שלום דורון!
מאוד שמחה שהסכמת להתארח פה. אני עוקבת אחרי מסעותיך מגיל צעיר ונפעמת כל פעם מחדש מהחוויות שאתה עובר. את ספרך "עלייה לרגל" סיימת בדברים הבאים: "האם באמת הייתי שם למעלה? משהו מהפסגה נשאר אצלי או אולי חלק ממני נשאר בפסגה? עד עכשיו היה האוורסט חלום שלא מפקפקים בו, פעולה שכל כולה מוצדקת מעצם עשייתה ולא משהו שיכול להימדד בהפסד או רווח, חלום בסדר גודל כזה שהיה בטוח, מבלי בכלל להרהר איך, שעצם הגשמתו ישנה את חייך. ועכשיו, כשעוד לא עברו 100 שעות מאז שעמדתי עליה, הלכה הפסגה והתרחקה ממני במהירות, וכבר החלה להיטשטש לאותו גבול בלתי ברור בין האמת לזכרון. בסך הכל ארבעה ימים אחרי, ואני וההר שוב שתי יישויות נפרדות לגמרי והחוויה הולכת ומתפוגגת אל תוך זיכרון יבש ומתועד היטב שקשור אלי מידיעה אבל לא מלווה יותר ברגש". שאלתי היא- איך עכשיו, כשאתה כמעט 10 שנים אחרי, אתה מרגיש כלפי החוויה הזו של להיות באותה הפיסגה? האם היא עדיין אותו זכרון מטושטש ועומדת על אותו גבול בלתי ברור בין האמת לזכרון או שהחוויה חזרה להיות חוויה הקשורה לרגש ואתה מרגיש שחלק ממך נשאר בפסגה? יש לי שאלה נוספת אותה אכתוב בהמשך. דרך אגב, את הקטע הזה, בצירוף הפיסקה שלפניו בספר ("אתה מטפס חודשים על הר ולומד להכיר אותו...") הוספתי למחברת המסעות שלי ותמיד כשאני במהלך מסע כלשהו אני קוראת אותו ומתרגשת כל פעם מחדש. אני מודה לך על החוויה שאתה מעניק לי.