרן אותי לדעת לאלו רמות הגעת בטיפוס על סלע. האם על מנת לטפס על הגדולים אתה צריך להיות מסוגל לטפס 5.13 לדוגמא או שזה רק יכול לעזור אבל לא הכרחי. ד"ש מכל החברה בקולורדו. ליאור

K-2

ההר K-2 נמצא בפקיסטן כך שאני לא יכול להגיע אליו. הוא בהחלט קשה ומסוכן מן האוורסט. אני מעריך שאם הייתי יכול להגיע אליו בעבר הייתי מנסה, היום כבר לא. אתה ממש לא צריך לטפס 5.13 כדי לטפס על הרים גדולים. ברובם אפילו לא 5.5 אבל בהרים יש איזשהו סך הכל שהוא הרבה מעבר ליכולת לעשות תנועה של 5.13 אתה צריך להכיר את כל מכלול הבעיות ולהתמודד איתם במצבים משתנים של מזג אוויר, שלג, גובה. לאורך זמן ארוך ובסיכון גבוה. תעשה חיים בקולרדו

ליאור י

New member
סליחה...

יש סיווג עפ"י רמת קושי של טיפוס בסלע. קצת קשה להסביר למי שלא מטפס אבל הנה קישור נחמד שיכול לעזור. http://ari.rdx.net/abc/info/grade.htm

ילדים והרים

ילדי כמו ילדיו של כל אחד יירצו יטפסו, לא ירצו אז לא. אני לא דוחף אותם לשם. אם זה באמת יהיה החלום של אחד מהם אז אתמוך בו. לא הייתי רוצה שאחד מילדי יטפס על הרים רק כזה מה שאבא עושה מי שרוצה לטפס צריך לדעת שזו דרך ארוכה קשה ומסוכנת. צריך להקריב הרבה דברים כדי להפוך למטפס טוב. הטיפוס כרוך הקשיים וסבל רבים. והכי חשוב זה לזכור שהעיסוק סופר מסוכן ושההרים והשלג ומזג האוויר יכולים להרוג. הרפתקאות צריך לעשות בזהירות גדולה

syair

New member
ערב טוב

הי הערב אני בדהב בסיני, ולכן יש קצת עיקוב באירוח. אני מקווה שנעבור את כל המכשולים, ואני מקווה שלכולנו יהיה ערב נעים. ואחרי האירוח אני פורש למנעמי הכפר.

דורון....

דרך-חייך מעוררת בי קנאה! (...לפחות כפי שאני *מדמיין* את דרך-חייך מה*מעט* שאני יודע עליך): שאלותיי אלייך: 1) כיצד אתה חושב משפיעה דרך-חייך על התפישה הרוחנית שלך ועל החיים הכלל? (חיים על הקצה, אתגרים אין ספור וכו') 2) כיצד אתה מממן דרך-חיים זו? (גם אני רוצה!)
אמיר

syair

New member
../images/Emo51.gif

אני רוצה להודות לדורון אראל, שהתארח היום בפורום שלנו, שפתח ופרש בפנינו את עולמו המעניין.

liti

New member
../images/Emo51.gif נהניתי מאוד,

המון תודה שהקדשת לנו מזמנך.

למעלה