האין זה מוזר ?

neophile

New member
אתה זה שבורח

כתבת
"בל מה יותר פשוט? לנסות למצוא משהו חמקמק שאתה לא יודע איך למצוא או לקרוא לילד בשמו ולהבין שזה פשוט הכאן והעכשיו ואז אין מה להמשיך בחיפושים
רק להפסיק לברוח
"

אבל זה בדיוק הבריחה לשכל ולמסקנות שלו ולבורות וסבל ...

בעוד שאני אומר שעדיף להמנע מזה ולהתמודד עם אותו דבר חמקמק כי זה כל מה שיש מנקודת הראות הסובייקטיבית שלנו .

אני יודע שקשה לך לקבל את זה שקיימת נקודת ראות סובייקטיבית אבל זה המצב .. תתמודד .

lightflake

New member
להיות כאן זה להפסיק לברוח

אין מה לעשות בשום מקום אחר (דמיונות)
זה רק כאן
וכל מה שאי פעם חיפשת נמצא כאן
אם מחשבות באות ואומרות לך שזה לא כאן או לא עכשיו אז פשוט תתעלם מהן... תגיד להן תודה וביי ביי,
להתראות ותודה על הדגים

או בניסוח אחר (ל-neophile):

אם מחשבות באות ואומרות לך כך או אחרת
וגם אם לאו:

תתבונן על הכל
תראה הכל
תרגיש הכל
גם אותן...

ולא משנה אם אתה חושב שזאת עבודה קשה
או עבודה קלה
כל עוד היא נעשית

מפני שכל עוד היא נעשית
גלוי ובהיר ש"זאת עבודה קשה/קלה" זוהי מחשבה (טרי לה לה, הנה עוד אחת!)

האוצר לא יכול להסתתר במקום כלשהו על ציר הזמן
רק כאן, במעמקי סיטואציה זו ממש, מחוץ לזמן...

(היי לכולם, רק חזרתי על דבריו של lightflake בניסוח אחר, זה הכל
ותודה על הדגים וסליחה על ה-#@%$@* המעצבן במידה וזה מה שקראתם כאן
אני לא אחראי על המוח שלכם... השובב הלא קטן הזה, אה?)

lightflake

New member
לעשות הנחות

אולי זה מה שצריך?
להפסיק להתאמץ?
לאן המאמץ הביא אותנו? אז אולי מותר סוף סוף לנוח!!! אבל באמת מנוחה

כשאתה מגיע הביתה - אתה יכול לנוח
ו"הבית" זה הכאן ועכשיו
וזה תמיד ככה וזה לא עומד להשתנות, זאת פשוט עובדה והעניין העוד יותר מדהים הוא שאף פעם לא באמת זזנו מילימטר מכאן, ואף פעם לא באמת היינו בזמן אחר מאשר עכשיו... זה רק בדמיונות...

אז אני אומר בוא נעשה לעצמנו הנחות וננוח סוף סוף
אתה לא חייב

lightflake

New member
חמקמק

משהו נהיה "חמקמק" כשמנסים לתפוס אותו
במיוחד כשזה משהו שבלתי אפשרי לאחוז
אז בטח שזה חמקמק ותמיד ישאר חמקמק
פשוט כי זאת גישה שגויה
אי אפשר לאחוז את המודעות
אי אפשר לאחוז את הכאן
המודעות קודמת למי שמנסה לאחוז אותה
הכאן קודם לנסיון לאחוז בו
לכן יש לשחרר את כל הנסיונות לתפוס את זה
וזה כבר כאן
אם אתה לא מנסה משהו
אתה כבר כאן
ברגע שאתה מנסה משהו
אתה מדמיין משהו אחר, לא כאן ועכשיו, שאותו אתה מנסה לתפוס

הכאן לא באמת חמקמק
הוא תמיד נמצא בכל
המודעות לא באמת חמקמקה
היא תמיד נמצאת בכל

זו רק הגישה המנטלית שלנו שגורמת לזה להראות חמקמק

neophile

New member
זה באמת חמקמק

וזה כרוך במאמץ מבחינה סובייקטיבית .

להחליט שאתה עכשיו יושב ועוצר זה מאמץ , זה לא קורה מעצמו .
כמובן שזה צריך להיות מאמץ נכון , לא כל מאמץ הוא נכון ובהחלט צריך להפסיק את כל המאמצים הלא נכונים .

קשה להסביר את זה במלים אבל זאת אכן עשייה לא עשייה , זה כמו ללכת על חבל , זה דורש שיווי משקל מנטאלי .
ברור שהשכל נוטה לנכס את הדברים האלה לעצמו אבל זה פשוט עוד משהו שצריך להתבונן בו וזה חלק משיווי המשקל הזה .

אני גם לא מתנגד למנטרות מהסוג של
"הכאן לא באמת חמקמק
הוא תמיד נמצא בכל
המודעות לא באמת חמקמקה
היא תמיד נמצאת בכל
"

אבל אתה צריך להתבונן ולשאול את עצמך למה אתה כלכך צריך את המנטרות האלה ? האם אתה מסוגל להגיע לשקט שלא מהמקום השיכלי הזה ? נניח באמצעות התחושה או ההרגשה ?

צודק ...לעצור זה קשה ...

כי אנו לא רגילים לזה ....אך מה לעשות ...כדי להרפא מהמחלה הזו שנקראת אמונה במחשבות ....נדרש לעצור ...אין ברירה אחרת ...ואני יכול להגיד לך ...שכל תרופה אחרת שתחפש לא תגאל אותך מהמחלה הזו ....כן ...זה קשה להפנים שכל חיינו עד הרגע הזה ...הם אשליה ....ואם אתה לא מזהה את זה ...אז כשיגיע הזמן ...הוא יגיע ...אור ואהבה.....אין כאן תרופות פלא ....ולא כדור אינסטנט שלוקחים על הדרך ופתרנו את הבעיה ...הבעיה היא אצלך ולא ביד של מישהו אחר ....בהצלחה ...

lightflake

New member
הכאן הוא כבר כאן

זה לא צריך אותך שתמצא אותו, להיפך הבעיה היא ב"אני" שמנסה לתפוס אותו וכך מחזק את אשליית קיומו
אז אחת השיטות הפרקטיות היא לנסות לתפוס את האני הזה עד שיתגלה ממש שהוא לא קיים (ניסרגדתה...)

ראיתי מישהו שהסביר את זה יפה ביוטיוב
יש כאלו אשליות אופטיות שאתה בטח מכיר, אז אחת מהן זה שרואים נקודות מסתובבות ותמיד חסרה באמצע נקודה אבל אם אתה מסתכל על זה כמה שניות אז המוח משלים את הנקודה החסרה ופתאום היא הופכת לקיימת למרות שהיא לא שם באמת, באופן דומה המחשבות מדברות והמוח שלנו יוצר מישהו דימיוני שהוא כביכול זה שמדבר עם עצמו ואנחנו בשלב מסויים בילדות נתפסנו על המישהו הזה ומאז מאמינים שזה באמת אנחנו, כך נוצרת אשליה של מישהו אבל הוא לא באמת קיים, אלו רק מחשבות שמדברות

lightflake

New member
הנה סרטון של האשליה האופטית

תתמקד אך ורק על הנקודה השחורה שבמרכז
לאחר כמה שניות אתה תשים לב שיש כביכול רק נקודה ירוקה שמסתובבת אבל למעשה אין שום נקודה ירוקה אלא יש נקודות ורודות והנקודה הירוקה שאנחנו רואים היא למעשה ה"חוסר-נקודה"
https://www.youtube.com/watch?v=s0nOyhbNE_I
כך ה"אני" שאני מרגישים הוא למעשה "אין-אני"

lightflake

New member
זה מזכיר לי את המשל עם הנחש

אני חושב שיש נחש אז אני מפחד ממנו ואז אני אומר "הנה הפחד הוא ממשי אז זו "עובדה" שהנחש אמיתי" ותכלס זה לא עוזר לי שכל החכמים שבעולם אומרים שאין שום נחש אלא בסך הכל זה חבל...

אז השיטה של ניסרגדתה (להיות תחושת האני) מתחילה מהמקום שבו יש אמונה באני ואומרת לך תמצא אותה ותהיה אותה, זה כמו לנסות לגעת בנחש, אז אם נגעת בו אתה תדע שזה לא נחש באמת

ינוקא1

New member
כמה שאתה צודק , נאו

הדבר דומה לתרגול צ'י גונג.

גם שם המגמה היא להגיע לתנועה ללא מאמץ , ואם מישהו יגיד שצריך רק "לא לעשות כלום" \ "לעצור" ובכך אתה נהיה אומן צ'י גונג זוהי שטות גמורה.

גם אם המדובר ב"לעצור" ולעמוד עמידות במשך שעה , המדובר במאמץ גדול הרבה יותר מאשר רוב המאמצים הפיזיים (אני לא הכי אוהב עמידות , אבל בשביל הדוגמה).

לעומת זאת נדרש תרגול מתמיד במשך שנים על מנת לעדן את התנועה , להפוך אותה לרכה ועגולה יותר.

הארה בפירוש איננה הטבע הבסיסי שלנו !
הארה דורשת התפתחות ממי שאנחנו !

כי האבולוציה מתחילה בדומם , ומסתיימת במואר.
ממילא הארה היא שלב שעדיין לא הגענו אליו באבולוציה שלנו כמין אנושי.

(ואני מדבר על הארה אמיתית.
לא על "הארה" נוסח שובטמה ולייטפלייק שהיא בעצם חזרה אל הדומם).

זה נכון שההויה תמיד נמצאת כאן ועכשיו , אך כלים לקלוט אותה אין לנו - לכן איננו מוארים כאן ועכשיו.

לכן כדי להגיע להארה יש לפתח כלים כאלו
ופיתוח כלים כאלו דורש רצון , מודעות , כוונה , ותרגול רב.
מי שאומר אחרת , לא הגיע לשום דבר אמיתי.

מינד מספר ...חמקמק ....

יש לי עיצה עבורך .....תהיה חזק ...כי אתה אף פעם לא תתפוס אותו ....וכבר נכתב בפורום הזה על ..הצל ....אי אפשר לברוח ממנו ....או הזנב של הכלב ...לא תוכל אף פעם לתופסו ....אך אם אתה עוצר ...אתה רואה שלא נדרש מאמץ ....אז תהיה חזק ...כי נראה לי שאתה נדרש לרוץ ...זה התחמק ממך ....אוהב אותך ...אור ואהבה

טכנית, הגבת ללייטפלייק...

אז טוב שאתה מבהיר את זה.

אני לא בטוח שאתה (ועוד משתמשים) יודעים, אז:

כדי להגיב על הודעתו של מישהו, לוחצים על הכפתור "הוסף תגובה" מתוך ההודעה שאליה רוצים להגיב.

צודק ...טכנית הגבתי ללייטפלייק ....

והכוונה היתה לניאו ....ראיתי את זה ...והבהרתי ....ותודה על העזרה ...אוהב אותך ....אור ואהבה

למעלה